!

Sarah Dessen amerikai

Sarah Dessenová

1970. június 6. (Evanston, USA) –

Honlaphttp://sarahdessen.com/
Wikipédiahttp://en.wikipedia.org/wiki/Sarah_Dessen

Képek 3

Könyvei 37

Sarah Dessen: Figyelj rám!
Sarah Dessen: Tökéletes
Sarah Dessen: Altatódal
Sarah Dessen: Along for the Ride – Álom két keréken
Sarah Dessen: Egy felejthetetlen év
Sarah Dessen: Along for the Ride
Sarah Dessen: This Lullaby
Sarah Dessen: Just Listen
Sarah Dessen: Lock and Key
Sarah Dessen: The Truth About Forever

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Vörös pöttyös könyvek


Népszerű alkotóértékelések

>!
kellyolvas P

Sarah Dessen

Nekem Sarah Dessen jelenti a kortárs realista young adult műfajt. Ő az én megkoronázott királynőm a témában. Imádom ahogyan ír, remek karaktereket alkot, és a cselekmény is mindig hoz olyan mondanivalót, amin érdemes elgondolkodni. Imádom!

>!
blankaveronika IP

Sarah Dessen

Kimondhatatlanul örülök, hogy egyre népszerűbb lesz ő is nálunk. Kedvenc YA könyveim szerzője, és szerintem minden fiatalnak el kéne olvasnia legalább egy Dessent, karakterétől függően. Problémákat dolgoz fel, de úgy, hogy megragad, és az úton végig fogja a kezed. Csodálom a stílusát.

>!
Nilla I

Sarah Dessen

Aki így tud írni, aki így bánik a szavakkal, mint Ő… Az egy zseni. :D

>!
Sister

Sarah Dessen

Komoly, már-már felnőtt problémákkal küszködő lányok, életszerű események, emberi szereplők. A mondatai szépen formáltak, a dialógusok természetesek, nem erőltetettek. Eddig három könyvet olvastam tőle magyarul, már az első után megszerettem. Valahogy így kell írni a fiatalok nyelvén… Sarah Dessen-nek sikerült megtalálnia a közös hangot velük. :)

>!
Fay 

Sarah Dessen

Nagyon kedvelem az írónőt. Ő nem csak sima ifjúsági regényeket ír, a műveinek mindig van mondanivalója. Remélem még több könyvét lefordítják.

2 hozzászólás
>!
Strawberry_muffin_crumbs P

Sarah Dessen

Most, miután már három könyvét elolvastam, azt hiszem elmondhatom, hogy az egyik kedvenc írónőm lett.
Szeretem ahogy a karaktereit formálja, mindegyiknek jól kitalált, a valóságnak nem túlzottan ellentmondó tulajdonságai vannak. Alapjáraton nem szeretem a YA könyveket, de ahogy ő behozza ezt a témát, az nagyon tetszik. Jól bánik a szavakkal. Könyvei könnyen olvashatóak, élvezetesek. Mindenkinek csak ajánlani tudom a műveit, mert megéri legalább egyszer elolvasni.

>!
könyvek_forever

Sarah Dessen

Minden könyv amit tőle olvastam tettszett. Legjobban persze az írásmód és stílus fogott meg,
de a történetei is nagyon jók. Én a karakterei miatt még sosem csalódtam, sőt…
Legalább egy könyvet mindenkinek el kell olvasnia, aki nyitott erre a stílusra! :)
És a címek illetve a borító is nagyon szép!

>!
Tamee

Sarah Dessen

A könyveivel régóta szemeztem, mikor az egyik végül a kezembe került. Ha csalódtam is benne, akkor csak pozitívan. Nem mondom, hogy új történeteket dolgoz fel, amilyeneket még senki sem hallott, mert az ő varázsa nem ebben rejlik. Hanem ahogy fogja a történeteket, a szereplőket, és élővé teszi őket. Igazi jellemeket alkot, akik változnak és érnek a történet folyamán. Tökéletesen le tudja írni, mi játszódik egy kamasz lelkében, és egy új oldalról közelíti meg közben az eseményeket. Mindezeknek hála, nálam a kedvenc írók között is előkelő helyen áll. Csupán egyetlen dolgot sajnálok vele kapcsolatban: tudtommal csak négy könyvét fordították le magyarra.

>!
Mareszkaresz P

Sarah Dessen

Most, hogy már mind a négy magyarul megjelent könyve a polcomon van, kezdhetem beszerezni az angolokat is.
Szeretem, hogy realista, hogy jók a karakterek, a stílusát és legfőképp, hogy a könyvei egy világot teremtenek meg, összefonódnak.

>!
molybaba

Sarah Dessen

*.* *.* *.*
Kedvenc!!! Sarah Dessen: Tökéletes
De sajnos az első olvasmányélményem szintjét eddig egyetlen másik könyve sem ugrotta meg. Ettől még bőszen próbálkozom :)


Népszerű idézetek

>!
tataijucc P

A csend olyan rohadt hangos.

129. oldal

Kapcsolódó szócikkek: csend
>!
Zozii

    − De ha mindig minden simán menne (…), akkor túlságosan is hozzászoknánk. Szükség van néha egy kis zűrzavarra. Különben nem élvezed igazán, ha jól mennek a dolgok.

100. oldal - Ötödik fejezet (Könyvmolyképző, 2012)

Kapcsolódó szócikkek: Delia
1 hozzászólás
>!
Szédültnapraforgó

Mert egy dal azonnal visszarepíthet egy pillanatba, egy helyre, de még egy emberhez is. Nem számít, mi más változott meg a világodban, az az egy dal ugyanaz marad, épp mint az a pillanat.

87. oldal

>!
zsofigirl

De az ember véges számú esélyt kap arra, hogy újrakezdhessen valamit ebben az életben, véges számú esélyt, hogy ha a múltján nem is, de a jövőjén változtasson.

106. oldal

>!
tataijucc P

(…) azt gondolom, bizonyos dolgoknak jobb, ha el vannak törve. Tökéletlenek. Kaotikusak. Így gondoskodik a világmindenség az ellentétekről. Kell lennie néhány gödörnek az úton. Ilyen az élet.

99. oldal - Ötödik fejezet (Könyvmolyképző, 2012)

Kapcsolódó szócikkek: Delia
6 hozzászólás
>!
tataijucc P

    − Sosem megfelelő a hely és az időpont az igaz szerelemre. (…) Véletlenül történik, egy szívdobbanás alatt, egyetlen felvillanással, egy lüktető pillanatban.

363. oldal - Huszadik fejezet (Könyvmolyképző, 2012)

Kapcsolódó szócikkek: Kristy Palmetto · szerelem
>!
Réka_Körtvélyi

E kis altató néhány szó,
Egyszerű dallam csupán,
Halkan szól e kis szobában,
Mégis hallod, kicsi lány.
Utadat bármerre járod,
E dal mindig megtalál,
S bár én, hűtlen, cserbenhagylak,
Ő örökké társad már…

>!
tataijucc P

Nem akartam mást, csak felejteni. Néha úgy éreztem, sikerült, aztán mégis egyre-másra tértek vissza a részletek, mint a víz felszínén felbukkanó fadarabok, amelyek jelzik, hogy odalent egy hajóroncs hever. Egy rózsaszín felső, egy versike a nevemmel, az érzés, hogy valaki a nyakamra teszi a kezét. Mert ez történik, amikor megpróbálsz elmenekülni a múlt elől: nemcsak, hogy felzárkózik, de le is hagy. Eltakarja a jövőt, a tájat, magát az eget, míg nem marad más út, csak az, amelyik keresztülvezet rajta, az egyetlen amelyen valaha hazajuthatsz.

>!
tataijucc P

Minden történetet az tesz igazzá, hogy tudjuk, valaki meghallgatja. És megérti.