!

Stephenie Meyer amerikai

Stephenie Meyerová

1973. december 24. (Hartford, Connecticut) –

Tudástár · 20 kapcsolódó alkotó · 10 kapcsolódó könyv · 14 film

Teljes névStephenie Morgan Meyer
Honlapstepheniemeyer.com

Képek 5

Könyvei 59

Stephenie Meyer: Twilight – Alkonyat
Stephenie Meyer: New Moon – Újhold
Stephenie Meyer: Eclipse – Napfogyatkozás
Stephenie Meyer: Breaking Dawn – Hajnalhasadás
Stephenie Meyer: A burok
Stephenie Meyer: Bree Tanner rövid második élete
Stephenie Meyer: Eclipse
Stephenie Meyer: Breaking Dawn
Stephenie Meyer: Twilight
Stephenie Meyer: New Moon

Kapcsolódó sorozatok: Twilight Saga · Twilight képregény · Twilight Saga angol · Biss-Tetralogie német · Twilight: The Graphic Novel angol · La Saga du désir interdit · Twilight svéd · Összes sorozat »

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Vörös pöttyös könyvek

Antológiák 2

Pokoli báléjszakák
Prom Nights from Hell

Róla szóló könyvek 1

Paul Michael Bush: Steph

Népszerű alkotóértékelések

>!
kellyolvas P

Stephenie Meyer

Azért értékelem Meyert nagyra, mert azzal, hogy megalkotta a Twilight világát, elindított egy olyan olvasási hullámot, ami a HP után újra felrázta a fiatalokat. Nagyon sok szerző és könyv kapott lehetőséget a Twilight nyomában.
Azt is értékelem a szerzőben, hogy túllépve a vámpírokon tudott újat hozni, és A burokkal képes volt teljesen lenyűgözni újra. Nagy kedvenc.

>!
Petrus601

Stephenie Meyer

Ő volt az, aki megszeretette velem az olvasást a Twilight könyvekkel. Míg nem olvastam el az első részét, addig alig volt könyv a kezemben, azóta falom őket! Ezért örök hála!!!

2 hozzászólás
>!
DarknessAngel

Stephenie Meyer

Meyer volt az, aki miatt megszerettem a vörös pöttyös könyveket és ezzel a különbözű műfajú könyveket is. Hála neki megismerkedtem a vámpírok világával, ami teljesen magába szippantott. Örülök, hogy olvastam a Twilight sorozatot, mert engem tényleg lenyűgözött.
A Burokkal, Meyer, egy megint teljesen más világot tárt elénk, ami szintén isteni volt. Szeretem az írásait és remélem még lesz egy pár érdekessége számunkra.

>!
schesztiஐ P

Stephenie Meyer

Nagyon sok ismerősöm miatta kezdett el olvasni. Nekem „csak” megváltoztatta a számomra az Anne Rice könyvek óta ismert vámpírvilágot, de ezzel örökre belopta magát a szívembe.
És nekem az is nagyon tetszett, hogy egy ilyen vámpírsorozat után elő tudott állni egy teljesen másfajta könyvvel, ami szerintem szintén fantasztikusan jól sikerült.
Én nagyon imádom az írásait!

>!
Fay

Stephenie Meyer

Létre hozta a kedvenc könyvemet, A burkot. Ezt nem tudom neki elégszer megköszönni.

>!
Knefkati

Stephenie Meyer

Ő az az író aki miatt elkezdtem olvasni. Annyira tetszett ahogy megírta az Alkonyat sorozatot, hogy megszerettem az olvasást, és azóta mindenfélét olvasok. Előtte nem igazán sűrűn, mondhatnám sosem vettem könyvet a kezembe. Örök kedvenc lesz.

2 hozzászólás
>!
Könyvmolykisasszony

Stephenie Meyer

Nagyon tudja, hogy kell elvarázsolbi az olvasót egy más világba.
Egyik kedvenc íróm.

>!
JKrisz

Stephenie Meyer

Miután a Twilight saga köteteivel megszerettette velem az írónő az olvasást, majd mikor már azt hittem, hogy soha többet nem tud semmivel újra bebolondítani, de elolvasva a Burkot rájöttem, tévedtem, mi mást is adhatnék, mint öt csillagot! A történetei – a fantáziája – páratlan, az írásmódja pedig nagyon közel áll hozzám – kellemes, nyugtató Őt olvasni. :)

>!
prin1234

Stephenie Meyer

Talán azért szeretem annyira az írónőt mert gyönyörű a könyvei nyelvezete ( számomra) , kész élvezet volt olvasni a csodálatos megfogalmazásokat ( talán ilyet Emily Brontë Üvöltő szelek könyvénél éreztem ), még a tájleírásokat is . A mai könyveknél úgy érzem , hogy ennyiből áll a szókincsük : „ én ezt csináltam , ez volt , az volt , azt csinálta” . Bár lehet csak velem van a probléma , hogy azoknak a szövegét nem szeretem olvasni ,mert igazából semmi különleges nincs bennük . Egy a lényeg , Stephenie Meyer csodálatos .

>!
AllyD

Stephenie Meyer

Habár a Twilight-ot is imádtam valaha, most teljesen Burok-függő lettem. :)


Népszerű idézetek

>!
timearcz

– Nem az arcod tetszik, hanem a kifejezés, ami rajta ül. Nem a hangod, hanem amit mondasz. Nem az, ahogy kinézel ebben a testben, hanem az, amit teszel vele. Te vagy gyönyörű.

328. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ian O'Shea · Vanda (Vándor)
>!
Zora85

Higgy nekem most az egyszer: minden vagy, csak éppen hétköznapi nem!

213. oldal

8 hozzászólás
>!
Zora85

Ez a világ kétségkívül minden világok legjobbja és legrosszabbja – itt vannak a legszebb érzékletek, a legkifinomultabb érzelmek… a legaljasabb vágyak, a legsötétebb tettek. Ennek talán így kell lennie. Talán a mélypontok nélkül a csúcsok sem tudnak olyan magasra nőni.

121. oldal, 15. fejezet - Házi őrizet

>!
nikol91

– És ekkor az oroszlán beleszeretett a bárányba…
– Micsoda buta bárány!
– Micsoda beteg, mazochista oroszlán!

>!
Francica

Ha tudnék álmodni, én is rólad álmodnék. És nem szégyelleném.

Kapcsolódó szócikkek: Edward Cullen
1 hozzászólás
>!
Cicu

Talán nem is létezhet öröm ezen a bolygón anélkül, hogy vele egyenlő mértékű fájdalom ne szülessen a kiegyensúlyozásához egy ismeretlen mérlegen.

511. oldal

>!
Zora85

Ezalatt a sok ezer év alatt nem sikerült az emberiségnek megfejtenie, mi az a szerelem. Hány százalékban fizikális, mennyiben szellemi eredetű? Milyen szerepe van benne a véletlennek, és milyen a sorsnak? Miért vallanak kudarcot tökéletes párok, és miért sikerül a leglehetetlenebb párosításoknak? (…) A szerelem egyszerűen csak ott van, ahol van.

40. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
>!
gwyneira

A hangja olyan halkan szólt, hogy csak én hallhattam.
– A kezemben tartottalak, Vanda. És gyönyörű voltál.

Kapcsolódó szócikkek: Ian O'Shea
>!
Tiktak

Boldog és szomorú, mámoros és búskomor, magabiztos és rettegő, szeretett és szerethetetlen, türelmes és haragos, békés és vad, teljes és üres… mindez leszek. Mindent érezni fogok. Minden az enyém lesz.

Kapcsolódó szócikkek: Vanda (Vándor)