!

Sinclair Lewis amerikai

1885. február 7. (Sauk Centre, USA) – 1951. január 10. (Róma)

Tudástár · 7 kapcsolódó alkotó · 6 film

Könyvei 25

Sinclair Lewis: Királyi vér
Sinclair Lewis: Fő utca
Sinclair Lewis: Babbitt
Sinclair Lewis: Arrowsmith
Sinclair Lewis: Dodsworth
Sinclair Lewis: Gideon Planish
Sinclair Lewis: Anna Vickers
Sinclair Lewis: Main Street
Sinclair Lewis: Elmer Gantry (angol)
Sinclair Lewis: A sólyom útja

Kapcsolódó kiadói sorozatok: A Világirodalom Remekei Európa · Horizont könyvek Kriterion · Irodalmi Nobel-díjasok Könyvtára Metropolis Media · Külföldi regényírók · Athenaeum 2 pengős regényei Athenaeum · Athenaeum Könyvtár · Athenaeum Regénytár Athenaeum · Penguin Classics Penguin · Vintage Classics Vintage

Antológiák 2

Martinkó András (szerk.): Elbeszélések a világirodalomból
Braun Róbert (szerk.): Nobel-díjas írók antológiája

Róla szóló könyvek 1

Balabán Péter: Sinclair Lewis világa

Népszerű idézetek

worsi P>!

Én annyit értek a kémiához, hogy a só nem jó a kávéba.

302. oldal

6 hozzászólás
ppeva P>!

– Maga sokat olvas?
– Igen, ami éppen a kezem ügyébe esik. Tudja, magános farkas vagyok. Lovakkal kereskedem, fát vágok, ócskás telepen dolgozom… megélek a jég hátán is! Mindig szerettem volna kollégiumba járni. De valószínűleg unalmasnak találtam volna, és kihajítottak volna onnan.
– Érdekes ember maga…
– Bjornstam. Miles Bjornstam. Félig jenki, félig svéd. Általában azt mondják rólam, hogy átkozott lusta vagyok, nagyszájú, és semmivel se vagyok megelégedve úgy, ahogy van. Nem, nem vagyok érdekes, bármit gondol is rólam. Csak könyvmoly vagyok. Valószínűleg többet olvasok, mint amennyit meg tudok emészteni.

162. oldal

Kapcsolódó szócikkek: könyvmoly
4 hozzászólás
worsi P>!

– Lenne szíves elmenni a fenébe? – vetette fel Neil.

205. oldal

1 hozzászólás
Zsuzsi_Marta P>!

Vége a praxisomnak… Vége…
– Vége az egésznek – mondta otthon Leorának is. – Nem érek semmit, operálnom kellett volna… Nem tudok többé az emberek szemébe nézni, ha ez kitudódik. Vége az egésznek. Keresek valami laboratóriumi munkát…

224. oldal

regulat>!

New Yorkot nem szeretem. Az nem Amerika. Orosz zsidók, angol ruhában, olasz vendéglőkben, ahol afrikai zene tombol és görög pincérek hozzák a francia pezsgőt.

210. oldal - II. kötet

regulat>!

Mert legalább egyszer havonta leszokott a dohányzásról. Pontosan úgy csinálta, mint ahogy a magafajta Józan Polgárhoz illett: elismerte a dohányzás káros oldalait, bátor fogadalmakat tett, terveket szőtt, hogyan lehet úrrá szenvedélyén, csökkentette napi szivaradagját, s mindenkinek akivel találkozott, előadást tartott, milyen öröm az önmegtartóztatás. S valóban, mindent elkövetett, kivéve egyet: nem szokott le a dohányzásról.

48. oldal

regulat>!

Aki tízszer megnézett egy dómot, az látott valamit. Aki idők során megnézett tíz dómot, az már kevesebbet látott. De aki végignézett száz dómot egy utazás során, az nem látott semmit. Mert száz kép egy falon sokkal kevesebbet mond, mint egy kép. És senki sem ismer egy kávéházat, amíg nem járt oda olyan gyakran, hogy már tudja a pincérek nevét.

56. oldal - II. kötet

Kapcsolódó szócikkek: kávéház
ppeva P>!

A Nagy Köztársaságban nem mondunk olyasmit, hogy egy lady megrögzötten iszákos. Olyasmit mondunk, hogy „hébe-hóba élvez egy kortyot”. Diantha igen sok kortyot élvezett, nagyokat és kicsiket, (…)

335. oldal

regulat>!

– Louetta, maga úgy ragyog ma este, mint egy fényes bárpult.

137. oldal

Enola87 P>!

Mondja, ha én sirály volnék és csupa ezüst, törődnék én vele, hogy mit gondol egy csomó piszkos fóka a röptömről?

135. oldal