!

Ronald Kessler

Tudástár · 10 kapcsolódó alkotó

Könyvei 3

Ronald Kessler: Az FBI titkai
Ronald Kessler: FBI
Ronald Kessler: CIA – A világ leghatalmasabb kémszervezetének titkairól

Népszerű idézetek

Molu P>!

CIA feladata ugyanis a külhöni, nem pedig a hazai hírszerzés, ezért 130 országban működtet operációs bázisokat.

29. oldal

Molu P>!

A kémek világa merőben különbözik mindattól, amivel eddigi életem során találkoztam, s semmiben sem emlékeztet a kémregényekben megfestett világra. Valóban egzotikus, viszont olyan törvények szabályozzzák a működését, melyeket mindkét fél megért és elfogad.

12. oldal

Molu P>!

Egy CIA operációs tiszt élete korántsem forog annyira veszélyben, mint egy rendőrtiszté. Rendszerint diplomáciai mentességet élveznek, s a legtöbb kormány amúgy se kívánja magára vonni a CIA haragját, ezért inkább békén hagyja az embereit.

75. oldal

Molu P>!

Időközben a szovjetek sem hagyták szó nélkül, hogy a CIA minden ország belügyeibe beleüti az orrát, s az Egyesült Államokat szemforgató, imperialista hatalomnak bélyegezték. Kellett-e ennek alátámasztására beszédesebb bizonyíték, mint az a tény, hogy Amerika képes megdönteni egy törvényesen választott államelnököt? … végső soron nem lett volna szabad megfosztani hatalmától egy törvényesen választott politikai vezetőt.

85. oldal

Molu P>!

Az általunk támogatott elnök lehet utolsó gazember és zsarnok, mégis a mi kutyánk kölyke…

86. oldal

Molu P>!

CIA ezenkívül titkos félkatonai akciókban vett részt Vietmamban, Laoszban, Kambodzsában, Angólában, Afganisztánban és Nicaraguában.

88. oldal

Molu P>!

…mások megítélésében mindenki saját magából indul ki, s mindegyik ország azt feltételezi, hogy a többi ugyanúgy gondolkodik, mint ő.

164. oldal