Szemerkényi Ágnes
Tudástár · 2 kapcsolódó alkotó · 1 kapcsolódó könyv
Katalógusnév | Szemerkényi Ágnes |
---|
Könyvei 6
Kapcsolódó kiadói sorozatok: Természetbúvárok Könyvespolca Móra · A magyar művészet- és művelődéstörténet fejezetei Holnap · Művészetről gyermekeknek Corvina · Néprajzi tanulmányok Akadémiai · Osiris diákszótár Osiris · A magyar nyelv kézikönyvtára Osiris
Szerkesztései 3
Fordításai 1
Antológiák 1
Népszerű idézetek
szépszi>!
A puliszka Erdélyben még ma is gyakori eledel, többféleképpen készítik. Legegyszerűbb módja: a lobogó forró vízbe egyenletesen beleszórni a finomra őrölt kukoricalisztet és állandóan keverve megfőzni. Eszik sósan vagy édesen. Sósan tejjel, túróval vagy sült hússal, esetleg pirított hagymával fogyasztják; ha édesen kívánják, akkor mákkal, mézzel vagy lekvárral ízesítik.
157 - 158. oldal