!

Sebestyén Balázs magyar

Tudástár · 4 kapcsolódó alkotó · 13 film

Nemférfi

Könyvei 4

Sebestyén Balázs: Szigorúan bizalmas
Sebestyén Balázs – Tóth Gábor: E-mentes övezet, avagy mit reggeliztél ma?
Sebestyén Balázs – Tóth Gábor: E.mentes övezet 2., avagy több mint reggeli
Bánfi Ibolya – Sebestyén Balázs – Tóth Gábor: E-mentes szakácskönyv

Népszerű idézetek

Jaumijau>!

… az elme valójában csak egy mentális zajgép: s ha elhallgat, felszínre bukkan a lélek.

74. oldal

9 hozzászólás
ritusss P>!

– Szerinted mi a legnagyobb különbség a tibeti és a nyugati kultúra között?
– Arrafelé sokkal boldogabbak az emberek. Igaz, hogy szegények, mégis több mosolygós arcot lehet látni. A ruhák is színesebbek, mint nálunk. Nézz csak körül: ha kimész az utcára, a fekete és a szürke a legelterjedtebb. Közben mindenki rohan, stresszeli magát. Tibetben az emberek nyugodtak, s nem csak külsőleg, hanem a lelkükben is.
Keleten nincs annyi szabály, az ott élők gondolkodását nagyon kevés elvárás korlátozza. Ezzel szemben a nyugati világban megfelelési kényszer telepedik az emberek életére. Ők szó szerint magukat betegítik meg. Mindig mások akarnak lenni, mint amik valójában, s ez állandó elégedetlenséggel tölti el őket. Nepálban, ha valakinek van egy marék rizse, annak nagyon tud örülni. Nálunk, ha valaki vesz egy autót a következő gondolata máris az, hogy egy nagyobb még jobb volna. A kulcsszó szerintem a motiváció. Nepálban és Tibetben az emberek megelégednek azzal, amijük van. Nálunk a többség az anyagi javak után kapkodva reméli elérni a boldogságot, ami persze sosem sikerül neki, hiszen mindig létezik több, szebb és jobb. (Petrezselyem József)

Cheril>!

A gondolat csupán egy formátlan, zabolátlan erő. Olyan, mint a szél. Csak akkor hajt előre, ha vitorlát tartunk elé.

14. oldal

Cheril>!

Sokan félnek az egyedülléttől. Egyszerűen rettegnek attól, hogy magukban legyenek. Ezért kell melléjük mindig valaki. Azt hiszik, társra vágynak, holott csupán a visszajelzések miatt van szükségük a másik emberre.Valójában eszközként használják a partnerüket. Olyan tükörként, amelynek mindig azt kell sugároznia, hogy ők a legszebbek, a legokosabbak és a legügyesebbek. Amint eltűnik a tükör, egyedül maradnak, és megszűnnek a visszajelzések. Hirtelen úgy érzik, mintha – nincs rá jobb szó – elhalványodnának!Borzalmas érzés lehet, hiszen ettől azonnal felszínre bukkan az önszeretet hiánya.

55-56. oldal

Zsannuszi_Tündérkirálylány>!

(…) nem az a fontos, mit tagadunk meg magunktól, hanem az, hogy ezt miért tesszük. Ha ugyanis olyasmi a cél, amitől jobbak, szerethetőbbek leszünk, akkor a veszteség groteszk módon nem ellop valamit, hanem ellenkezőleg: általa teljesedünk ki igazán.

130. oldal

Jaumijau>!

A felvállalt nehézségek nemesebbé tesznek, míg a tunyaságban töltött évek csupán elbutítanak.

Beszélgetés Ernyey Bélával

Cheril>!

Bármilyen furcsán hangzik, te sem tudsz csalódni valaki másban, csakis saját magadban! A másik iránt érzett haragod kivetített érzelem. Mindaz, amit magadról gondolsz. Az ember ilyenkor magában csalódik, mert úgy gondolja, nem volt elég, amit adott.

79. oldal

Zsannuszi_Tündérkirálylány>!

Hiszen a mi világunk is egy nagy vidámpark. Lehet a kerítésen kívülről is bámulni azokat, akik a hullámvasúton visítoznak, és lehet odafönt robogni. Személyes döntés kérdése az egész.

50. oldal, Beszélgetés Nagy Bandó Andrással

Almost_Zed>!

Én azonban mélyen hiszek abban, hogy tanulni, fejlődni születünk a Földre, és nem is csupán egyszer, hiszen a tanulás időigényes folyamat. A lelki fejlődéshez nehézségekre, kihívásokra is szükség van. Tudok olyan fiatalemberről, akiről mély hipnózisban kiderült, azért lett súlyos beteg, hogy végre alázatot tanuljon. Ehhez át kell élnie azt a kiszolgáltatottságot, amit a betegsége eredményez.

63. oldal (Beszélgetés Dr. Domján Lászlóval)

Kapcsolódó szócikkek: tanulás
ritusss P>!

Azt mondják, az élet szépségeit azok képesek igazán értékelni, akik már megtapasztalták a létezés törékenységét. Vajon miért kell szinte kiszáradni, hogy megpillantsuk a pohár oldalán gyöngyöző vízcsepp nagyszerűségét?