!

Szabados Tamás

Könyvei 3

Titkos Ervin – Hirling György – Barát József – Rockenbauer Pál – Szabados Tamás – Vissy Károly: Magyarok az Antarktiszon
Szabados Tamás: Újra van másfél millióm! – Zarándokösvényen Spanyolországban
Bíró Sándorné – Szabados Tamás: Vektoranalízis

Fordításai 71

Charles Dickens: Karácsonyi ének
John Green: Alaska nyomában
Rudyard Kipling: A dzsungel könyve
Jeff Kinney: Egy ropi naplója
Jeff Kinney: Egy ropi naplója – Rodrick a király
John Green: Katherine a köbön
Jeff Kinney: Egy ropi naplója – Az utolsó szalmaszál
Kathy Reichs: Csont és vér
Jean M. Auel: A Barlangi Medve népe
Kathy Reichs: A holtak beszélnek

Népszerű idézetek

>!
encus625 P

1966. június 13.
[…]
A Ferencváros 3:1-re győzött a Honvéd ellen, Földi Imre új világrekordot állított fel. Mindennap két alkalommal hallgatom a „Szülőföldünk” adásait. Nagyon elégedett vagyok a műsorral. A rövid adásidő arra kényszeríti a műsor szerkesztőit, hogy röviden közöljék mondanivalójukat, mégis meglepően jó keresztmetszetet kap a hallgató a hazai eseményekről.

172. oldal

Kapcsolódó szócikkek: futball
9 hozzászólás
>!
XDóra

Minden más dimenzióba kerül egy ilyen többnapos megpróbáltatásban. Más az értékrend. Egy melegvizes tusolás nem természetes, hanem szertartás, egy pohár hideg tej életöröm, egy szál virág közelről, percekig tartó nyugalom. Talán ezért vágyott az emberiség minden korban „vissza a természethez” mert BELSŐ ÖRÖM.

64. oldal

>!
XDóra

Őszülő hajamba fésűt szúr a szél,
És ráncos, barna kezemet majd ismét fogod.
Mindegy, hogy emléket, mit hozol,
Mindegy, hogy milyen követ:
Tétova ár- apály szerelmed vagyok.

49. oldal

>!
encus625 P

1966. április 18.
A reggeli felszállás után ismét a készülék mellé ültem, és most már igazi örömmel, mert “mirnij”-i idő szerint 8 óra 10 perckor a Ferencváros-Tatabánya labdarúgó mérkőzést közvetítette Szűcs Ferenc, majd a Honvéd-Vasas mérkőzést Szepesi György. Nagyon izgalmas volt a közvetítés, mert a Tatabánya vezetett 1-0-ra. Egy szurkoló számára nem jó az, ha kedvenc csapata vesztésre áll. Fenyvesi beadását Varga a kapuba fejeli 1:1! A tatabányai Csernai lő: 2:1! Albert maga mögött hagyja a tatabányai védelmet, és védhetetlen gólt lő, 2:2-es eredménnyel ér véget a mérkőzés.
9 óra 53 perckor az adás hirtelen véget ér. A bemondó csak ennyit mondott: “Szülőföldünk magyar nyelvű adása véget ért, búcsúzunk hallgatóinktól.” Sajnos sem a hullámhosszat, sem az adások időpontjait nem sikerült megtudnom.
“Mirnij” és Budapest között hat óra az időkülönbség, valószínű, hogy a hallgatott adás közép-európai időben 15-16 óra között volt. Az adást 9,8 MHz-en fogtam.

167. oldal

Kapcsolódó szócikkek: futball · Szepesi György
6 hozzászólás
>!
encus625 P

1966. július 14.
Nagyon vártam a Labdarúgó Világbajnokság kezdetét, elsősorban azért, mert reménykedtem, hogy a magyar labdarúgás kilábal a hullámvölgyből. Amikor 3:1-re megvertük Brazíliát, abban bizakodtam, hogy ez az elképzelés teljesül! De sajnos a folytatás elmaradt.
[…]

177. oldal

Kapcsolódó szócikkek: futball
2 hozzászólás
>!
encus625 P

1967. március 25.
[…]
A hajón is hallgatom a „Szülőföldünk” adásait, mint ahogy a „Mologyozsnajá”-n is hallgattam. Magnófelvételt is készítettem Szepesi György ama riportjáról, amelyben a Vasas dél-amerikai sikereiről számol be.

201. oldal

Kapcsolódó szócikkek: futball · Szepesi György
1 hozzászólás
>!
XDóra

KAVICS: Csöndesen engedtelek el, ahogy a nagyon kedvesnek int búcsút, a távoli szerelem.

40. oldal

>!
XDóra

Jó lenne, ha MINDENKI! NÉHA NYUGALMAT SZERETNE, MEGNÉZNÉ MAGA KÖRÜL A VILÁGOT ÉS ÖNMAGÁT IS EGYBEN!!!

62. oldal

>!
XDóra

A spanyol iskolákban versengenek a diákok, hogy kinek van meg az ÚT!
Elképzeltem, hogy a magyar KÉK-TÚRA hány diáknak jelent nyári szünidős CÉLT!
Hányan dolgoznak egy hónapot, hogy azt követően megtegyék a magyar turistamozgalom országot ismertető útjának esetleg csak 250 kilométerét, hátizsákkal, hálózsákkal. Azt képzelte valamikor egy ember – Rockenbauer Pál – hogy a magyar fiataloknak így kerülne a gondolataiba a haza, az ország. A megpróbáltatások tennék – ha kell három nyár alatt – egy olyan élményt (földrajzkönyvet) adva a fiatalok kezébe, amitől SOHA NEM FELEJTENÉK EL MAGYARORSZÁGOT!

124. oldal

>!
XDóra

A magasban épült, sziklákra telepített világítótorony és környéke valami szellemi, fizikai befejezése az elmúlt egy hónap zarándoklatának. Innen nincs tovább!
A sziklákon egy sárga ráfestett üzenet ULTREIA!

160. oldal