!

Sándor Zsuzsa

Könyvei 6

Sándor Zsuzsa: Chat:-) szerelem
Sándor Zsuzsa: Az auschwitzi könyvelő
Bakos Tamás – Bálványos Huba – Preisinger Zsuzsa – Sándor Zsuzsa: A vizuális nevelés pedagógiája a 6-12 éves korosztályban
Sándor Zsuzsa: Elsodortak
Sándor Zsuzsa: Dr. Drazsé mesél
Sándor Zsuzsa: Tantervelemzés és a tanítás tervezése

Népszerű idézetek

>!
Mariann_Czenema P

Azt is szóvá tette, hogy Magyarországról mindössze két újságíró volt jelen a tárgyaláson, azok is a saját elhatározásukból és a saját költségükön utaztak ki Németországba. Nehezményezte, hogy a 'hivatalos' Magyarország minimális érdeklődést tanúsít egy olyan per iránt, amelynek tárgya éppen a Magyar akció, és amelyben valamennyi mellékvádló és valamennyi tanú magyar.

150. oldal (Donat Ebert, ügyvéd)

>!
Szelén

Eisenhowernak igaza volt: a holokauszttagadás a mai napig „élő műfaj”. Némelyik holokauszttagadó még egy volt auschwitzi SS-őrt is ki tud hozni a sodrából. Így történt ez Oskar Gröninggel is.

44. oldal

>!
Szelén

Gröning bekötötte „vallomását”, és elküldte mindkét fiának. Fiai, akik ma már 65, illetve 70 évesek, soha többé nem beszéltek vele.

45. oldal

>!
Szelén

A bíróság ekkor mondta ki: mindazok bűnrészesei a tömegmészárlásnak, akik bármilyen beosztásban közreműködtek abban, vagyis bárki és mindenki, aki a gyilkoló gépezetnek akár csak „fogaskereke” volt.

111. oldal

>!
Szelén

»Nem kell félni a németektől! Németország egy jó, civilizált, művelt és találékony ország. Bennük meg lehet bízni.«

164. oldal

>!
Szelén

6500 emberről tudunk, akik Auschwitzban teljesítettek szolgálatot. Közülük mindössze 49-et ítéltek el.

166. oldal

>!
Mariann_Czenema P

Senki sem olyan süket, mint az, aki nem akar hallani.

73. oldal, Vallomás németül (Fahidi Éva)

>!
Mariann_Czenema P

Mindent örökítsetek meg, szedjétek össze a filmeket, szedjétek össze a tanúkat, mert egyszer eljön majd az a nap, amikor feláll valami rohadék, és azt mondja, hogy mindez meg sem történt.
D.D.Eisenhower, az USA 34. elnöke

43. oldal (és a könyv mottója)

1 hozzászólás
>!
Mariann_Czenema P

Auschwitzban 6500 SS-tag szolgált és vett részt a tömeggyilkosságokban. Közülük mindössze 49-et ítéltek el. Ez a szám demonstrálja leginkább a német igazságszolgáltatás szégyenteljes kudarcát. 1,1 millió embert, köztük egymillió zsidót öltek meg Auschwitzban, miközben a gyilkosoknak és segítőiknek még egy százalékát sem büntették meg.

107. oldal (Frankfurter Rundschau)

>!
Mariann_Czenema P

Amióta világ a világ, az összetartozás vágya – vallástól, kultúrától vagy nemzetiségtől függetlenül – mindig az egyik legerősebb emberi érzés volt. Mint annyi minden, Auschwitzban ez is másképp működött, ördögi módon az ellenkező irányba fordult át.Ott ugyanis a csecsemőket és a kisgyerekeket együtt hagyták az anyjukkal. Na persze korántsem emberiességi okokból. Hanem azért, hogy elejét vegyék a pániknak. Nem választották el őket egymástól, így aztán együtt hajthatták be őket a gázkamrákba.
Mindnyájan láthattuk ezt azon a fényképen is, amelyen Ruben és Gerzson az anyjukkal együtt várakoznak. Együtt maradni a gyerekével – ez ott biztos halált jelentett egy anya számára.

145. oldal (Thomas Walter, ügyvéd)