!

Szekrényes Miklós magyar

Könyvei 1

Szekrényes Miklós: Budifoci

Népszerű idézetek

Kuszma P>!

Micsoda egy ország, már a nosztalgia sem hiányzik senkinek.

157. oldal

1 hozzászólás
Kuszma P>!

Az országhatárig óvatos lassúsággal ivott a csapat, onnantól egyre gyorsuló tempóban. Régi reflex a határátlépés után tompítani a reflexeket.

139. oldal

Ibanez P>!

Odabent viaszosvászonnal borított asztalok, koszlott falak, melyeket csak az évtizedek alatt rájuk rakódott cigarettafüst tartott egyben, zsírtól homályos ablak és a pultnál egy beesett arcú, borostás, láncdohányos fickó fogadott minket. (…) Kértem egy pohár sört, de miután a többiek meglátták a poharamat, mindenki egységesen a ropi mellett döntött.

Kapcsolódó szócikkek: ropi · sör
Ibanez P>!

Egymás hibáiban haldoklott a két csapat, pedig a mi megjelenésünk háromszorosára növelte a nézősereget, a hangerőt pedig csutkáig tekertük.

Ibanez P>!

Amikor végre rájöttem, hogy gyűlöletemet végig rossz irányokba sugároztam, s elkezdtem gyűlölni azt, ami az olthatatlan gyűlöletet belém plántálta, vagyis magát a focit, már késő volt. Fociedző lettem.

Ibanez P>!

Az első félidő legizgalmasabb pillanatának az bizonyult, mikor elszállt az egyik kissrác lufija, mire a másik lufis kölyök mamája odasétált a szögletzászlóhoz, és hogy az övé is el ne illanjon, odakötözte a zászlórúdhoz, miközben egy merenyei játékos éppen szögletrúgást végzett volna el.

Ibanez P>!

Parasznyán autóverseny volt, megállítottak a rendőrök. Tibikének szóltak, hogy bukjon le, mert biztos migráncsnak néznék. Mások hangos allahakbar-ral búcsúztak a rendőröktől.

Ibanez P>!

Emlékszik, mikor az ikrekről kiderült, hogy laktózérzékenyek? Minden meccsre laktózmentes tejet hoztak. Szerintem csak azért csinálták, hogy sajnáltassák magukat. Hozhattak volna bármi mást inni. … Besokaltunk. Az egyik idegenbeli bajnoki előtt egy vékony tűvel kiszúrtuk a dobozaikat, kiszívattuk a cuccot, aztán tejet nyomattunk a helyére. És vártuk a hatást. Ja, emlékszik, ott összesen egy egyszemélyes gravitációs budi volt csak. Kábé negyedóra telt el a meccsből, mikor ikerék szinte egyszerre őrült sprintbe kezdtek a klubház mögötti budi irányába. Szakadtunk a röhögéstől, kaptunk is egy gólt. De kevésbé bántuk, mint azt, hogy sosem derült ki, melyikük ért célt hamarabb, s melyikük hagyott múlékony, de annál büdösebb nyomot a retyó mögött.

Ibanez P>!

Az ifisták öltözni mentek, mi besétáltunk a kerítésen belülre, megcsodáltuk a korlátra kifeszített reklámmolinókat. Különösen az tetszett, amelyiken egy sírköves hirdette magát. Veknyi feszülten lépdelt mellettem a kispad felé. Harakiri meccs lesz, mormolta idegesen. Ne izgulj, mutattam a sírköves molinóra, ha baj lesz, közel a segítség.

Kapcsolódó szócikkek: molinó
Ibanez P>!

Ahogy az elnökök hogyos cipőjükben kiléptek a budiból, látszott rajtuk, hogy nem találták meg sem a közös nevezőt, sem a helyes dőlésszöget.