!

Schäffer Erzsébet magyar

1948 (Ercsi) –

Tudástár · 2 kapcsolódó alkotó

Képek 3

Könyvei 23

Schäffer Erzsébet: Pipacsvirágom
Schäffer Erzsébet: Bodobács
Schäffer Erzsébet: Lábujjhegyen
Schäffer Erzsébet: Ezüstróka
Schäffer Erzsébet: A temesvári lány
Schäffer Erzsébet: Hol vagy?
Schäffer Erzsébet: A szőlővirág illata
Schäffer Erzsébet: Pókfonálon
Schäffer Erzsébet: Egyszer volt
Schäffer Erzsébet: Párarajzok

Kapcsolódó sorozatok: Történetek útközben · Összes sorozat »

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Irodalmi Fülbevaló

Szerkesztései 1

Schäffer Erzsébet (szerk.): Mesekönyv

Antológiák 5

Szeretlek, anya!
Karácsonyi ajándék – újabb versek, mesék, történetek téli estékre
A nő tizenhét árnyalata
Karácsonyi csillagok
Subáné Dombóvári Erika – Tornay Krisztina – Bodnár Mária – Tornay Judit (szerk.): Női kalendárium

Felolvasásai 8

Schäffer Erzsébet: A hintalovak nappal alszanak
Schäffer Erzsébet: Hajnali játékok
Schäffer Erzsébet: Málna utca 3.
Schäffer Erzsébet: A szerelmes körtefa
Schäffer Erzsébet: Egyszer elmesélem
A nő tizenhét árnyalata
Karácsonyi ajándék – újabb versek, mesék, történetek téli estékre
Karácsonyi csillagok

Kiemelt alkotóértékelések

Ibanez P>!

Schäffer Erzsébet

Ha jóra, szépre, sírósra s mosolygósra vágyik a lelkem, akkor Schäffer Erzsébet. Ha hiányzik az otthonom, a gyermekkori pillanatok, a magyar tájak, ízek, s legfőképp a barátok és a családom: Schäffer Erzsébet. Ha utazok valahová, s rövid, de mégis sokat mondó írásokat olvasnék: Schäffer Erzsébet. Mert ő mindig, mindenhol, bármelyik könyvével telibe talál. Szívhez szól, hozzánk, magyarokhoz, hozzánk, emberekhez. Tanít becsületre, egyszerűségre, a dolgok elfogadására, a természet szeretetére, a segítség nyújtására, arra, hogy mosolyogjunk többet, legyünk türelmesebbek, elfogadóbbak, értékeljük azt, amink van, egyszóval: legyünk boldogabbak! Egyetlen kötetének elolvasása elég volt, hogy beszerezzem sorban a többit, s magánkönyvtáram megbecsült tagjai legyenek! Olvassátok!

6 hozzászólás
KönyvParfé>!

Schäffer Erzsébet

Pulitzer-díjas újságíró, író, publicista.
Mellékállásban lélekdoktor és Csodanő.

lenne P>!

Schäffer Erzsébet

Ha igazán női magyar írót akarok valakinek ajánlani, akkor Ő az! Szerintem nyugodt és tiszta írásaival a fél-tébolyult mai nőket, köztük természetesen engem is, jól esően megnyugtat, megbékít a világgal, sorsunkkal. Én ezért szeretem.

5 hozzászólás
Miamona>!

Schäffer Erzsébet

A Példa. Számomra. Ha biztosra akarok menni, őt olvasom, hallgatom. Mindig meg- és átsegít. Mindenen.

P_Jucus>!

Schäffer Erzsébet

Nagy megfigyelő! Tele vannak az írónő írásai tiszta szeretettel, őszinte elfogadással. Egyedülálló módon tudja közvetíteni az érzelmeket! Tűpontosak a megfogalmazásai!

„Fiatal bárki lehet,
de idős csak a java.”

Ildikó_Nagy_2 P>!

Schäffer Erzsébet

Sok-sok éve a Nők Lapjából ismertem meg. Most ismét felfedeztem az írásait. Ezek egyszerűen gyönyörűek, szívhez szólnak. Mesék a valóságról, az egyszerű emberi történetekről, amit nem lehet megunni. Megmosolyogtat, megríkat, tanít.

Georgina77>!

Schäffer Erzsébet

Évtizedekkel ezelőtt, a Nők Lapja hasábjain olvastam elóőször a tárcáiból. Már akkor elbűvölt az a páratlan emberi tisztaság, jóság, ami áthatja mondatait. Utána tudatosan kerestem tőle könyveket is. Sorra lettem rajongója a könyveinek. Leginkább A temesvári lány című regény kapott el. Annál nemesebb odafordulást, odaadást egy családtag felé, addig keveset tapasztaltam irodalmi alkotásokban. Vetekedett az általa kiváltott hatása bennem, Szabó Magda: Pilátus regényével. Csodálatos személyiségnek tartom Erzsébetet, akit gyógyírként keresek, nehezebb életidőszakaimban.

2 hozzászólás
aram76>!

Schäffer Erzsébet

Első könyvemet A temesvári lány-t olvastam az írónőtől ami teljesen magával ragadott. Ebben a könyvben úgy és olyan módon írt, hogy megragadta a lelkemet. Mintha az eddig átélt veszteségeim lényegét írta volna meg, csak itt mindkét szemszöget megértettem. Új értelmet nyertek a múlt némely történései, miértjei. Azt hiszem új kedvenc írót köszönthetek ezáltal. Sokan félnek magyar írótól olvasni, pedig ennél szebb, kifejezőbb, színesebb szókincset használva nincs is nyelv, melyen kifejezhető egy-egy jól megírt kitűnő mű. Igazi tehetség kell ahhoz, hogy egy író meg tudja ragadni az olvasót oly módon, hogy a történet folyása magával ragadja és ne eressze el az utolsó mondatig. Én ezt kaptam. Így kevesen tudnak írni, csak az igazán nagyok tudják megfogni az olvasó lelkét úgy, hogy közben összekapcsolódik a szerző nyers, igazi valójával, aki megmutatja önmagát a történet lapjain.

PTJulia P>!

Schäffer Erzsébet

Erzsi nénit nem elég olvasni a Nők Lapjában, a könyveiben, mindez már csodálatos ugyan, de őt hallgatni is kell órákon át, vele személyesen is találkozni kell, mert úgy teljes a varázs. Utána már egész más hangon szól egy-egy történet, a személyes találkozás kiteljesíti a „leskelődő-füge”-sztorit (amit pl már olvastam, és mégis mennyire méginkább élt az ő személyes előadásában!). Annyira örülök, hogy részem lehetett ebben az élményben, annyit mondok csak, hogy „Lővér utca 5.” Hihetetlen, hogy mennyi minden megeshet egy ember életében, ha megvan benne a kellő nyitottság! Erzsi néniben megvan, így ő több emberöltőre elég kalandot halmozott már fel, és tudom, hogy még gyarapítani fogja az élmények sorát, s remélem, át is adja nekünk ezt a gazdagságot. A nyitottság tekintetében bőven van még mit tanulnom tőle, de szerencsére azért már nekem megvan egy-két könnyes-nevetős, egyedi hihetetlen történetem! Még nem tudok teljesen hinni abban, hogy az emberek jók és segítőkészek, de ilyenkor Erzsi nénire gondolok, és igyekszem fejlődni egy kicsit.

1 hozzászólás
serengeti P>!

Schäffer Erzsébet

Elcsendesedés, megnyugvás. Apró kis rezzenések. Nyíló virágok között megbúvó, majd előbújó, lassan szétáradó érzelmek. Schäffer Erzsébet úgy ír, mintha egy gyönyörű, színes, mélyreható filmet nézne velünk együtt. Néha pedig mesét mond; felnőtteknek szóló, a szív mélyéig hatoló meséket hallgathatunk – olvashatunk – élhetünk meg általa. Csodálatos írónő, kortársaink között, úgy hiszem, a legnagyobb.


Népszerű idézetek

Bea_Könyvutca P>!

Miért olyan jó szabálytalannak, a mindennapok sorából kilógónak lenni? Miért okoz máig akkora boldogságot a bármilyen apró kaland is?

15. oldal

5 hozzászólás
Sárhelyi_Erika I>!

Az ember tud egyetlen szó nélkül is utálatos lenni…

59. oldal (Nők Lapja Műhely)

Tóth_Orsolya_3 P>!

– Az igazi szabad akarat az, amikor az ember boldogan teszi azt, amit tennie kell.

55. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szabad akarat
fülcimpa>!

Hiába ért valamit az eszével az ember. Addig, amíg át nem éli, míg a saját bőrén nem érzékeli, nem tud semmit. És hiába fogadkozik…

19. oldal

>!

– A megoldások az egyszerűségben vannak. Egyszerűen kellene élni. Ha bajod van, menj ki az erdőbe, ne akarj semmit, és akkor a fák lehajolnak és elveszik a gondjaidat.

259. oldal

1 hozzászólás
geszti>!

Az ember védtelen, ha szeret. Ha egyszer már megsebezte magát a másik emberrel, ott örökre dolga van.

14. oldal

robinson P>!

Milyen jó együtt lenni és mégis, mennyire vágyik néha az ember a magányra.

114. oldal

2 hozzászólás
Kek P>!

Azt hiszem, a mosoly a legapróbb, mégis legnagyobb erejű gesztus, ami képessé tesz pajzsaink eldobására.

185. oldal, Tedd le a pajzsokat...

Kapcsolódó szócikkek: mosoly
1 hozzászólás
zsofigirl>!

Akár a rozsdás késeket,
egymással élesít
minket az Isten.

97. oldal

4 hozzászólás
robinson P>!

A szerelem nem térben és időben létező vonzalom. Nem birtokolni kell a másikat, nem kell feltétlenül mellette élni. Az érzelem megmarad. Engedd el, s a tiéd – mondtam a tanítványomnak.

49. oldal