!

Samanta Schweblin argentin

1978 (Buenos Aires) –

Tudástár · 1 kapcsolódó alkotó

Nem
Honlapsamantaschweblin.com.ar
Facebook@samanta.schweblin

Könyvei 7

Samanta Schweblin: A madárevő
Samanta Schweblin: Reményvesztett nők
Samanta Schweblin: Fever Dream
Samanta Schweblin: Little Eyes
Samanta Schweblin: El núcleo del disturbio
Samanta Schweblin: Pájaros en la boca
Samanta Schweblin: Siete casas vacías

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Horizontok Fiatal Írók Szövetsége, Jelenkor


Népszerű idézetek

Maminti9 P>!

Jártam néhány lánnyal, de sosem működött a dolog. Előbb vagy utóbb azt követelik, hogy töltsek velük több időt, vagy hogy olyan dolgokat mondjak nekik, amiket valójában nem érzek. Egyszer kimondtam, amit gondoltam, de az még rosszabb volt.

Maminti9 P>!

Nem értem, hogy ha a mai világban annyi minden lehetséges, köztük egészen csodálatos dolgok – például kocsit lehet bérelni az egyik országban, és leadni egy másikban, föl lehet olvasztani a fagyasztóból kivett halat, ami már harminc napja halott, vagy például rendezni lehet a számlákat anélkül, hogy közben kimozdulnánk otthonról –, akkor miért nem lehet egy egészen egyszerű kis változtatást eszközölni az események sorrendjében.

Maminti9 P>!

Az járt a fejemben, hogy ha hallottam már olyan emberekről, akik embereket esznek, akkor élő madarakat enni nem is olyan szörnyű dolog.

Droci P>!

… a világ valódi baja az, hogy komoly szeretetválság van, és hogy tulajdonképpen rossz idők járnak az igazán érzékeny emberekre.

176. oldal (Aszfalthoz csapódó fejek)

Maminti9 P>!

Aníbal szerzett egy jó ügyvédet, aki őrültnek akar nyilváníttatni, mert ha őrült vagy, az jobban veszi ki magát a törvény előtt.

Kurta I>!

Ha sokszor odaütöd valakinek a fejét az aszfalthoz – még akkor is, ha csak azért, hogy észhez térítsd –, valószínű, hogy a végén sérülést okozol neki. Ezt a dolgot anyám már kezdettől fogva megpróbálta velem megértetni, attól a naptól, amikor az iskola udvarán belevertem Fredo fejét a földbe. Nem voltam erőszakos típus, ezt rögtön szeretném tisztázni.

(első mondat)

1 hozzászólás
Droci P>!

Egyszerre nem tudom, mit tegyek, és amikor nem tudom, mit tegyek, akkor úgy érzem, hogy a világ szörnyű hely a hozzám hasonlóknak, és nagyon elszomorodom.

107. oldal (A sellőférfi)

Frank_Spielmann I>!

– Az a benyomásom – mondta a szerencsétlen –, hogy meghalt.
Abban a pillanatban elengedtük a bálnát, és csak bámultuk egy ideig.
– Hogyhogy meghalt? Miért nem mondta, hogy meghalt?
– Nem vagyok benne biztos. De olyan benyomást kelt.
– Azt mondta, hogy „az a benyomása” – mondta Oliver –, nem azt, hogy „olyan benyomást kelt”.
– Az a benyomásom, hogy olyan benyomást kelt.

Irman

Droci P>!

Nem értem, hogy ha a mai világban annyi minden lehetséges, köztük egészen csodálatos dolgok – például kocsit lehet bérelni az egyik országban, és leadni egy másikban, föl lehet olvasztani a fagyasztóból kivett halat, ami már harminc napja halott, vagy például rendezni lehet a számlákat anélkül, hogy közben kimozdulnánk otthonról –, akkor miért nem lehet egy egészen egyszerű kis változtatást eszközölni az események sorrendjén. Egyszerűen képtelen vagyok belenyugodni.

32. oldal

Droci P>!

Ha valamit nem értek, az az egyik legrosszabb, a másik a várakozás.

172. oldal (Aszfalthoz csapódó fejek)

Kapcsolódó szócikkek: várakozás