!

Stephen King amerikai

Stephen King (Richard Bachman), Beryl Evans, Стивен Кинг, Стівен Кінг

1947. szeptember 21. (Portland) –

Tudástár · 52 kapcsolódó alkotó · 5 kapcsolódó könyv · 135 film

Teljes névStephen Edwin King
Nemférfi
Honlapstephenking.com
Twitter@skdotcom_news

Képek 63

Könyvei 341

Stephen King: A ragyogás
Stephen King: Az
Stephen King: Tortúra
Stephen King: Carrie
Stephen King: Cujo
Stephen King: Állattemető
Stephen King: Borzalmak városa
Stephen King: Christine
Stephen King: A tűzgyújtó
Stephen King: A halálsoron

Kapcsolódó sorozatok: A Setét Torony · A ragyogás · A halálsoron · Bill Hodges · A talizmán · A varázsdoboz · The Dark Tower angol · The Green Mile angol · American Vampire angol · The Shining angol · Összes sorozat »

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Kapszula Könyvtár Európa · Európa Zsebkönyvek · Albatrosz könyvek Magvető · Európa zsebkönyvek Európa · 100 Könyv Európa · Galaktika Baráti Kör Könyvklub Móra

Szerkesztései 4

Stephen King – Bev Vincent (szerk.): Rettegés a felhők felett
Stephen King – Bev Vincent (szerk.): Flight or Fright
Stephen King (szerk.): Six Scary Stories
Stephen King – Bev Vincent (szerk.): Flug und Angst

Antológiák 23

Stephen King – Bev Vincent (szerk.): Rettegés a felhők felett
John Joseph Adams (szerk.): Sherlock Holmes lehetetlen kalandjai
Martin H. Greenberg – Charles G. Waugh (szerk.): Lopakodó árnyak
Ellen Datlow (szerk.): Sötétség
Robert Silverberg (szerk.): Legendák
Nancy A. Collins – Edward E. Kramer – Martin H. Greenberg (szerk.): Sötét szerelem
Hunyadi Csaba (szerk.): Isten hozott a majomházban!
Hunyadi Csaba (szerk.): Poe és követői
Kuczka Péter (szerk.): Galaktika 115.
Kuczka Péter (szerk.): Galaktika 116.

Róla szóló könyvek 1

Lisa Rogak: Kísértetszív

Kapcsolódó zóna

!

Stephen King

856 tag · 1169 karc · Utolsó karc: 2021. szeptember 24., 10:16 · Bővebben


Népszerű alkotóértékelések

Röfipingvin P>!

Stephen King

Nekem ő csak King bácsi. Szeretetből. Hogy hogy lehet szeretni valakit, aki olyasmit ír, amiről anyám le akart tiltani gimnazistaként? Hát így.
Lehet, hogy „néha” félelmetest, horrort ír, de ezt úgy teszi, hogy majd' minden regényének komoly, súlyos mondanivalója van. Csak tudni kell felfejteni a rétegeket.
Már Shrek is megmondta: „[…] mint a hagyma. […] Réteges.”

12 hozzászólás
uresjarat>!

Stephen King

Lassan már 7 éve, hogy egy 13 éves lány akit az osztálya kiközösített és rendszeres lelki terror alatt tartott, rátalált Stephen King-re. Ez voltam én. Az Állattemető volt az első, aztán jött a Carrie, ami annyira profilomba vágott akkoriban, hogy egy életre maga mellé állított vele King bácsi. Meg kellett vennem Carrie-t, hogy mindig ott legyen velem. Utána pedig már nem volt visszaút, a kedvenc írómmá vált mindörökké, elkezdtem gyűjteni a könyveit, mostanra a gyűjtemény 37 darabos. Itt sorakoznak a polcomon és tudjátok mit? Akármilyen rossz felé sodor is az élet, ha ránézek a King-gel tömött polcaimra, büszkeség tölt el és persze öröm. Mert ő mindig itt lesz nekem, bármikor kinyithatom és elrepülhetek egy sokkal izgalmasabb helyre. Vannak művészek akik képesek arra, hogy megmentsenek. Zenészek, írók, festők, rendezők stb. Ő is közéjük tartozik. Ha egyszer találkoznék vele, csak annyit mondanék neki: köszönöm, hogy ennyiszer megmentettél és fogsz is még! Biztos vagyok benne, hogy értené. A művei és az élettörténete egyaránt inspiráló.

7 hozzászólás
pöttyös>!

Stephen King

Ó, Istenem, az egyetlen ember, aki vissza tud tartani attól, hogy éjszaka kimenjek pisilni…

cintiatekla P>!

Stephen King

Egészen különleges – sőt, mondták már, hogy sorsszerű – a kapcsolatom vele. Sok könyvét olvastam, és legalább ennyiféle élményt adtak a borzongástól a meghatottságtól való sírásig. Sokféle negatív dolgot hallottam már róla – ez mások problémája –, nekem ő a kedvenc íróm, aki nem csak remek meséket sző, de a gondolkodásmódjával is tudok azonosulni.

1 hozzászólás
Papusz>!

Stephen King

Sok írót azért szeretek, mert finom – nos, őt meg azért, mert leplezetlenül erőszakos és hihetetlenül nyers. Meg azért, mert, ponyva vagy nem, valamit nagyon tud az emberi lélekről, ha nem tudna, nevetnék a könyvein, mint egy-egy rosszabb horrorfilmen, az enyhébbeket meg a fejemet rázva a sarokba hajítanám.

Kiegészítés több könyvvel később: könyörgöm, engedjük ki a horrorszerzők skatulyájából, ez az ember sok döbbenetesen jó könyvet írt, ami nem horror.

Ibanez P>!

Stephen King

Elméletileg az az író, akitől mindenféle fülszöveg vagy címke nélkül is örömmel veszek kézbe egy kötetet. Mondhatnám, hogy nem volt a kezemben még tőle 4-5 csillagosnál kevesebbre értékelt könyv, de hazugság lenne, mert a Joyland egy ordító kivétel. Amit viszont villámgyorsan elfelejtettem, biztos rossz napokban írta meg… King szerintem egész egyszerűen egyedülálló a műfajban, olyan gyomorszorító érzést képes okozni hosszú-hosszú oldalakon át, hogy valami hihetetlen! Igen, sokszor kissé felgyűlnek az oldalak, hosszúvá nyúlik egy történet, de nekem még a többszáz oldalas kötetei is mindig tetszettek, mert annyira jól megteremti a karaktereket, a környezetet, hogy végig ott érzem magam a szereplők mellett. A gonosz szereplői fantasztikusak, nem is tudom, néha az – elmebetegnek tűnő – ötletek hogy pattannak ki az író agyából! Utánozhatatlan!

2 hozzászólás
A_Shara>!

Stephen King

A könyvein nőttem fel. Éjjel nappal olvastam, főleg tanulás helyett. Akkoriban nagyon szerettem borzongani.

Gothic01>!

Stephen King

Az Újjászületésben Charlie Jacobs tiszteletest végig rossz nyomon járva is fanatikussá tette a titkos elektromosság kutatása, ezért félek eljátszani a gondolattal, milyen csúcsokra tetőzött volna az őrülete, ha rájött volna arra, amit minden Stephen King rajongó tud; az univerzumot működtető különleges energiának tanulmányozásáért nem kell messzire menni, betegeken kísérletezni, hiszen az a Horror Koronázatlan Királyának könyveiben rejlik.

Bettina_94 I>!

Stephen King

Szeretem, mert különleges, egyedi, és olyan stílusa van, hogy az valami elképesztő. Amikor túl sok a nyál, túl sok a kínlódás és a fejemet fogom már bizonyos regényektől, akkor mindig őt választom. Ha valami jót akarok végre olvasni, akkor gondolkodás nélkül őt választom. Még egyszer sem kellett csalódnom.


Népszerű idézetek

Vali>!

Talán, gondolta, nincs is olyan, hogy jó barát meg rossz barát – talán csak barátok vannak, olyanok, akik az ember mellett állnak, ha megsérül, és akik segítenek, hogy ne legyen olyan magányos. Talán értük mindig érdemes aggódni, reménykedni, őértük érdemes élni. Talán még meghalni is, ha úgy kell lennie. Nincsenek jó barátok. Nincsenek rossz barátok. Csak olyan emberek, akikkel együtt akarsz lenni, akikkel együtt kell lenned; olyan emberek, akik házat építenek a szívedben.

Kapcsolódó szócikkek: barátság
1 hozzászólás
Lunemorte P>!

Mindenkiben, akivel életünk során valaha is találkozunk, benne él egy darabka önmagunkból.

7 hozzászólás
mandarina>!

Ha megfogná a kezem, lehet, hogy belehalnék a boldogságba.

5 hozzászólás
Milli>!

Az időhöz idő kell.

98. oldal (Európa Kiadó)

Stephen King: A Napkutya 3 és 4 perccel éjfél után

Kapcsolódó szócikkek: idő
7 hozzászólás
Vali>!

A legfontosabb dolgokat a legnehezebb elmondani. Ha ezekről beszélsz, nevetségesnek érzed magad, hiszen szavakba öntve összezsugorodnak – amíg a fejedben vannak, határtalannak tűnnek, de kimondva jelentéktelenné válnak. Ám azt hiszem, többről van itt szó. A legfontosabb dolgok túl közel lapulnak ahhoz a helyhez, ahol a lelked legféltettebb titkai vannak eltemetve, irányjelzőként vezetnek a kincshez, amit az ellenségeid oly szívesen lopnának el. S ha mégis megpróbálsz beszélni róluk, a hallgatóságtól csak furcsálló tekinteteket kapsz cserébe, egyáltalán nem értenek meg, nem értik, miért olyan fontos ez neked, hogy közben majdnem sírva fakadsz. És szerintem ez a legrosszabb. Amikor a titok nem miattad marad titok, hanem mert nincs, aki megértsen.

429. oldal, Állj ki mellettem!

4 hozzászólás
anglee>!

Maga vidám, ami fontos dolog, nagyszájú, ami még fontosabb, és formás feneke van, ami mindennél fontosabb.

264. oldal

10 hozzászólás
Lunemorte P>!

Az ember mindig találhat valamit, amiért elégedett lehet, mindegy, milyen sötéten állnak a dolgok (…)

116. oldal (Európa, 2006)

4 hozzászólás
Sansa I>!

Ha nem parancsolsz az indulataidnak, az indulataid parancsolnak majd neked, (…)

(I. kötet) 549. oldal

3 hozzászólás
agisajt>!

Egy idegentől meg lehet szabadulni. Önmagunktól nem.

287. oldal (Árkádia, 1986)