!

Steve Nording magyar

Nemere István

Könyvei 14

Steve Nording: Erzsébet királyné magánélete
Steve Nording: Mátyás király magánélete
Steve Nording: Attila hun király magánélete
Steve Nording: Dr. Micimackó
Steve Nording: Micimackó és Micimadár
Steve Nording: Micimackó világgá megy
Steve Nording: Széchenyi István magánélete
Steve Nording: Micimackó autója
Steve Nording: Micimackó léghajón
Steve Nording: Kossuth Lajos magánélete

Kapcsolódó sorozatok: Micimackó · Összes sorozat »


Népszerű idézetek

bszgabi>!

Különben is, az érett nők már tudják, hogy a férfiak sok szempontból gyerekek maradnak életük végéig. Amit például a hadsereg tagjai művelnek az egyenruhák, a kitüntetések imádatával- az pontosan a homokozóban játszó gyermekek szellemi és lelki szintjén van.

77. oldal

megan29>!

Az volt a véleménye, hogy mindenkit őrültnek látnak, aki a maga feje után és nem a nyáj után megy.

141

1 hozzászólás
bleknajt>!

-Azt hittem, bajotok esett! – kiabált tovább Micimackó. – Senkit sem találtam meg a házában! Úgy féltem, hogy valami nagy kara… sztafa… trófa… katószrófata… szóval, hogy baj történt.

15. oldal

bleknajt>!

– Minden medve rokona Micimackónak. Akkor is, ha ő csak egy mackó. Ha csak egy bocs.

32. oldal

Virágszépe >!

De van egy másféle király is: akinek nincsenek ismert ősei, vagy ha vannak is, azok nem uralkodtak. Aki a „dinasztiából” elsőként került a trónra, annak van a legnehezebb dolga. Még móresre kell tanítania mindazokat, akik kételkednek alkalmasságában, eszében, ügyességében és mindenekelőtt kétségbe vonják a trónhoz való jogát. Ha a dinasztia megalapítója elég erős és kitartó, no és idejében leszámol ellenségeivel, akkor a helyén maradhat. Másképpen elveszik.

44. oldal (Anno Kiadó, 2002)

Ewila>!

Nem volt ám véletlen az a nagy (nemesi) felhördülés, amely a pesti Lánchíd megépítése előtt már felhangzott. Az a tény, hogy nemes ember is fizessen pár garast, ha át akar menni a hídon, egyfelől merényletnek tűnt az arisztokrácia ellen – de hát kicsiben pontosan leképezte azt, amit a társadalomban, sokkal nagyobb mértékben akart Széchenyi megvalósítani. Hogy mindenki, mindenhol fizessen minden szolgáltatásért, és szokja meg a mágnás is, hogy jogaiban osztozkodnia kell a polgárokkal is. Bármilyen nevetségesen hangzik is, a hídpénz volt az első lépés azon az úton, amely az általános közteherviselés felé vezetett: vagyis hogy a nemesek adózzanak, ha kapni akarnak valamit az országtól.

EnidD>!

Erzsébet és Andrássy gróf tekintete sokszor összevillant és a férfi nyilván inkább Erzsébetet, a leendő zsákmányát figyelte, semmint a mögötte pár méterre álló feleségét.

81. oldal (Anno)