!

Sarah J. Maas amerikai

サラ・J・マース, Сара Дж. Маас, Sarah J. Maasová, שרה גיי מאס, Σάρα Τζ. Μάας

1986. március 5. (New York) –

Tudástár · 2 kapcsolódó alkotó · 2 kapcsolódó könyv

Teljes névSarah Janet Maas
Nem
Honlapsarahjmaas.com
Facebook@theworldofsarahjmaas
Instagram@therealsjmaas
Twitter@SJMaas

Képek 31

Könyvei 140

Sarah J. Maas: Throne of Glass – Üvegtrón
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona
Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse
Sarah J. Maas: A Court of Wings and Ruin – Szárnyak és pusztulás udvara
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Sarah J. Maas: Empire of Storms – Viharok birodalma
Sarah J. Maas: The Assassin's Blade – Az orgyilkos pengéje és más történetek
Sarah J. Maas: A Court of Frost and Starlight – Fagy és csillagfény udvara

Kapcsolódó sorozatok: Üvegtrón · Tüskék és rózsák udvara · Crescent City · A Court of Thorns and Roses angol · Throne of Glass angol · Crescent City angol · Throne of Glass német · Ett hov av taggar och rosor svéd · Das Reich der sieben Höfe német · Glazen troon holland · Összes sorozat »

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző · Zafír pöttyös könyvek Könyvmolyképző · DC legendák Könyvmolyképző · DC Icons Penguin, Ember angol · DC Icons DTV német · DC Icons spanyol · Lady Fantasy Азбука orosz

Kapcsolódó zóna

!

Sarah J. Maas

702 tag · 472 karc · Utolsó karc: 2022. november 20., 17:22 · Bővebben

!

Crescent City

216 tag · 73 karc · Utolsó karc: 2022. december 3., 20:57 · Bővebben


Kiemelt alkotóértékelések

LunaNessuno>!

Sarah J. Maas

Sarah-t, mint sokan mások, én is az Üvegtrón sorozata miatt ismertem meg. Eleinte nem győzött meg. A karakterek rendben voltak, a történet is, valami mégis hiányzott. Aztán jött az ACOTAR-sorozat, és nekem az jelentette az igazi áttörést. Sarah világ-és sorozatfelépítése nagyon tetszik. Rájöttem, hogy első könyvtől ne várjak világmegváltást, noha azok is remekelnek. Nagyon jól áll neki az énregény stílus, kár, hogy azt csak egy sorozatban láthattunk – eddig. Az embert függővé teszi, és ez nagyon jó. Emberileg is és íróként is zseniális, nagyon örülök, hogy megismerkedhettem az írásaival, és nem rettent el a lelki trauma, amit az Üvegtrón okozott annak idején. Különleges, a maga módján egyedi és izgalmas történetek kerülnek ki a kezei közül. Remélem, még sok-sok éven keresztül élvezhetem majd a könyveit.

10 hozzászólás
Nikolett0907 P>!

Sarah J. Maas

Most, hogy becsuktam a Köd és Harag udvara című könyvét, úgy érzem, megadhatom magam az elismerés, a tisztelet és bálványozás hatalma előtt. Mert eme ifjú hölgy, olyan hihetetlen, határok nélküli és egyben csodálatos álmokat vetett papírra, melyeket csak olvasni szeretnék újra és újra. Már a másik sorozatával is éreztem, hogy kedvenc, de most, hogy két sorozat is ennyire a lelkembe ívódott, muszáj leírnom, hogy új kedvenc írót avattam. Ezután csak venni és olvasni fogom a műveit, természetesen a véleményem lehet rossz is, mégis érzem, ezen történetek velem élnek, a szívem dobanásával és lélegzetvételemmel, újra és újra. Köszönöm, hogy megíródott és köszönöm az írónőnek, hogy ezt a hivatást választotta. Egyszóval tudom csak leírni mit gondolok és érzek: CSODÁLATOS !!!!♥♥

2 hozzászólás
Fangirl033>!

Sarah J. Maas

Még csak most látom, hogy nem is írtam Sarah-ról alkotóértékelést. O.O Mivel az #egyik# kedvenc írónőm, ez nagy hibának bizonyul. :D
Kezdjük ott, hogy a könyvei valami eszméletlenül fantasztikusak. De tényleg. Amikor először a kezeim közé került az Üvegtrón, őszintén bevallom, nem hittem volna, hogy tetszeni fog. #Akkor még nem is sejtettem, mekkora fan leszek…:'D# De miután háromszor is újraolvastam az Üvegtrón-t, jöhetett is a második része, az Éjkorona, ami ugyanúgy elvarázsolt, akár csak az első rész. #A harmadikról nem is beszélve… egyszerűen imádom.♥# Nagyon kíváncsi vagyok a másik sorozatára, a Court of Thorns and Roses-ra is. (Tüskék és rózsák udvara). Remélem, az is elnyeri majd a tetszésem. *-*
Szóval imádom Sarah-t, nagyon – nagyon jól ír, imádom ezt a fantasy világot, amit teremtett az olvasóinak. Csak így tovább! ^-^♥

vikcs>!

Sarah J. Maas

A Tüskék és rózsák udvara után biztos vagyok abban, hogy az írónő többi könyvét is imádni fogom.
Olyan lenyűgözően ír, a fogalmazás nagyon szép, a karakterek élethűek, gyönyörű leírásokat használ. Tényleg csak dicsérni tudom, hihetetlen amit ez a nő tud, nem hiába, hogy mind itthon, mind külföldön rengetegen imádják.
Emellett nagyon szép nő, mindig mosolygós és eszméletlen fantáziával rendelkezik.
Üdv Sarah J. Maas rajongótábor! ❤

6 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!

Sarah J. Maas

Már az előző sorozatát, az Üvegtrónt is szerettem, de a Tüskék és Rózsák udvara még annál is jobb volt. Izgalmas cselekmény, szerethető szereplők, váratlan fordulatok. Remélem a továbbiakban is hasonló jó könyv élményekben lesz részem.

anikho>!

Sarah J. Maas

Ezt a nőt az ég adta nekünk!
Sarah J. Maas a fantasy műfaj királynője. Imádom. Úgy érzem sokkal kevesebb lennék az Ő történetei nélkül. Annyit lehet a könyveiből tanulni! A büszkeségről, a magad elfogadásáról, hogy igen is legyen tartásod, légy hű magadhoz. Hogy milyen fontosak a szeretteink. Hogy nem baj, ha minden kegyetlenül gyalázatosan fest, ki kell tartani, mert egyszer bizony vége lesz, és minden szép és jó lesz újra.

Hihetetlen milyen gazdag képzelőerővel áldotta meg a sors. Eddig az összes könyvét olvastam, beszereztem, és kedvencnek avattam. Ez azért csak elmond valamit. Pluszban természetesen bele is szerettem az történeteibe, az általa alkotott tündérvilágokba.
Eddig is szívesen lettem volna tündér, de mióta átéltem az Üvegtrón és a Tüskék és Rózsák Udvara sorozatainak eddig megjelent részeit, határozottan tündér szeretnék lenni.

Imádom ahogy ír. A leírásait. Ahogy a lapokat keveri. Ahogy a szereplők egymás iránt érzett érzelmei kialakulnak, beteljesednek.

Borzasztóan örülök, hogy olvashatok tőle. A lényeg, hogy úgy érzem Sarah J. Maas mindig mentőkötelet dob nekem, mintha személyesen nekem írna. Hogy segítsen rajtam.

DarknessAngel >!

Sarah J. Maas

Sarah-tól az első könyvem az Üvegtrón volt, és már azzal teljesen levett a lábamról! Hihetetlen, micsoda világot épített fel, és hogy ezt mindegy egyes könyvében még fokozni is tudta. Tündérekről még sosem olvastam ilyen jó történeteket!
A könyvei gyönyörűen meg vannak írva, tele izgalommal és utazással. Minden egyes szereplő nagyon jól ki van dolgozva, a történet során változnak, fejlődnek… egyikük sem tökéletes, és pont ez benne a jó.
Emlékszem, amikor az ACOTAR megjelent, nem voltam benne biztos, hogy ugyanúgy fogom szeretni, mint az Üvegtrónt, de szerencsére az is teljesen elvarázsolt. Még most sem tudnám megmondani, melyik sorozat áll közelebb hozzám, mert mind a kettőt teljesen más dolgokért szeretek.
Remélem, hogy Sarah még sok ötletes és nagyszerű könnyvel örvendeztet meg bennünket.♥

molybarby>!

Sarah J. Maas

Hogy a fenébe talál ki ilyen történeteket ez a nő? Elképesztő!
Elképesztően magával ragadó, tökéletesen bele tudom élni magam a szereplők életébe. Ha az Üvegtrónnál még voltak apróbb kétségeim, hát a Tüskék és rózsák udvara ezeket teljes mértékben lerombolták. Remélem, hogy Sarah J. Maas még nagyon sokáig fog minket boldogítani műveivel, mert amíg ő ír, és amíg lesz mit tőle olvasnom, biztos mindig örömmel fogom a könyveit a kezemben tartani.

3 hozzászólás
Faythe P>!

Sarah J. Maas

Odavagyok az írónő alkotásaiért!
Erős női karakterek, szexi imádnivaló könyvespasik és sok-sok izgalom. Ezekkel a szavakkal jellemezném a könyveit, habár eddig még csak 2-t olvastam tőle. :)
Remélem, hogy minél több – lehetőleg az összes – könyvét olvashatjuk magyarul. :)

Wilcsi>!

Sarah J. Maas

Végre egy olyan könyv ami hűen tükrözi a gondolataimat. Vér, gyilkolás, Chaol és Dorian. ;) #Teljesen normális vagyok.#

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Cheril>!

– Sajnálatos módon az olvasás mostanára már kiment a divatból.
– Semmi baj. Annál több jut nekem.

83. oldal, 8. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Chaol Westfall · könyv · olvasás
1 hozzászólás
hanna_emily_stone>!

– A csillagokra, mert meghallgatnak bennünket, és az álmokra, amik teljesülnek.

410. oldal, 34. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Feyre Archeron · Rhysand
4 hozzászólás
engiee>!

    – Menjen innen! Mindjárt meghalok – nyöszörögte Celaena a párnájának.
    – Egy szép hölgy nem halhat meg egy szál magában – jelentette ki Dorian, és megsimogatta a lány kezét. – Szórakoztassalak egy érdekes történettel a halálod pillanatában? Miről olvassak neked?
    Celaena elrántotta a kezét.
    – Szívesen meghallgatnám a fafejű herceg történetét, aki nem akarta békén hagyni az orgyilkost.
    – Ó, imádom azt a mesét! Annyira szép a vége. Tudtad, hogy az orgyilkos csak színlelte a betegséget? Így akarta felhívni magára a herceg figyelmét. Ki gondolta volna? Milyen dörzsölt nőszemély. A hálószobai jelenet pedig egyszerűen lenyűgöző. Érdemes elolvasni a végét is, pedig előtte mennyi ostobaságot fecsegnek!

348. oldal 34. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Dorian Havilliard
2 hozzászólás
Çalsifer>!

Rhysand a legsármosabb főúr.
Rhysand a legszórakoztatóbb főúr.
Rhysand a legravaszabb főúr.

98. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Feyre Archeron · Rhysand
Nes P>!

    – Ébredj! – hallotta Chaol dühös hangját. – Szedd össze magad!
[…]
    – Mennyi ideig aludtam? – suttogta. Nem kapott választ. – Mondjad, már, mennyi ideig aludtam?
    Ekkor viszont észrevette, hogy a kapitány arca is enyhén piros.
    – Te is elaludtál?
    – Csak egy kicsit, de aztán felébredtem. Te viszont összenyálaztad a vállamat.

381. oldal, 37. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Chaol Westfall
4 hozzászólás
Fehér_Bíborka>!

– Undorító rohadék vagy.
– Feltétlenül meg kell kérdezzem Tamlintól, hogy ilyen hízelgéssel nyerted-e meg a szívét.

Kapcsolódó szócikkek: Feyre Archeron · Rhysand
Sheila_7 I>!

– Sajnos az előbbi kis mese miatt kénytelen leszel úgy tenni, mintha kedvelnél. Különben az emberek átlátnak a szitán.
    – Úgy tűnik, hogy ugyanolyan kifacsart humorérzéked van, mint a koronahercegnek.
    – Lehet, hogy ő lesz a legjobb barátom, téged meg kirekesztünk, csak hogy megpukkadj a sárga irigységtől.

110. oldal, 10. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · Chaol Westfall · Dorian Havilliard
Gothic>!

Rhysand a nyugalom álarcát öltötte magára.
– Hová rejtették?
– Mondj egy olyan titkot, Éjszaka lordja, amiről senki nem tud, és én is elmondom neked az enyém.
Már valami borzalmas igazságra készültem, de Rhys így szólt:
– A jobb lábam hasogat, ha esik az eső. A háborúban sérült meg, és azóta fáj.
A Csontfaragó elröhögte magát, én pedig döbbenten bámultam Rhysre.
– Mindig is te voltál a kedvencem.

244. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Csontfaragó · Rhysand
Harlen>!

– De miért sírsz? – kérdezte Rowan, és próbálta kissé eltolni magától, hogy a szemébe tudjon nézni.
[…]
– Azért sírok – szipogta –, mert annyira bűzlesz, hogy könnyezik a szemem.

303. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aelin Ashryver Galathynius · Rowan Whitethorn
1 hozzászólás
Sheila_7 I>!

A könyvtárakban a legkülönfélébb gondolatok rejtőztek. Ezek némelyike veszélyesebb és erősebb volt még a legfélelmetesebb fegyvernél is.

83. oldal, 8. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Celaena Sardothien · könyvtár