!

Szántó Dániel magyar

Szántó_Dániel IP
41 figyelő · 0 figyelt · 0 értékelés · 0 polc · 6 karc · 0 észlelés

Képek 1

Könyvei 3

Szántó Dániel: Revans
Szántó Dániel: Az üldözött
Szántó Dániel: Egy pap vallomása

Kapcsolódó sorozatok: Várnay Benett · Összes sorozat »

Fordításai 1

Les Martin: Az ifjú Indiana Jones kalandjai – A halál mezeje

Népszerű alkotóértékelések

Anarchia_Könyvblog>!

Szántó Dániel

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Szántó Dániel jött, megmutatta magát, és mindent vitt!

A Revans című első könyve izgalmas, fordulatokban gazdag bűnügyi krimi. Várnay Benett gyilkossági nyomozó, egy tipikus „rossz” zsaru, a szó pozitív értelmében. Országunk fővárosában Budapesten egy sorozatgyilkos szedi áldozatait. Hogy ezt az ügyet feltudják deríteni, hazahívják Benettet, aki éppen Mexikóban tölti „száműzetését”. A pasas nem mindennapi egyéniség, nem áll távol tőle az angol humor, vérlázító, mogorva, és mindemellett igazi férfi, nem számít neki hogyan, a lényeg, hogy megtalálja a gyilkost! És akkor beszéljünk kicsit a könyvről is. Nem mondom, hogy nem találtam hibákat a történetben, de ezek mellett simán el lehet menni, mert a figyelmet folyamatosan igényli. Több karakter is megjelenik a regényben, eleinte kissé megijedtem, hogy követhetetlen lesz, de Dániel szépen vette a kanyart, és nem ment át zavarba a történet! A vége pedig folyamatos csattanó, csak pislogtam meglepetésemben.
És ami még számomra plusz pozitívum volt, hogy végre nem az erotikára lett fektetve a hangsúly, és ezáltal nem kellett tovább lapoznom 40-50 oldalt.

Ez a 380 oldal egy jól megírt és izgalmas történet volt! És már a kezemben van Dániel második regénye is Az üldözött.
És, hogy mit kell tudni Szántó Dánielről?
Azt hiszem ő lesz Magyarország Michael Connelly és Jeffery Deaver egy új köntösben!


Népszerű idézetek

mate55 >!

Ahhoz, hogy az ember a helyes ösvényre léphessen, néha a helytelen úton kell áthaladnia.

456. oldal

mate55 >!

– Anyám egyszer azt mondta, hogy azért kell könyveket olvasni, mert azok megtanítanak a többi ember fejével gondolkodni.

504. oldal

mate55 >!

Ha egy ember csak a rosszat sorolja a jó meglátása nélkül, akkor az elfogultság miatt hiteltelenné válik a kritikája.

168. oldal

mate55 >!

Ma már nem az a kérdés, hogy egyes politikusok korruptak-e, hanem az, hogy mennyire azok. Az emberek immunisak lettek a lopásra, hiszen tudják, hogy ez a hatalommal járó rossz, amely tulajdonképpen nem is annyira elítélendő, hozzátartozik az élet természetes körforgásához, akár az oxigén vagy a tápanyag.

496. oldal

1 hozzászólás
mate55 >!

Az ország nagy része keresztény, de a legtöbben nem gyakorolják a vallást. Csak
a társadalmi elvárások miatt kereszteltetik meg a gyerekeiket.

115. oldal

robinson P>!

– A házasság olyan, mint a délibáb. Ha távolról nézed vonzónak tűnik, de ahogy közel érsz hozzá, rájössz, hogy ez csak a látszat.

50. oldal

Kapcsolódó szócikkek: fata morgana/délibáb · házasság
1 hozzászólás
robinson P>!

Gyerekkorában megkeresztelték, akárcsak a magyar népesség hetven százalékát, de a vallást nem gyakorolta; nem imádkozott, nem gyónta meg a bűneit és nem hitt.

robinson P>!

Meeting room!? A modernizációval járó sznobizmus úgy látszik már beköltözött a rendőrségre is, ezt pedig Benett ki nem állhatta.

23. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Várnay Benett
robinson>!

Érdekes, hogy ezek a miseruhába bújt férfiak hajlamosak ugyanolyan megtévelyedett útra térni, akárcsak a ketrecbe zárt oroszlánok. A lemondásokat az emberi elme nem tudja megfelelően kezelni, és sok esetben zavarodottság lesz úrrá a tettein azoknak, akik megvonnak maguktól valamit, amire teljes szívükből vágynak.