!

Schäffer Erzsébet magyar

1948 (Ercsi) –

Wikipédiahttp://hu.wikipedia.org/wiki/Schäffer_Erzsébet

Képek 1

Könyvei 21

Schäffer Erzsébet: Pipacsvirágom
Schäffer Erzsébet: Lábujjhegyen
Schäffer Erzsébet: Bodobács
Schäffer Erzsébet: A temesvári lány
Schäffer Erzsébet: A szőlővirág illata
Schäffer Erzsébet: Pókfonálon
Schäffer Erzsébet: Egyszer volt
Schäffer Erzsébet: Hol nem volt
Schäffer Erzsébet: Káprázat az élet!
Schäffer Erzsébet: Ómama és a főpincérek

Kapcsolódó sorozatok: Történetek útközben

Szerkesztései 1

Schäffer Erzsébet (szerk.): Mesekönyv

Antológiák 4

Szeretlek, anya!
Bálint Ágnes – Karel Čapek – Csukás István – Karinthy Frigyes – Márai Sándor – Örkény István – Schäffer Erzsébet: Karácsonyi csillagok
Karácsonyi ajándék – újabb versek, mesék, történetek téli estékre
Subáné Dombóvári Erika – Tornay Krisztina – Bodnár Mária – Tornay Judit (szerk.): Női kalendárium

Felolvasásai 8

Schäffer Erzsébet: A hintalovak nappal alszanak
Schäffer Erzsébet: Málna utca 3.
Schäffer Erzsébet: Hajnali játékok
Schäffer Erzsébet: A szerelmes körtefa
A nő tizenhét árnyalata
Bálint Ágnes – Karel Čapek – Csukás István – Karinthy Frigyes – Márai Sándor – Örkény István – Schäffer Erzsébet: Karácsonyi csillagok
Schäffer Erzsébet: Egyszer elmesélem
Karácsonyi ajándék – újabb versek, mesék, történetek téli estékre

Népszerű alkotóértékelések

>!
KönyvParfé

Schäffer Erzsébet

Pulitzer-díjas újságíró, író, publicista.
Mellékállásban lélekdoktor és Csodanő.

>!
deardurr

Schäffer Erzsébet

Ha igazán női magyar írót akarok valakinek ajánlani, akkor Ő az! Szerintem nyugodt és tiszta írásaival a fél-tébolyult mai nőket, köztük természetesen engem is, jól esően megnyugtat, megbékít a világgal, sorsunkkal. Én ezért szeretem.

3 hozzászólás
>!
Ibanez MP

Schäffer Erzsébet

Ha jóra, szépre, sírósra s mosolygósra vágyik a lelkem, akkor Schaffer Erzsébet. Ha hiányzik az otthonom, a gyermekkori pillanatok, a magyar tájak, ízek, s legfőképp a barátok és a családom: Schäffer Erzsébet. Ha utazok valahová, s rövid, de mégis sokat mondó írásokat olvasnék: Schäffer Erzsébet. Mert ő mindig, mindenhol, bármelyik könyvével telibe talál. Szívhez szól, hozzánk, magyarokhoz, hozzánk, emberekhez. Tanít becsületre, egyszerűségre, a dolgok elfogadására, a természet szeretetére, a segítség nyújtására, arra, hogy mosolyogjunk többet, legyünk türelmesebbek, elfogadóbbak, értékeljük azt, amink van, egyszóval: legyünk boldogabbak! Egyetlen kötetének elolvasása elég volt, hogy beszerezzem sorban a többit, s magánkönyvtáram megbecsült tagjai legyenek! Olvassátok!

>!
Miamona

Schäffer Erzsébet

A Példa. Számomra. Ha biztosra akarok menni, őt olvasom, hallgatom. Mindig meg- és átsegít. Mindenen.

>!
PTJulia P

Schäffer Erzsébet

Erzsi nénit nem elég olvasni a Nők Lapjában, a könyveiben, mindez már csodálatos ugyan, de őt hallgatni is kell órákon át, vele személyesen is találkozni kell, mert úgy teljes a varázs. Utána már egész más hangon szól egy-egy történet, a személyes találkozás kiteljesíti a „leskelődő-füge”-sztorit (amit pl már olvastam, és mégis mennyire méginkább élt az ő személyes előadásában!). Annyira örülök, hogy részem lehetett ebben az élményben, annyit mondok csak, hogy „Lővér utca 5.” Hihetetlen, hogy mennyi minden megeshet egy ember életében, ha megvan benne a kellő nyitottság! Erzsi néniben megvan, így ő több emberöltőre elég kalandot halmozott már fel, és tudom, hogy még gyarapítani fogja az élmények sorát, s remélem, át is adja nekünk ezt a gazdagságot. A nyitottság tekintetében bőven van még mit tanulnom tőle, de szerencsére azért már nekem megvan egy-két könnyes-nevetős, egyedi hihetetlen történetem! Még nem tudok teljesen hinni abban, hogy az emberek jók és segítőkészek, de ilyenkor Erzsi nénire gondolok, és igyekszem fejlődni egy kicsit.

1 hozzászólás
>!
aszor

Schäffer Erzsébet

Évtizedek óta olvasom a Nők Lapjában. Később, ahogy könyvei jelentek meg, azokat is megvásároltam, és a könyvespolcom ékkövei lettek. Néhány éve sikerült egy író-olvasó találkozóján részt venni. Akkor is elkápráztatott, és szintén boldog résztvevője voltam néhány hete egy személyes találkozónak. Így írni, beszélni csak nagyon kevesen tudnak. Olyan kapcsolatot tudott kialakítani a jelenlevőkkel, hogy elröpült az idő, még szívesen maradtunk volna, és hallgattuk, magunkba ittuk a történeteit.
Szívünkhöz szólt, nem tolakodón, csüngtünk minden szaván. Mesélésével tanított bennünket emberségre, becsületre, szeretetre, elfogadásra és mindenre, ami emberi.
Olyan erő, biztonság sugárzott belőle, ami nagyon kevés emberből. Örülök, hogy nem csak a könyvei által ismerhetem.
Nekem Ő az egyik legkedvesebb írónőm.


Népszerű idézetek

>!
fülcimpa P

Hiába ért valamit az eszével az ember. Addig, amíg át nem éli, míg a saját bőrén nem érzékeli, nem tud semmit. És hiába fogadkozik…

19. oldal

>!
Sárhelyi_Erika I

Az ember tud egyetlen szó nélkül is utálatos lenni…

59. oldal (Nők Lapja Műhely)

>!
geszti

Az ember védtelen, ha szeret. Ha egyszer már megsebezte magát a másik emberrel, ott örökre dolga van.

14. oldal

>!
robinson P

Milyen jó együtt lenni és mégis, mennyire vágyik néha az ember a magányra.

114. oldal

2 hozzászólás
>!
zsofigirl

Akár a rozsdás késeket,
egymással élesít
minket az Isten.

97. oldal

4 hozzászólás
>!
robinson P

A szerelem nem térben és időben létező vonzalom. Nem birtokolni kell a másikat, nem kell feltétlenül mellette élni. Az érzelem megmarad. Engedd el, s a tiéd – mondtam a tanítványomnak.

49. oldal

>!
Emerencia P

– A megoldások az egyszerűségben vannak. Egyszerűen kellene élni. Ha bajod van, menj ki az erdőbe, ne akarj semmit, és akkor a fák lehajolnak és elveszik a gondjaidat.

259. oldal

1 hozzászólás
>!
fülcimpa P

Az életben maradáshoz szerencse és véletlen is kell. Mi is a véletlen? A Jóisten szeme pillantása, mondta valaki.

70. oldal

>!
Emerencia P

Rálátok a kerti csapra csöpög, el kéne zárni. Felhúzza a vállát.
– Meg kéne húzni. De nem húzom meg. Ott szoktak fürdeni a rigók, mindig friss a vizük… akkora boldog pancsolást csapnak. Hadd csöpögjön… ennyi tökéletlenség elfér a világban…

17. oldal

>!
janeeyre

Így volt. Várakoztunk. S a várakozás tisztára söpörte a lelkeket. Mert az ember a várakozásban figyelni kezd. Elcsöndesedik. Más lesz a fontos, vagy más is fontos lesz számára. Valahogy úgy, amikor egy kisbaba készülődik. Ott legbelül. Kell a körülötte élőknek az a kilenc hónap. Kell, hogy megszülessen a vágy, a kíváncsiság, a feltétlen odaadás az után a kis jövevény után. Kell a megszentelt idő. És a várakozás ideje, a vágyakozás percei, ha nem is tudunk róla, megszentelt percek.

1 hozzászólás