!

Stephen King amerikai

Stephen King (Richard Bachman), Beryl Evans

1947. szeptember 21. (Portland) –

Teljes névStephen Edwin King
Honlaphttp://www.stephenking.com
Wikipédiahttp://hu.wikipedia.org/wiki/Stephen_King

Képek 48

Könyvei 263

Stephen King: A ragyogás
Stephen King: Carrie
Stephen King: Tortúra
Stephen King: Cujo
Stephen King: Az
Stephen King: Állattemető
Stephen King: Christine
Stephen King: Borzalmak városa
Stephen King: A tűzgyújtó
Stephen King: A holtsáv

Kapcsolódó sorozatok: A Setét Torony, A halálsoron, A ragyogás, Bill Hodges, A talizmán, The Dark Tower, The Green Mile, The Shining, American Vampire, Bill Hodges, La Torre Nera, Der Dunkle Turm, Turnul întunecat, La Torre Oscura

Szerkesztései 1

Stephen King (szerk.): Six Scary Stories

Antológiák 13

John Joseph Adams (szerk.): Sherlock Holmes lehetetlen kalandjai
Martin H. Greenberg – Charles G. Waugh (szerk.): Lopakodó árnyak
Robert Silverberg (szerk.): Legendák
Nancy A. Collins – Edward E. Kramer – Martin H. Greenberg (szerk.): Sötét szerelem
Hunyadi Csaba (szerk.): Isten hozott a majomházban!
Ellen Datlow (szerk.): Sötétség
Hunyadi Csaba (szerk.): Poe és követői
Kuczka Péter (szerk.): Galaktika 116.
Gy. Horváth László (szerk.): Égtájak 1987
John Joseph Adams (szerk.): Other Worlds Than These

Róla szóló könyvek 1

Lisa Rogak: Kísértetszív

Kapcsolódó zóna

!

Stephen King

588 tag · 853 karc · Utolsó karc: 2018. május 19., 21:51 · Bővebben


Népszerű alkotóértékelések

>!
Röfipingvin MP

Stephen King

Nekem ő csak King bácsi. Szeretetből. Hogy hogy lehet szeretni valakit, aki olyasmit ír, amiről anyám le akart tiltani gimnazistaként? Hát így.
Lehet, hogy „néha” félelmetest, horrort ír, de ezt úgy teszi, hogy majd' minden regényének komoly, súlyos mondanivalója van. Csak tudni kell felfejteni a rétegeket.
Már Shrek is megmondta: „[…] mint a hagyma. […] Réteges.”

12 hozzászólás
>!
uresjarat

Stephen King

Lassan már 7 éve, hogy egy 13 éves lány akit az osztálya kiközösített és rendszeres lelki terror alatt tartott, rátalált Stephen King-re. Ez voltam én. Az Állattemető volt az első, aztán jött a Carrie, ami annyira profilomba vágott akkoriban, hogy egy életre maga mellé állított vele King bácsi. Meg kellett vennem Carrie-t, hogy mindig ott legyen velem. Utána pedig már nem volt visszaút, a kedvenc írómmá vált mindörökké, elkezdtem gyűjteni a könyveit, mostanra a gyűjtemény 37 darabos. Itt sorakoznak a polcomon és tudjátok mit? Akármilyen rossz felé sodor is az élet, ha ránézek a King-gel tömött polcaimra, büszkeség tölt el és persze öröm. Mert ő mindig itt lesz nekem, bármikor kinyithatom és elrepülhetek egy sokkal izgalmasabb helyre. Vannak művészek akik képesek arra, hogy megmentsenek. Zenészek, írók, festők, rendezők stb. Ő is közéjük tartozik. Ha egyszer találkoznék vele, csak annyit mondanék neki: köszönöm, hogy ennyiszer megmentettél és fogsz is még! Biztos vagyok benne, hogy értené. A művei és az élettörténete egyaránt inspiráló.

1 hozzászólás
>!
pöttyös

Stephen King

Ó, Istenem, az egyetlen ember, aki vissza tud tartani attól, hogy éjszaka kimenjek pisilni…

>!
Papusz SP

Stephen King

Sok írót azért szeretek, mert finom – nos, őt meg azért, mert leplezetlenül erőszakos és hihetetlenül nyers. Meg azért, mert, ponyva vagy nem, valamit nagyon tud az emberi lélekről, ha nem tudna, nevetnék a könyvein, mint egy-egy rosszabb horrorfilmen, az enyhébbeket meg a fejemet rázva a sarokba hajítanám.

Kiegészítés több könyvvel később: könyörgöm, engedjük ki a horrorszerzők skatulyájából, ez az ember sok döbbenetesen jó könyvet írt, ami nem horror.

>!
A_Shara

Stephen King

A könyvein nőttem fel. Éjjel nappal olvastam, főleg tanulás helyett. Akkoriban nagyon szerettem borzongani.

>!
Gothic01 

Stephen King

Az Újjászületésben Charlie Jacobs tiszteletest végig rossz nyomon járva is fanatikussá tette a titkos elektromosság kutatása, ezért félek eljátszani a gondolattal, milyen csúcsokra tetőzött volna az őrülete, ha rájött volna arra, amit minden Stephen King rajongó tud; az univerzumot működtető különleges energiának tanulmányozásáért nem kell messzire menni, betegeken kísérletezni, hiszen az a Horror Koronázatlan Királyának könyveiben rejlik.

>!
witch

Stephen King

Egyem meg. Már nagyon régen kiérdemelte nálam az 5-öst. :) ♥

>!
Bettina_94 I

Stephen King

Szeretem, mert különleges, egyedi, és olyan stílusa van, hogy az valami elképesztő. Amikor túl sok a nyál, túl sok a kínlódás és a fejemet fogom már bizonyos regényektől, akkor mindig őt választom. Ha valami jót akarok végre olvasni, akkor gondolkodás nélkül őt választom. Még egyszer sem kellett csalódnom.

>!
NannyOgg SP

Stephen King

Stephen King horrortörténetei már nem kötnek le, valószínűleg azért, mert gimis korom óta az ingerküszöböm rémisztően magasra kúszott. Meg nem is nagyon érdekel a l'art pour l'art szórakoztatóirodalom. Ettől – és az őrülthosszú felvezetésektől – függetlenül viszont Stephen Kinget nagyon jó írónak tartom, csak sajnálom, hogy nem olyanokat ír tömegével, mint A remény rabjai, vagy Az eminens vagy az Állj ki mellettem!. Az ilyeneket nagykanállal fogyasztanám, de a csillió oldalas világvége-sztoriknak már nem ugrok neki, az a hajó már elúszott.


Népszerű idézetek

>!
Vali

Talán nincs is olyan, hogy jó barát meg rossz barát – talán csak barátok vannak, olyanok, akik az ember mellett állnak, ha megsérül, és akik segítenek, hogy ne legyen olyan magányos. Talán értük mindig érdemes aggódni, reménykedni, őértük érdemes élni. Talán még meghalni is, ha úgy kell lennie. Nincsenek jó barátok. Nincsenek rossz barátok. Csak olyan emberek, akik házat építenek a szívedben.

Kapcsolódó szócikkek: barátság
1 hozzászólás
>!
Milli

Az időhöz idő kell.

98. oldal (Európa Kiadó)

Stephen King: A Napkutya 3 és 4 perccel éjfél után

Kapcsolódó szócikkek: idő
6 hozzászólás
>!
mandarina

Ha megfogná a kezem, lehet, hogy belehalnék a boldogságba.

4 hozzászólás
>!
Lunemorte MP

Mindenkiben, akivel életünk során valaha is találkozunk, benne él egy darabka önmagunkból.

7 hozzászólás
>!
Vali

A legfontosabb dolgokat a legnehezebb elmondani. Ha ezekről beszélsz, nevetségesnek érzed magad, hiszen szavakba öntve összezsugorodnak – amíg a fejedben vannak, határtalannak tűnnek, de kimondva jelentéktelenné válnak. Ám azt hiszem, többről van itt szó. A legfontosabb dolgok túl közel lapulnak ahhoz a helyhez, ahol a lelked legféltettebb titkai vannak eltemetve, irányjelzőként vezetnek a kincshez, amit az ellenségeid oly szívesen lopnának el. S ha mégis megpróbálsz beszélni róluk, a hallgatóságtól csak furcsálló tekinteteket kapsz cserébe, egyáltalán nem értenek meg, nem értik, miért olyan fontos ez neked, hogy közben majdnem sírva fakadsz. És szerintem ez a legrosszabb. Amikor a titok nem miattad marad titok, hanem mert nincs, aki megértsen.

36. oldal, Állj ki mellettem!

4 hozzászólás
>!
Lunemorte MP

Az ember mindig találhat valamit, amiért elégedett lehet, mindegy, milyen sötéten állnak a dolgok (…)

116. oldal (Európa, 2006)

4 hozzászólás
>!
anglee

Maga vidám, ami fontos dolog, nagyszájú, ami még fontosabb, és formás feneke van, ami mindennél fontosabb.

264. oldal

9 hozzászólás
>!
Sansa I

Ha nem parancsolsz az indulataidnak, az indulataid parancsolnak majd neked, (…)

(I. kötet) 549. oldal

2 hozzászólás
>!
agisajt

Egy idegentől meg lehet szabadulni. Önmagunktól nem.

287. oldal (Árkádia, 1986)