!

Sólyomi Dávid magyar

Könyvei 2

Sólyomi Dávid: Osztalékból szabadon
Sólyomi Dávid: Egy ironman vallomásai

Népszerű idézetek

Horváth_Bernadett_Berni >!

Mindig is igyekeztem magam távol tartani az olyanoktól, akik „iszonyatosan nehéz”, „lehetetlen” és hasonló címkékkel látták el azokat a feladatokat, amiket én épp megcsinálni készültem. Ha nem szólnak előre, hogy lehetetlen, akkor meg tudom csinálni!

Horváth_Bernadett_Berni >!

Sokszor onnan lehet tudni, hogy az ember egy helyzettel kapcsolatban tényleg őszintén magába nézett, hogy talál végül valamit, aminek nem örül túlzottan.

Horváth_Bernadett_Berni >!

Minden fontos döntés előtt érdemes hátralépni egyet, eltávolodni kicsit a pillanatnyi érzéseinktől és feltenni a kérdést, hogy miért akarom az adott dolgot, mi az igazi mögöttes motiváció, ami irányít?

Horváth_Bernadett_Berni >!

Ma már szinte senki nem mer álmodni. Az arcokon is látszik, csak nézz körül! Szürke, beszűkült, célok nélküli életek tömege. Pedig álmai mindenkinek lehetnének.

Horváth_Bernadett_Berni >!

Nagyon sokat számít, hogy számodra „csak” meleg van, vagy pedig óriási piros betűkkel villog a szemed előtt a HŐSÉGRIADÓ felirat. Ugyanúgy 36-38 fokos a hőmérséklet, mégis teljesen máshogy fogod bírni.

Mr_However>!

Egy másik esetben a Dubai Mall nevű plázában látott óriás alligátorról azt írták az információs táblán, hogy akár 12 hónapig is bírja élelem nélkül, az ideális lehetőségre várva. Mi ez, ha nem a sikeres befektetési hozzáállás körülírása? Ott speciel arrébb húztak a tábla elől, figyelmeztetve, hogy ha már ilyen beütésem van, legalább ne mondjak ki hangosan olyanokat, mint „value investor”, mert ezt így angolul mások is értik, és már többen elég furcsán néznek ránk.

132. oldal