!

Szemán Zoltán Magyar

1973. június 6. (Budapest) –

Zoltan_Szeman I
45 figyelő · 43 figyelt · 13 értékelés · 0 polc · 152 karc · 0 észlelés
Teljes névSzemán Zoltán
NemFérfi
Honlaphttps://zoltanbooks.wordpress.com/
Facebookhttps://www.facebook.com/zbooks/

Képek 3

Könyvei 24

Szemán Zoltán: Egypercesek
Szemán Zoltán: A farmer
Szemán Zoltán: Sárkányhatározó
Szemán Zoltán: Holdharmat
Szemán Zoltán: A Link
Szemán Zoltán: A sárkány lánya
Szemán Zoltán: Az áruló
Szemán Zoltán: Egy őrangyal naplója
Szemán Zoltán: A feladat
Szemán Zoltán: Múlt idő

Antológiák 1

Gabriel Wolf (szerk.): Robot / ember

Népszerű alkotóértékelések

>!
Flow IP

Szemán Zoltán

Én nagyra értékelem azt, amit csinál. Szerintem jól csinálja. És ráadásul szerényen teszi.

>!
kispartizan

Szemán Zoltán

Annak idején elolvastam pár sci-fi regényt(a már szinte alapnak számító Star Wars-szal és más, magyar szerzők műveivel együtt), de bevallom: sosem éreztem magaménak a műfajt.
Szemán Zoltán bebizonyította számomra, hogy igenis lehet kedvelni az ilyen típusú írásokat. S mivel ő nemcsak ebben ír, tőle mást is.
Számomra pont ő volt képes megnyitni úgy az univerzumot, hogy bárhol és bármikor- idő és határok nélkül- el tudjak veszni.
Nem rakja tele a regényeit számtalan és érthetetlen műszakinak hangzó szakzsargonnal és figyel arra, hogy mindig pörögjön a történet.
Egyszerűen és mégis kifejezően fogalmaz, azt gondolom: pont úgy, ahogy a mai emberek szeretnek olvasni. Nem komplikálja agyon a történetet, s egyensúlyban vannak a poénok, az érzelmek, a főszállal.
Gyakran használ vicces hasonlatokat is, szerintem ez is az ő védjegye.
Ajánlom bárkinek, mert ugyan fő vonalának én a sci-fi-t érzem( tudom, hogy másban is ír és azokat is kedvelem), de még azon belül is vannak realisztikusabb, krimis és történelmet is megmutató könyvei. Azaz sokan meglelhetik soraiban a kikapcsolódást!
Arról már nem is beszélek, hogy tényleg az olvasóknak ír és szinte ingyen adja át a könyveit…


Népszerű idézetek

>!
Chöpp 

Sárkányszagod van, tehát sárkány vagy.

62. oldal

Kapcsolódó szócikkek: sárkány
>!
Chöpp 

Mára elég lesz a beszédből, hagyjunk belőle holnapra is.

108. oldal

>!
fekiyeti79 P

Amilyen lassan csak lehetett, feltornásztam magam ülő helyzetbe, majd másodszori próbálkozásra elértem azt, amit a sokezer évvel ezelőtt őseimnek már egyszer sikerült: két lábon állva, kissé dülöngélve, de felegyenesedtem.

Első rész

>!
Gombolyag

– Na, tisztázzunk pár dolgot, haver. Az egyetlen dolog, amiért még életben vagy, mert John megkönyörült rajtad. Te itt csak egyféleképpen lapulhatsz, mégpedig az én ökölcsapásaim alatt.

>!
Gombolyag

Amikor először láttam, hogy a lixin virágjainak borostyán sárga szirmait a szél felkapta, és hatalmas felhőkben kavarta a dombok fölé, azt hittem több ezer pillangó rajzását látom.

>!
fekiyeti79 P

Két kisforgás óta várakozunk a Föld Konföderáció peremvidékén, hogy az emberek vezetői döntést hozzanak rólunk, és a sorsunkról.

(első mondat)

>!
Chöpp 

A forró júliusi nap keltette szellő vidáman nyargalászott a duzzadó rozs kalászok között, majd besietett az erdőbe a fák közé és felszaladt Hornesby várának falán, lágyan cirógatva Sir Richard arcát.

118. oldal

>!
Chöpp 

Inkább éljen nélkülem, mint sárkány, semhogy a nyár végére a karjaimban haljon meg.

96. oldal

>!
Gombolyag

Az orgazda idegesen érintgette a vezérlőpanel ikonjait, ám a villogó felirat láthatóan jól érezte magát ahol volt, és nem akart elmúlni.

>!
Zsola

A hadnagy szeme dühösen villant. Úgy tűnt, a megjegyzésemmel, sáros bakanccsal gyalogoltam végig az önérzete tisztára mosott, fényes, márvány padlóján.