!

Stephenie Meyer amerikai

Stephenie Meyerová, Стефені Маєр

1973. december 24. (Hartford, Connecticut) –

Tudástár · 20 kapcsolódó alkotó · 11 kapcsolódó könyv · 16 film

Teljes névStephenie Morgan Meyer
KatalógusnévMeyer, Stephenie
Honlapstepheniemeyer.com

Képek 9

Könyvei 69

Stephenie Meyer: Twilight – Alkonyat
Stephenie Meyer: New Moon – Újhold
Stephenie Meyer: Eclipse – Napfogyatkozás
Stephenie Meyer: Breaking Dawn – Hajnalhasadás
Stephenie Meyer: A burok
Stephenie Meyer: Bree Tanner rövid második élete
Stephenie Meyer: Eclipse
Stephenie Meyer: Twilight
Stephenie Meyer: Breaking Dawn
Stephenie Meyer: Midnight Sun – Éjféli nap

Kapcsolódó sorozatok: Twilight saga · Twilight képregény · Twilight Saga angol · Twilight: The Graphic Novel angol · Biss-Tetralogie német · Saga Crepúsculo spanyol · La Saga du désir interdit · Twilight Saga olasz · Sumrak horvát · Twilight svéd · Összes sorozat »

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

Antológiák 2

Pokoli báléjszakák
Prom Nights from Hell

Róla szóló könyvek 1

Paul Michael Bush: Steph

Kiemelt alkotóértékelések

kellyolvas P>!

Stephenie Meyer

Azért értékelem Meyert nagyra, mert azzal, hogy megalkotta a Twilight világát, elindított egy olyan olvasási hullámot, ami a HP után újra felrázta a fiatalokat. Nagyon sok szerző és könyv kapott lehetőséget a Twilight nyomában.
Azt is értékelem a szerzőben, hogy túllépve a vámpírokon tudott újat hozni, és A burokkal képes volt teljesen lenyűgözni újra. Nagy kedvenc.

Petrus601>!

Stephenie Meyer

Ő volt az, aki megszeretette velem az olvasást a Twilight könyvekkel. Míg nem olvastam el az első részét, addig alig volt könyv a kezemben, azóta falom őket! Ezért örök hála!!!

2 hozzászólás
DarknessAngel>!

Stephenie Meyer

Meyer volt az, aki miatt megszerettem a vörös pöttyös könyveket és ezzel a különbözű műfajú könyveket is. Hála neki megismerkedtem a vámpírok világával, ami teljesen magába szippantott. Örülök, hogy olvastam a Twilight sorozatot, mert engem tényleg lenyűgözött.
A Burokkal, Meyer, egy megint teljesen más világot tárt elénk, ami szintén isteni volt. Szeretem az írásait és remélem még lesz egy pár érdekessége számunkra.

schesztiஐ>!

Stephenie Meyer

Nagyon sok ismerősöm miatta kezdett el olvasni. Nekem „csak” megváltoztatta a számomra az Anne Rice könyvek óta ismert vámpírvilágot, de ezzel örökre belopta magát a szívembe.
És nekem az is nagyon tetszett, hogy egy ilyen vámpírsorozat után elő tudott állni egy teljesen másfajta könyvvel, ami szerintem szintén fantasztikusan jól sikerült.
Én nagyon imádom az írásait!

Fay >!

Stephenie Meyer

Létre hozta a kedvenc könyvemet, A burkot. Ezt nem tudom neki elégszer megköszönni.

Knefkati>!

Stephenie Meyer

Ő az az író aki miatt elkezdtem olvasni. Annyira tetszett ahogy megírta az Alkonyat sorozatot, hogy megszerettem az olvasást, és azóta mindenfélét olvasok. Előtte nem igazán sűrűn, mondhatnám sosem vettem könyvet a kezembe. Örök kedvenc lesz.

2 hozzászólás
Könyvmolykisasszony>!

Stephenie Meyer

Nagyon tudja, hogy kell elvarázsolbi az olvasót egy más világba.
Egyik kedvenc íróm.

JKrisz>!

Stephenie Meyer

Miután a Twilight saga köteteivel megszerettette velem az írónő az olvasást, majd mikor már azt hittem, hogy soha többet nem tud semmivel újra bebolondítani, de elolvasva a Burkot rájöttem, tévedtem, mi mást is adhatnék, mint öt csillagot! A történetei – a fantáziája – páratlan, az írásmódja pedig nagyon közel áll hozzám – kellemes, nyugtató Őt olvasni. :)

prin1234>!

Stephenie Meyer

Talán azért szeretem annyira az írónőt mert gyönyörű a könyvei nyelvezete ( számomra) , kész élvezet volt olvasni a csodálatos megfogalmazásokat ( talán ilyet Emily Brontë Üvöltő szelek könyvénél éreztem ), még a tájleírásokat is . A mai könyveknél úgy érzem , hogy ennyiből áll a szókincsük : „ én ezt csináltam , ez volt , az volt , azt csinálta” . Bár lehet csak velem van a probléma , hogy azoknak a szövegét nem szeretem olvasni ,mert igazából semmi különleges nincs bennük . Egy a lényeg , Stephenie Meyer csodálatos .

AllyD>!

Stephenie Meyer

Habár a Twilight-ot is imádtam valaha, most teljesen Burok-függő lettem. :)


Népszerű idézetek

timearcz>!

– Nem az arcod tetszik, hanem a kifejezés, ami rajta ül. Nem a hangod, hanem amit mondasz. Nem az, ahogy kinézel ebben a testben, hanem az, amit teszel vele. Te vagy gyönyörű.

328. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ian O'Shea · Vanda (Vándor)
Zora85>!

Higgy nekem most az egyszer: minden vagy, csak éppen hétköznapi nem!

213. oldal

10 hozzászólás
nikol91>!

– És ekkor az oroszlán beleszeretett a bárányba…
– Micsoda buta bárány!
– Micsoda beteg, mazochista oroszlán!

Kapcsolódó szócikkek: Bella Swan · Edward Cullen
Zora85>!

Ez a világ kétségkívül minden világok legjobbja és legrosszabbja – itt vannak a legszebb érzékletek, a legkifinomultabb érzelmek… a legaljasabb vágyak, a legsötétebb tettek. Ennek talán így kell lennie. Talán a mélypontok nélkül a csúcsok sem tudnak olyan magasra nőni.

121. oldal, 15. fejezet - Házi őrizet

Francica>!

Ha tudnék álmodni, én is rólad álmodnék. És nem szégyelleném.

Kapcsolódó szócikkek: Edward Cullen
1 hozzászólás
Cicu>!

Talán nem is létezhet öröm ezen a bolygón anélkül, hogy vele egyenlő mértékű fájdalom ne szülessen a kiegyensúlyozásához egy ismeretlen mérlegen.

511. oldal

Zora85>!

Ha az élet valóra váltja legmerészebb álmodat, akkor nincs mit megbánnod, ha ez az álom aztán véget ér.

7. oldal

Zora85>!

Ezalatt a sok ezer év alatt nem sikerült az emberiségnek megfejtenie, mi az a szerelem. Hány százalékban fizikális, mennyiben szellemi eredetű? Milyen szerepe van benne a véletlennek, és milyen a sorsnak? Miért vallanak kudarcot tökéletes párok, és miért sikerül a leglehetetlenebb párosításoknak? […] A szerelem egyszerűen csak ott van, ahol van.

40. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
gwyneira P>!

A hangja olyan halkan szólt, hogy csak én hallhattam.
– A kezemben tartottalak, Vanda. És gyönyörű voltál.

Kapcsolódó szócikkek: Ian O'Shea