!

Susan Abulhawa palesztin amerikai

1970. június 3. (Kuvait) –

Nem
Honlaphttp://morningsinjenin.com/
Wikipédiahttps://en.wikipedia.org/wiki/Susan_Abulhawa

Könyvei 6

Susan Abulhawa: Hajnal a tiltott kertben
Susan Abulhawa: Az ég és a víz kékje
Susan Abulhawa: Mornings in Jenin
Susan Abulhawa: Während die Welt schlief
Susan Abulhawa: Det blå mellan himmel och hav
Susan Abulhawa: The Blue between Sky and Water

Népszerű idézetek

>!
Georginanéven P

Vegyük például a félelmet. Amit mások terrorként élnek meg, az nekünk pusztán félelem, mert mi jóformán már érzéketlenné lettünk az állandóan ránk szegeződő puskacsövekre. A terrort, amit mi átéltünk, kevés nyugati ismeri. Az izraeli megszállás már nagyon fiatalon megtanított minket az érzelmi szélsőségekre, és már nem is vagyunk képesek máshogy érezni. A bánatunk olyan mélyen gyökerezik a veszteségeinkben, hogy a halál szinte családtaggá vált nálunk. Olyan családtaggá, akinek a látogatása senkit sem tölt el örömmel, de aki mégiscsak családtag. A haragunk olyan elementáris erővel bír, amit a nyugatiak nem érthetnek. A szomorúságunk könnyekre fakasztja a köveket. És az a szeretetünkre is érvényes, Ámál. Ilyen szeretetet csak az érezhet, aki érezte már a mardosó éhséget, amitől a test saját magát kezdi felzabálni éjjelente. Csak akkor érezheted, ha éltél már zuhanó bombák árnyékában, vagy hatolt már lövedék a testedbe. Az a fajta szeretet ez, ami lecsupaszít az örökkévalósággal szemben. Szerintem ott él Isten.

288. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Isten · menekültek · nélkülözés · sors · szeretet
>!
Georginanéven P

Egy hegedűkoncertről álmodott, amin nem sokkal tizedik születésnapja előtt vett részt, és amikor a közönségre nézett, felfedezte az anyja arcát, amit meglágyított a büszkeség fénye.

460. oldal

Kapcsolódó szócikkek: hegedű
>!
Georginanéven P

Ahogy a hold rám mosolygott az égről, azért rimánkodtam az éjszakának, hogy ajándékozzon meg egy saját álommal. Mert soha életemben nem álmodtam még a saját álmomat.

239. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Árvaság · háború · menekülés · sors
>!
Kókuszka

Mert ha tanult valamit az életben, akkor az az volt, hogy a gyógyulás és a béke csak akkor verhet gyökeret, ha az ember beismeri a rosszat, amit elkövetett.

380. oldal

>!
KMReni P

Amikor megszületünk, már a miénk a két legnagyobb kincs, amint az életben valaha lesz. Az egyik kincs az elménk, a másik a szívünk. A kiteljesedésükhöz pedig elengedhetetlenül szükséges az idő és az egészség. Hogy hogyan használja az ember Allah ajándékait a maga és az emberiség javára az azon múlik, mennyire tiszteli őt.

>!
Georginanéven P

Ha bármi érzékük lenne a földműveléshez, a föld kiváltaná belőlük az olajbogyók szeretetét – mondta Jehja, és a tenyerét bámulta, ami alig néhány órája még azokat a pompás, szeretetre méltó fákat simogatta.
Földműves kezeibe, melyeket foltossá és durvává tett a kor, beleoltódott a dombok pigmentált igazsága.

75. oldal

Kapcsolódó szócikkek: élet · földművelés · hagyomány
>!
Virágszépe

Az ellenállás eszménye termékeny táptalajra lelt a palesztinok lelkében, és magvai elplántálódtak bennük. A kitartás a menekültek védjegye lett. De nagy árat fizettek érte: le kellett győzniük a gyengeségüket. Ünnepet csináltak a mártíromságból. Mert csak a mártírság jelenthetett szabadságot. Csak a halálukkal válhattak sebezhetetlenné az izraeliek számára.

163. oldal (Libri, 2016)

>!
Virágszépe

Szó nélkül távolodtak el a saját életüktől, el a győzedelmes katonáktól, akik attól az ősi fertőző ragálytól voltak ittasak, mely a mohó hatalomvágyat ötvözi az istenhittel.

55-56. oldal (Libri Kiadó, 2017)

>!
Virágszépe

A háború megváltoztatta az embereket. Gyávaságot és bátorságot hozott, és legendákat szült.

52. oldal (Libri Kiadó, 2017)

>!
Virágszépe

Történetekből vagyunk összerakva. Az emberi szív azokból a szavakból áll össze, amelyekkel megtöltjük. Ha valaki egyszer valami gonosz dolgot mond neked, ne hagyd, hogy az megtelepedjen a szívedben, és vigyázz arra is, hogy te se plántálj gonosz szavakat mások szívébe.

113. oldal (Libri Kiadó, 2017)