!

Rubin Kata

Könyvei 1

Bertalan László – P. Gál Judit – Rubin Kata – Rubin Kristóf: Nevelésünk titkai

Népszerű idézetek

Gólyanéni>!

Meggyőződésem, hogy a gyerekek épp azáltal érzik magukat szabadnak, hogy egy meghatározott rendszeren belül folyik az életük. Vannak igazodási pontjaik, amelyek irányt mutatnak nekik.

23. oldal (Geszti Péter)

Gólyanéni>!

Mi a szeretet? A szeretet nem az a bizonyos nyálas ömlengés, hogy elmondom, hogy így meg úgy szeretlek kisfiam. A szeretet egy megismerő erő. Mérei Ferencet idézve: a szeretet decentrál. Az ember úgy éli át a világot, hogy: Én vagyok a világ közepe. Ilyenek vagyunk, magunkhoz viszonyítunk mindent. De amikor a centrumot, a középpontot kihelyezem magamból, akkor a világot és magamat a másik ember szemével nézem.

84. oldal (Vekerdy Tamás)

Kapcsolódó szócikkek: Mérei Ferenc · szeretet
Gólyanéni>!

Nem dresszúrázni kell a gyerekeket, és állandóan feladatokat adni, teljesítményre sarkallni, hanem figyelni és segíteni, hogy megtalálja azt, ami örömet szerez neki.

23-24. oldal (Geszti Péter)

Gólyanéni>!

Kicsit olyan volt nekem a gyerekkérdés, mint A kékszakállú herceg várában a férfilélek mélyének utolsó ajtaja, amit veszélyes kinyitni…Aztán rájöttem, ha nem nyitom ki, lehet, hogy nem fogok találkozni az igazi boldogsággal sem. A sérüléseket nem lehet és nem is érdemes megúszni. Csüdig bele kell menni mindenbe, ami érzelem.

14. oldal (Geszti Péter)

Kapcsolódó szócikkek: boldogság · érzelem · gyermekvállalás
Iza_Rápolti IP>!

Tényleg, tegye a szívére a kezét az a szülő, aki még soha nem veszítette el a türelmét. Wolf Kati

178. oldal

Iza_Rápolti IP>!

Pontosabban a gyerekre egyetlen recept van: képes vagy-e szeretni, és képes vagy-e úgy szeretni, hogy az neki jó legyen… Szulák Andrea

Iza_Rápolti IP>!

De parázni csak a mai problémák miatt parázunk, a holnapi miatt majd ráérünk holnap parázni. Előre nem félünk semmitől, mert minek… Geszti Péter

Kapcsolódó szócikkek: Geszti Péter