!

Szántó T. Gábor

Könyvei 10

Szántó T. Gábor: Kafka macskái
Szántó T. Gábor: 1945 és más történetek
Szántó T. Gábor: Édeshármas
Szántó T. Gábor: Mószer / Én?
Gadó János – Novák Attila – Szántó T. Gábor: Új antiszemitizmus
Sárközy Mátyás – Lábass Endre – Benedek István Gábor – Lugosi Viktória – Deutsch Gábor – Szántó T. Gábor – Németh Gábor – Zeke Gyula: Kövek meséi / Stories in the Stones
Szántó T. Gábor: A tizedik ember
Szántó T. Gábor: Keleti pályaudvar, végállomás
Szántó T. Gábor: A szabadulás íze
Szántó T. Gábor: Lágermikulás

Antológiák 8

Turi Tímea (szerk.): Körkép 2016
Király Levente (szerk.): Körkép 2015
Turi Tímea (szerk.): Körkép 2018
Körmendy Zsuzsanna (szerk.): Körkép 2004
Hegedős Mária (szerk.): Körkép 95
Körmendy Zsuzsanna (szerk.): Körkép 2002
Körmendy Zsuzsanna (szerk.): Körkép 1996
Körmendy Zsuzsanna (szerk.): Körkép 1997

Népszerű idézetek

>!
robinson P

– Gyógyítgassa magát. Keressen valami vidám kompániát. Én erre nem vagyok alkalmas. És forogjon egy kicsit női társaságban. Az gyógyít.

82. oldal

5 hozzászólás
>!
Kuszma P

Élni kell a törvénnyel, Kerpen, nem belehalni. Jobb néha egy zsidó kalap nélkül, mint később egy kalap zsidó nélkül.

133. oldal, Transz

>!
Kek P

Ugyan van-e annál nagyobb dolog, mint képzelni, álmodni és szabad akaratunkból véghezvinni mindazt, amit elménkben eltervezünk?

25. oldal, 1945 (Hazatérés)

1 hozzászólás
>!
Biedermann_Izabella P

Az ember szenvedéseinek a helyszíne önmaga, nem?

298. oldal

>!
Goofry P

Attól, hogy továbbállunk, a múlt nem változik meg.

298. oldal

>!
Biedermann_Izabella P

Tel-Aiv különben jót tenne neked. Igazi Szodoma. Amikor először jártam ott, egy haverommal elkezdtünk stírölni két csajt. Magasak voltak, karcsúak, a seggüket riszálva sétáltak a tengerparton. Aztán beértük őket, és kiderült, hogy transzvesztiták. Azt a felsülést … Jó kis ország lehetne különben: tenger, napsütés, csokibarna csajok. Igaziak is! Csak rossz helyen van, barátságtalan szomszédokkal.

20. oldal

2 hozzászólás
>!
Biedermann_Izabella P

Olvasmányaim és tapasztalataim alapján úgy tűnt, a világon mindig lesz, aki elég indokot és késztetés érez arra, hogy egy másik nép, osztály tagjait, vagy vallás híveit megölje. Hitért, földért, pénzért, hatalomért – bármiért.

29. oldal

>!
Csabi P

— Azt tudja, hogy én előbb láttam kegyedet meztelenül, mint az édesanyja? — A professzor kétoldalt a kengyelbe igazította a kérdéstől meglepett Kata lábait, aki szóhoz sem jutott, máris félig ülő, félig fekvő helyzetben, kitárulkozva nézett farkasszemet a nőgyógyásszal. — Igazán nem szép a kedves mamától, hogy így becsüli meg a munkámat. Ezek szerint erről nem is tájékoztatta kegyedet — csóválta a fejét, miközben Kata érezte, hogy ujjaival belé hatol. — Mert ugyan tény és való, hogy nélkülünk is megszülnének az asszonyok, de azt legalább illett volna elmondania az édesanyjának, ha már olyan merész és hozzám küldte, hogy maga meg én találkoztunk már huszonöt esztendeje. Jól számolom? Igaz, akkor ő is jelen volt. Próbálja kicsit ellazítani az izmait! Amikor kegyed megpillantott, egész egyszerűen elsírta magát. Pedig akkor még nem egy ilyen vaksi öregembert láthatott. Csodálkozik, mi? Netán azt akarja mondani, hogy így sem emlékszik rám? Na, szépen vagyunk. A jövőben, javaslom, kicsit gyakrabban találkozzunk. Nem érez fájdalmat, ugye?

>!
Goofry P

Mindig ezek az írói fantazmagóriák. Miért nem olvasol inkább gazdaságtörténetet? Abból majdnem minden megérthető, ami ezen a nyomorult világon történik.

17. oldal

4 hozzászólás