!

Szabados Tamás magyar

Könyvei 3

Titkos Ervin – Hirling György – Barát József – Rockenbauer Pál – Szabados Tamás – Vissy Károly: Magyarok az Antarktiszon
Szabados Tamás: Újra van másfél millióm! – Zarándokösvényen Spanyolországban
Bíró Sándorné – Szabados Tamás: Vektoranalízis

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Univerzum Könyvtár Kossuth

Fordításai 74

Charles Dickens: Karácsonyi ének
John Green: Alaska nyomában
Jeff Kinney: Egy ropi naplója
Rudyard Kipling: A dzsungel könyve
Jeff Kinney: Rodrick a király
John Green: Katherine a köbön
Jeff Kinney: Az utolsó szalmaszál
Kathy Reichs: Csont és vér
Jean M. Auel: A Barlangi Medve népe
Kathy Reichs: A holtak beszélnek

Népszerű idézetek

XDóra>!

Minden más dimenzióba kerül egy ilyen többnapos megpróbáltatásban. Más az értékrend. Egy melegvizes tusolás nem természetes, hanem szertartás, egy pohár hideg tej életöröm, egy szál virág közelről, percekig tartó nyugalom. Talán ezért vágyott az emberiség minden korban „vissza a természethez” mert BELSŐ ÖRÖM.

64. oldal

encus625 P>!

1966. június 13.
[…]
A Ferencváros 3:1-re győzött a Honvéd ellen, Földi Imre új világrekordot állított fel. Mindennap két alkalommal hallgatom a „Szülőföldünk” adásait. Nagyon elégedett vagyok a műsorral. A rövid adásidő arra kényszeríti a műsor szerkesztőit, hogy röviden közöljék mondanivalójukat, mégis meglepően jó keresztmetszetet kap a hallgató a hazai eseményekről.

172. oldal

Kapcsolódó szócikkek: futball
9 hozzászólás
XDóra>!

Őszülő hajamba fésűt szúr a szél,
És ráncos, barna kezemet majd ismét fogod.
Mindegy, hogy emléket, mit hozol,
Mindegy, hogy milyen követ:
Tétova ár- apály szerelmed vagyok.

49. oldal

encus625 P>!

1966. április 18.
A reggeli felszállás után ismét a készülék mellé ültem, és most már igazi örömmel, mert “mirnij”-i idő szerint 8 óra 10 perckor a Ferencváros-Tatabánya labdarúgó mérkőzést közvetítette Szűcs Ferenc, majd a Honvéd-Vasas mérkőzést Szepesi György. Nagyon izgalmas volt a közvetítés, mert a Tatabánya vezetett 1-0-ra. Egy szurkoló számára nem jó az, ha kedvenc csapata vesztésre áll. Fenyvesi beadását Varga a kapuba fejeli 1:1! A tatabányai Csernai lő: 2:1! Albert maga mögött hagyja a tatabányai védelmet, és védhetetlen gólt lő, 2:2-es eredménnyel ér véget a mérkőzés.
9 óra 53 perckor az adás hirtelen véget ér. A bemondó csak ennyit mondott: “Szülőföldünk magyar nyelvű adása véget ért, búcsúzunk hallgatóinktól.” Sajnos sem a hullámhosszat, sem az adások időpontjait nem sikerült megtudnom.
“Mirnij” és Budapest között hat óra az időkülönbség, valószínű, hogy a hallgatott adás közép-európai időben 15-16 óra között volt. Az adást 9,8 MHz-en fogtam.

167. oldal

Kapcsolódó szócikkek: futball · Szepesi György
6 hozzászólás
encus625 P>!

1967. március 25.
[…]
A hajón is hallgatom a „Szülőföldünk” adásait, mint ahogy a „Mologyozsnajá”-n is hallgattam. Magnófelvételt is készítettem Szepesi György ama riportjáról, amelyben a Vasas dél-amerikai sikereiről számol be.

201. oldal

Kapcsolódó szócikkek: futball · Szepesi György
1 hozzászólás
XDóra>!

Jó lenne, ha MINDENKI! NÉHA NYUGALMAT SZERETNE, MEGNÉZNÉ MAGA KÖRÜL A VILÁGOT ÉS ÖNMAGÁT IS EGYBEN!!!

62. oldal

encus625 P>!

Kiléptem a fedélzetre. A csípős sarkvidéki szél szemembe vágta a szállingózó, érdes hószemeket. A hosszú, átvirrasztott éjszaka után jól esett a friss levegő. A korlátnak dőltem. A távolban, mint fehérre meszelt soktornyú templom állta a hullámok ostromát egy – látszólag mozdulatlan – fantasztikus formájú, hatalmas jéghegy. Valószínűtlen és álomszerű volt mindez. A karomba kellett csípnem, hogy valóban elhihessem: az Indiai-óceán déli részén vagyok, valahol félúton Ausztrália és Antarktisz között, a jéghegyek birodalmában.
(METEOROLÓGIAI KUTATÓÚTON KÉT ÓCEÁNON ÉS A DÉLI-SARKVIDÉKEN (VAGY: ÖTVENNÉGYEZER KILOMÉTER EGY TUDOMÁNYOS KUTATÓHAJÓN) / Irány Antarktisz! / Szilveszter a jéghegyek között)

315. oldal

XDóra>!

A spanyol iskolákban versengenek a diákok, hogy kinek van meg az ÚT!
Elképzeltem, hogy a magyar KÉK-TÚRA hány diáknak jelent nyári szünidős CÉLT!
Hányan dolgoznak egy hónapot, hogy azt követően megtegyék a magyar turistamozgalom országot ismertető útjának esetleg csak 250 kilométerét, hátizsákkal, hálózsákkal. Azt képzelte valamikor egy ember – Rockenbauer Pál – hogy a magyar fiataloknak így kerülne a gondolataiba a haza, az ország. A megpróbáltatások tennék – ha kell három nyár alatt – egy olyan élményt (földrajzkönyvet) adva a fiatalok kezébe, amitől SOHA NEM FELEJTENÉK EL MAGYARORSZÁGOT!

124. oldal

XDóra>!

Kevés volt nekem a magyar másfélmillió!
Kevés nekem a mostani másfélmillió is, ha MINDEN SZÉPRE, JÓRA MINDEN EMLÉKRE LÉPNÉK EGYET.
Pedig az ember céljainak vágyainak akar élni!
Jó lépni!
Jó szépet akarni!
Jó megvalósítani! Jó éni!

107. oldal

XDóra>!

A magasban épült, sziklákra telepített világítótorony és környéke valami szellemi, fizikai befejezése az elmúlt egy hónap zarándoklatának. Innen nincs tovább!
A sziklákon egy sárga ráfestett üzenet ULTREIA!

160. oldal