!

Sean Stewart

Könyvei 9

Sean Stewart – Jordan Weisman: Cathy könyve
Sean Stewart: Yoda – Sötét találkozó
Sean Stewart: Perfect Circle
Sean Stewart: Yoda: Dark Rendezvous
Sean Stewart – Jordan Weisman: Cathy's Ring
Jordan Weisman – Sean Stewart: Cathy's Key
Sean Stewart – Jordan Weisman: Cathy's Book
Sean Stewart: Mockingbird
Sean Stewart: Galveston

Kapcsolódó sorozatok: Star Wars: Klónok háborúja, Star Wars: Clone Wars, Cathy Vickers Trilogy, Resurrection Man


Népszerű idézetek

>!
zsálya

Emma mondta egyszer, hogy a sütőpor egy szerelmes vegyész ajándéka volt a feleségének, aki allergiás volt az élesztőre.

143. oldal

>!
Saille P

Yoda mester nem vetette be az Erőt olyan alantas dolgokhoz, mint az alkudozás. Azt állította, hogy ez tiszteletlenség volna egyfelől az Erővel, másfelől az üzleti ellenféllel szemben, de Scout gyanította, hogy a mester valójában örömét lelte az alkudozásban. Az efféle üzletkötések a türelemről szóltak, és a legendák szerint több száz bolygó eladói a saját kárukon tapasztalták meg, hogy mit sem tudtak a türelemről mindaddig, amíg össze nem akadtak a több mint nyolcszáz éves zsugorival.

249. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Tallisibeth Enwandung-Esterhazy · Yoda
>!
PAVideoStudio

Őszintén szólva, a rettenthetetlen Jedi-lovagok és mesterek, akik szemrebbenés nélkül követték volna Yodát a Halál kapujába, nem szívesen étkeztek együtt vele. Talán mert keresztbe-kasul beutazta az egész Galaxist, különleges ízlésre tett szert, sokkal különlegesebbre, mint bármelyik másik halandó. Vagy talán az elmúlt nyolcszáz év alatt olyan teremtménnyé fejlődött, amelynek mindegy volt, hogy mit töm a gyomrába. Vagy talán olyan régóta élt már, hogy az ízlelőbimbói teljesen elhaltak. Akármi volt is az oka, a vén törpe a mások számára végtelenül undorító ételekért rajongott. Imádta a forró, mocsárléhez hasonlatos leveseket, amelyeknek szaga a megfőzött sár bűzére emlékeztetett. Néha apró, földszínű falatkák rezegtek nyughatatlanul a tányérján, és ezekhez a hátborzongató ennivalókhoz lehetetlen színű és állagú folyadékokat ivott – hidegen vagy forrón –, amelyek a szaguk alapján odakozmált édes szirupok lehettek, vagy éppen iszappal dúsított, szemcsés pocsolyalevek.

84-85. oldal, 4. fejezet - Yoda: Sötét találkozó (Szukits, 2012)

1 hozzászólás
>!
zsálya

Az egész őrület közepén, mikor bármelyik pillanatban véget érhetett volna az életem, azon kaptam magam, hogy a zakójára nézek és megjegyzem magamban:
– Hm, jó a szabása.

123. oldal

>!
Hippoforaccus P

Asajj Ventress, a Jedik ostora és Dooku gróf legfélelmetesebb szövetségese tetováltatta kopasz fejét, és maga mögött hagyta a leánykorát. A fejbőrén most tizenkét sötét csík díszelgett, mindegyik egy-egy hadurat képviselt, akit ő ölt meg, miután esküt tett, hogy végez velük. A nő egészében véve egy tőrre hasonlított: karcsú volt és halálosan veszedelmes. Még egy gyűlölettől hemzsegő Galaxisban is a gyorsaságnak és a haragnak ez a kombinációja legfeljebb egyszer jött létre egy nemzedékben – Dooku ezt már az első találkozásuk első percében felismerte. A nő egyszerre volt a rózsa és a tövis, a célba találó acélpenge hangja, a vér íze az ajkon.

23-24. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Asajj Ventress · Dooku gróf
>!
Melia

Cathy, úgy világítasz, mint egy gyertya a sötétben.
Nehéz elengedni valakit, aki ilyet mond neked, akár egyszer is.

94. oldal

>!
Saille P

– Ugyanakkor, noha a sötét oldal ezekből az érzésekből meríti a hatalmának java részét, pusztán attól, hogy jelen vannak bennünk, még nem járunk rossz úton. Érted, hogy miről beszélek? Ha valaki úgy dönt, hogy uralkodni akar, hogy rombolni akar, hogy mások gyengeségéből akar erőt meríteni, az a jele annak, hogy átállt a sötét oldalra. A világos oldal vagy a sötét oldal nem egy érzés, hanem egy döntés.

185. oldal

Kapcsolódó szócikkek: az Erő sötét oldala · Yoda
>!
Saille P

Parancsoló mozdulattal egykori tanítványa felé tartotta a rózsát, és hozzátette:
– Csinálj nekem egy másik rózsát!
– A sötét oldal a szívből fakad – válaszolta önérzetesen Dooku. – Nem holmi ócska bűvésztrükkökkel teli könyv!
– De én szeretem ezt a trükköt! – vágott vissza Yoda. – A trükköt, amely kihozza a növényt a földből. A trükköt, amely lángralobbantja a napot.
– Az Erő nem mágia. Nem tudok virágot teremteni a semmiből. Erre senki sem képes. Sem te, sem a Sith Sötét Nagyura.
Yoda lassan lehunyta a szemét, majd kinyitotta.
– Az én Erőm képes rá – felelte. – Az az Erő, amit én ismerek. Az, amelyik összeköt minden élőlényt.

308. oldal

Kapcsolódó szócikkek: az Erő · Dooku gróf · Yoda
>!
latinta SP

    Tallisibeth Enwandung-Esterhazy – a barátainak csak Scout – szűk nyolcast vágott maga elé a levegőbe, hogy felhívja magára Whie figyelmét, és megszólalt:
    – A jelekből ítélve ketten maradtunk, cimbora!

99. oldal, Negyedik fejezet (Szukits, 2012)

Kapcsolódó szócikkek: Tallisibeth Enwandung-Esterhazy
>!
Saille P

– Komolyan beszélek, padavan! – jelentette ki Obi-van és tekintetét a fiatal fiú szemébe fúrta. – Ha a szívedet követed, akár a szerelmet, akár a gyűlöletet, hosszú távon ugyanazt a hibát követed el. Az érzéseid megzavarják az ítélőképességedet. A szándékaid zavarossá válnak. Ha nem vigyázol, a szeretet a sötét oldalra visz. Lassabban, mint a gyűlölet, de nem kevésbé biztosan.

149. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anakin Skywalker · Obi-Wan Kenobi