!

Scheer Katalin magyar

Nem

Képek 2

Könyvei 2

Scheer Katalin: Nefelé
Scheer Katalin: Tangó metronómra

Fordításai 29

Abby Green: A dzsungel veszélyes hely
Annie West: Őszinte szavak
Kandy Shepherd: Karácsonyi dal – csak neked!
Julia James: Trófeafeleség
Abby Green: Az igazi Trinity
Michelle Smart: Bosszúnál is édesebb
Sharon Kendrick: Kész rejtély ez a nő!
Joss Wood: Végállomás a szomszédban
Bella Frances: Pezsgő, koktél, szerelem…
Cathy Williams: Eljön a mi időnk!

Antológiák 3

Lovász Andrea (szerk.): Elfelejtett lények boltja
Lovász Andrea (szerk.): Dzsungeldzsem
Lackfi János (szerk.): Nini néni és a többiek

Népszerű idézetek

VargaÍriszDóra I>!

    – Nem az számít, hogy mi minek a következménye, hanem hogy mi mivel történik egy időben. Mert minden jel. A másik ember, aki elmegy melletted az utcán, a falfirka, amin megakad a szemed, a kezed ügyébe kerülő könyv, a földről felszedett gomb, a pók a combodon napozás közben – a kérdés csak az, hogyan értelmezed. Egybe kéne látnunk az egészet, érted? Ha kimerevíthetnénk életünk egyetlen pillanatát, és képesek lennénk egybelátni mindazt, ami ebben az egyetlen pillanatban történik a világmindenségben, a föld alatti gilisztajárattól a csillagközi tér valamennyi pontjáig, rögtön megértenénk, hogy kik vagyunk, de így…

49. oldal (Noran, 2006)

4 hozzászólás
VargaÍriszDóra I>!

    – A hűség nem erény – mondta Adél. – Nem erkölcsi kategória. Csak azért ragaszkodni a fennálló helyzethez, mert már jó ideje fennáll, azt jelenti, hogy értéket tulajdonítunk a puszta időtartamnak. Hogy lehetne abszolút értéknek tekinteni valamit, amiről azt sem tudjuk, micsoda? Hiszen semmit sem tudunk az időről. Úgy teszünk, mintha köze lenne a Föld mozgásához, mintha a bolygók folyton ismétlődő pályája határt szabhatna neki. Nem, a hűség legtöbbször fásultság, nehézkesség, eltúlzott alkalmazkodóképesség. Vagy kapaszkodás egy illúzióba.

31. oldal (Noran, 2006)

Kapcsolódó szócikkek: hűség · idő
5 hozzászólás
VargaÍriszDóra I>!

Ha a Nap az Isten, a Föld a férfi és a Hold a nő, akkor a három égitest viszonylatából világossá válhat számunkra, mi a nő feladata. Ő közvetít Isten és a férfi között, érted? Minden oldalát feltárja a Napnak, de a Földnek csak az egyik féltekéjét mutatja, és azt is hol elrejti, hol feltárja, aszerint, hogy éppen milyen viszonyban áll a Nappal. Amikor együttállásban van vele, elrejtőzik előlünk. Ha szemben áll vele, elénk tárja az arcát. Olyan ez mint egy gyönyörű, kozmikus tangó.

52. oldal (Noran, 2006)

VargaÍriszDóra I>!

Meg kell találnia az egyensúlyt a láthatatlan és a látható világ között. Meg kell tanulnia, hogyan élhet a láthatatlant kutatva, anélkül, hogy kizuhanna a láthatóból.

56. oldal (Noran, 2006)

VargaÍriszDóra I>!

    Aztán elővette anya tizenhat éves kori képét. Csodaszép, ártatlan, tiszta tekintetű lány mosolyog rajta, szemében remény- és vágyakozásszikrák, ábránd- és képzeletcsillámok. Várja, hogy a sok szikra és csillám lángra lobbanjon, hogy megtörténjen vele az élet, mert nem tudja, még csak nem is sejti, hogy fordítva van. Az élet várja tőlünk, hogy megtörténjünk.

35. oldal (Noran, 2006)

VargaÍriszDóra I>!

    Ez volt a lélektani ősz kezdete. Megváltoztatta a levegő halmazállapota. Napról napra kevesebb ember heverészett a strandon, sétált az utcákon, vásárolt az ábécében, aztán egyszerre csak csend lett és üresség.

43. oldal (Noran, 2006)

Képopera P>!

Bízzunk mindent a véletlenre. Az ember folyton azt mondja: így vélem, meg amúgy vélem, pedig úgyis az történik, amit nem vél. Vagyis a véletlen.

Scheer Katalin: Nefelé Kalandos történet kedves és kedvetlen gyerekeknek

Annamarie P>!

Arra jutottam, hogy a család, nem más, mint egyetlen kérdés, egyetlen problémafeltevés. Mintha maga a teremtés az Isten fejében megfogant kérdések kiáradása volna, és minden isteni kérdésből egy-egy családfa ágazna, és az eleven kérdőjelekként szaladgáló teremtmények mind a maguk feladványának megfejtésén fáradoznának, generációról generációra örökítve a megoldatlan problémát.

1 hozzászólás
konyves_polcom>!

1. fejezet
amelyben az a történet kezdődik el, amelyik a végén majd befejeződik
(ez egy ilyen köny)

(első mondat)

Scheer Katalin: Nefelé Kalandos történet kedves és kedvetlen gyerekeknek

Képopera P>!

Koriander, szegfűszeg, gyömbér és ánizs, szippantott a levegőbe Nefelé. És egy kis édeskömény.

187. oldal, 19. fejezet

Scheer Katalin: Nefelé Kalandos történet kedves és kedvetlen gyerekeknek

Kapcsolódó szócikkek: ánizs · édeskömény · gyömbér · koriander · szegfűszeg