!

Rüdiger Dahlke német

Ruediger Dahlke

1951. július 24. (Berlin) –

Teljes névRuediger Dahlke
Nemférfi
Honlapdahlke.at
Facebook@ruedigerdahlke

Könyvei 40

Thorwald Dethlefsen – Rüdiger Dahlke: Út a teljességhez
Rüdiger Dahlke: A lélek nyelve: a betegség
Ruediger Dahlke: A betegség mint szimbólum
Ruediger Dahlke: Peace Food – Békés táplálkozás hús és tejtermékek nélkül
Rüdiger Dahlke: A tudatos böjtölés kézikönyve
Rüdiger Dahlke: Súlyproblémák
Rüdiger Dahlke – Nicolaus Klein: A függőleges világkép
Rüdiger Dahlke: A lélek árnyai
Margit Dahlke – Rüdiger Dahlke: Meditációs kalauz
Rüdiger Dahlke: Az agresszió mint esély

Népszerű alkotóértékelések

abraxa>!

Rüdiger Dahlke

Csodálatos szerző. Kiváló a meta-szintű látása. Gondolkodása tiszta. Igazat mond. Lényegeset. Nem lényegtelent. Ennyi elég nekem.

Tanács:
Ha az életed valamilyen komolyabb betegség miatt (viszonylag) kritikus helyzetbe jutott, kezdd el forgatna eme szerző témába vágó könyveit!

Frissítés:
Talán az első,
akire azt tudom mondani,
hogy felébredett:
Rüdiger Dahlke.

– A felébredettnek mi a természete?
– Minden más létezőt (is) felébreszt.

Ez egy olyan hatalmas tudás,
alig bírom el.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Cheril>!

Ahogy fent, úgy lent – ahogy kint, úgy bent.

29. oldal - A mandalák világa - A világ mandalái

Rüdiger Dahlke: A mandalák világa Egzotikus kalandozás a mandalák segítségével a világban és önmagunkban

4 hozzászólás
VERDI>!

[…] a magány (depresszió értelemben) olyan börtön, amelynek az ajtaját csak belülről lehet kinyitni.

142. oldal (Édesvíz, 2007)

Ruediger Dahlke: Depresszió A pozitív lehetőségek tárháza

Kkatja P>!

     A modern ember egész életformája nagyban hasonlít ragadozó állatokéhoz. Folyton háborúskodik, akár nőket, akár piacokat kell meghódítania, helytáll és érvényesül, (…) életét a konkurenciaharc szabja meg, állandóan demonstrálnia kell, milyen csuda egy alak.
    A nő ezzel szemben inkább müzlivel kezdi a napot, szereti a saláta- és zöldségtálalkat, és tényleg szán időt a kellemes étkezésre. Archetipikusan nőies ételek azok, amelyekkel az anyatermészet jószántából megajándékoz minket. Az érett gyümölcsök és zöldségek különösebb fáradtság nélkül az ölünkbe hullnak. Gyűjtögetőként csupán nyitott szemmel kell járnunk, hogy megtaláljuk és összeszedjük őket. Ha hagyjuk nőni a növényeket – a legtermészetesebb módon permakultúrában, ahol sok minden megterem és kölcsönösen kiegészítik egymást, de akár glédába és katonás sorokba rendezett veteményeskertekben –, csak türelemre és gondoskodásra lesz szükség, és amikor beérnek, szüretkor a termések szinte maguktól pottyannak az ölünkbe.

100-101. oldal

Kapcsolódó szócikkek: permakultúra
1 hozzászólás
Kkatja P>!

    Abszurd korban élünk, amelyben normálisnak számít, ha az állatokkal tárgyként bánnak, a legkegyetlenebb és legembertelenebb állatkínzásokat követik el, éppenséggel nem is túl szigorún megítélt bocsánatos bűnként. Ahol politikusok és törvények védik, és adópénzekből származó nagyvonalú támogatásokkal jutalmazzák az élőlények millióit iparilag megkínzó mamutvállaltokat. Viszont állatvédőket, vegetáriánusokat és vegánokat tekintenek abnormálisnak, bolondnak, vagy legalábbis komolytalannak számító kívülállónak, esetleg szektásnak. Legjobb esetben kinevetik őket. De mi, magatartásunk és elkötelezettségünk révén, e tekintetben legalább tükörbe nézhetünk.

134. oldal

GabrielVaraljay>!

A tudatosság hiánya tünetet termel.

Thorwald Dethlefsen – Rüdiger Dahlke: Út a teljességhez A betegségek jelentése és jelentősége

lorem>!

Mára mindent olyan bonyolulttá tettünk magunknak, hogy lassan újra kezdjük megbecsülni az egyszerűség erejét és igazságát. „Mi az önmegvalósítás titka?” – kérdezte a nyugati tanítvány a zen-mestert. „Ha ülök, akkor ülök, ha eszem, akkor eszem, ha megyek, akkor megyek” – felelte az egyszerűen. „Az nem lehet, hisz mi is ezt csináljuk!” – mondta a tanítvány. „Nem – mondta a mester –, amikor ti ültk, már a felellásra gondoltok, amikor felálltok, már a menésre, és amikor mentek, már egy szendvicset gyömöszöltök a szátokba.” Ebben az értelemben amikor az indiánok dohányoztak, akkor dohányoztak. Mi viszont mindenfélét csinálunk közben párhuzamosan, telefonálunk, vitatkozunk, dolgozunk és tévét nézünk. Pedig az indiánok megoldása egyszerű volna: amikor dohányzunk, akkor dohányozzunk. Ez azonban túlságosan is egyszerű lenne az olyan bonyolult lények számára, amikké mi lettünk.

154. oldal

1 hozzászólás
Kkatja P>!

    Amit az állatokkal teszünk, azt tesszük embertársainkkal és magunkkal is, vagy ahogyan Jézus mondja: amit testvéreid közül a legcsekélyebbel teszel, velem tetted azt. Ha az állatokkal szemben megfeledkezünk magunkról, könnyen megfeledkezhetünk másokkal és saját magunkkal kapcsolatban is. De amiről az állatokkal szemben megfeledkezünk, arról fogunk egyre inkább megfeledkezni önmagunkkal szemben is : például az együttérzésről és a könyörületességről.

129. oldal

Annamarie P>!

A szokások csak hátráltatnak a fejlődés útján.

20. oldal

Kkatja P>!

    A vegán táplálkozás valószínűleg azért is tesz jót a szívünknek, mert nem terheli meg a lelket. Sokan talán nem ismerik be, tudattalanul mégis bizonyára hatással van ránk az az igazságtalanság, amelyet ma az állatok ellen elkövetünk. A tudatlanság, mint oly gyakran, ez esetben sem véd meg a büntetéstől.
    Következetesen növényi táplálkozással nem válunk tettestársakká sem a vágóhidakon, sem az állattenyésztés kínzásaiban vagy a kegyetlen szállítmányozásában. Kimaradunk mindazokból a visszaélésekből, amelyeket a szarvasmarhákkal és a tyúkokkal szemben elkövetnek : tej- és tojásgépekké alacsonyítva, állatgyárakban vegetálnak halálukig, ami a humanitárius gondolkodással éppoly összeegyeztethetetlen, mint az állatok érdemeivel.

25. oldal

Krisztina_Elischer>!

Érzelmi reakcióink kivétel nélkül mindig megmutatják, hogy van-e dolgunk egy bizonyos kérdéskörrel. Érintettségünkről árulkodik az, ha valami érzelmileg felkavar, felizgat vagy megindít. Eléggé bizonyos, hogy ilyenkor saját gondjainkról van szó, amelyeket a külvilágba vetítettünk. Ezzel szemben, ha valami nem érint meg érzelmileg, hanem egyszerűen csak tudomásul vesszük, nem kell projekciót vagy érintettséget feltételeznünk. Nem minden értesülés érint meg bennünket. Ám ameddig például az ellenkezőjét kell tennünk, vagy büszkék vagyunk arra, hogy ezt tesszük, addig nem vagyunk közömbösek az adott kérdéskörrel szemben. Ezt látjuk például olyankor, amikor valaki azt bizonygatja, hogy egyáltalán nem olyan, mint a szülei. Egy témától tehát akkor vagyunk függetlenek, ha érzelmek nélkül tudjuk vizsgálni, és több szempontból is szabadon fontolóra tudjuk venni.

94. oldal

Rüdiger Dahlke: A lélek árnyai Kibékülés titkos énünkkel