!

Scott Kelby

Honlaphttp://scottkelby.com/, http://scottkelbykonyvek.hu/
Wikipédiahttp://en.wikipedia.org/wiki/Scott_Kelby
Facebookhttps://www.facebook.com/SKelby?fref=ts

Könyvei 15

Scott Kelby: A digitális fotós könyv 1.
Scott Kelby: A digitális fotós könyv 2.
Scott Kelby: A digitális fotós könyv 3.
Scott Kelby: Photoshop digitális fotósoknak
Scott Kelby: A digitális fotós könyv 4.
Scott Kelby: Professzionális portréretus
Scott Kelby: Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!
Scott Kelby: A digitális fotóskönyv 5.
Scott Kelby: A digitális fotós könyv – Best of
Scott Kelby: Scott Kelby Photoshop könyve digitális fotósoknak

Népszerű idézetek

>!
Citrompor P

Ha valaha is készítettél már képet fényképezőgéped beépített vakujával, biztos felmerült már benned, hogyan lehetséges az, hogy a gyártók a beépített vakut funkcióként reklámozzák – anélkül, hogy elsüllyednének szégyenükben. Talán azért van ez így, mert a „beépített vaku” valójában csak egy pörgős PR-ügynökség által megálmodott marketing-szóösszetétel. Ennek a kis eszköznek az eredeti, a valósághoz közelebb álló és pontosabb neve valójában „csúnyaságszóró”. Ha nem lennének beépített vakuk, a velük készült képekhez hasonló minőségű felvételeket csak okmányirodákban készíttethetnénk, de így szerencsére egy gombnyomással egyből kemény, előnytelen, idegesítő és vakító fény villan modellünk arcába.

1. oldal (Perfact-Pro, 2008)

>!
Citrompor P

Vannak puristák, akik annyira komolyan veszik, hogy minden képet RAW formátumba kell elkészíteni (még a gyerekük Mekiben tartott szülinapjáról is), hogy a RAW-n kívül bármilyen más fájlformátum ajánlását szentségtörésnek érzik. Nekik csak annyit mondanék, hogy a RAW egy fájlformátum, nem egy vallás.

109. oldal (Perfact-Pro, 2007)

>!
Citrompor P

Hogy tudsz folyamatosan készen állni arra, hogy elkapj egy olyan képet, ami egy pillanatra összeáll a helyszínen (vagy elhajt melletted egy kocsiban)? Olyan üzemmódban fényképezz, ami megengedi, hogy kizárólag arra koncentrálj, hogy meglegyen a kép. Ha egy város utcáit járod, használd a programautomatika üzemmódot. Tudom, tudom, hogy ez ellentétben áll a profi fotózás összes szent szabályával, kivéve azt az egyet, hogy sokkal fontosabb, hogy elkapd a képet, mint az, hogy ezt milyen üzemmódban teszed.

160. oldal (Perfact-Pro, 2007)

>!
julcseee P

A „borotvaéles” tulajdonképpen rövidítés. A rövidítés a következő szakkifejezést takarja:
Blende Objektívben Refraktált Oscillációjának Tényleges Világosságot AÉlessége, Lumen- Expozíció Skálán (A lumen a fény mértékegysége, és a négyzetméternyi felületére eső fényáramot jelöli). Első ránézésre ez egy megfoghatatlan szakkifejezésnek látszik, de abban a pillanatban, hogy elárulom, hogy ezt az egészet most találtam ki, már nem is tűnik annyira bonyolultnak, nem?

2 hozzászólás