!

Rojik Tamás magyar

1988. február 22. (Kecskemét) –

Rojik_Tamás I
109 figyelő · 115 figyelt · 292 értékelés · 5 polc · 50 karc · 0 észlelés
Teljes névRojik Tamás
Nemférfi
Honlaprojiktamas.com
Facebook@tamas.rojik
Életrajz

Képek 3

Könyvei 4

Rojik Tamás: Szárazság
Rojik Tamás: Befogad és kitaszít
Rojik Tamás: A csillagos égig
Rojik Tamás: Árulás

Kapcsolódó sorozatok: Szárazság · Összes sorozat »

Antológiák 1

Karsza Andi – Molnár Nikolett (szerk.): Csillagles

Népszerű alkotóértékelések

Nikolett0907 P>!

Rojik Tamás

Azt hiszem, most már nyugodt szívvel írhatom, hogy a kedves író bármit is alkot vevő leszek rá. A Szárazság című könyve volt idén az az alkotás, amit még a mai napon is többször átgondoltam és mivel ennyire a lelkembe égette magát, úgy gondolom ez az alkotói értékelés a minimum, hogy kifejezhessem felé elismerésemet. Köszönöm, hogy írsz! Sose hagyd abba és legalább évente egy alkotással örvendeztess meg minket olvasókat!

1 hozzászólás
Vien P>!

Rojik Tamás

Szomorú vagyok, ha belegondolok, hogy ha nem fogadom el a Merítés-díj zsűritagság lehetőségét, talán meg sem ismerem ezt a csodálatos írót. Pedig elég volt egy könyv (Szárazság), hogy a kedvenceim közé írja magát. Hihetetlen hatással volt rám, és nem csak azért, mert az ijesztő valóságunkat tükrözi ha nem vigyázunk… Ez volt az első, de biztosan nem az utolsó, amit olvastam Tőled. Köszönöm ezt a szemet felnyító, lélekbehatoló élményt!♡:)

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Cicu>!

Hiányzott belőlem a közösség iránti vágy, vagy bármilyen ösztön, amely a társasághoz húzott volna.

6. oldal

1 hozzászólás
Cicu>!

Tanuljam meg, kezdte fojtott hangon, tanuljam meg, hogy soha, de soha nem szabad mások helyett dolgozni, mert az élet nem óvoda lesz. Ott bizony hajtani kell, de csak magamért. Mert aki másért hajt, azt kihasználják, megeszik, mint a természetfilmben a krokodil a beteg gnúkat.
Hogy neki most lehetne akár terepjárója is, mint a pesti gazembereknek, de ehelyett ő inkább segített másoknak, bízott a közös erőben. Ez a világ egy rohadt világ, az erős győz, a gyenge alulmarad. Ezt nyertük a nagy rendszerváltással. Tanuljam meg, mert én már ebbe fogok belenőni.

15. oldal

Jesper_Olsen >!

Éhes fejjel sokkal ijesztőbb a világ.

170. oldal

Cicu>!

A szavak elhagytak, csak az érintés maradt.

113. oldal

mezei P>!

Végül könyvekre terelte a szót. Elmondtam neki, hogy főleg a gyermekenciklopédiák érdekelnek, szépirodalmat ritkán olvasok, csak ha kötelező. Amikor megkérdezte, mi bajom van vele, határozottan rávágtam, hogy túl sok bennük az ember. Azt ajánlotta, olvassam el Defoe Robinsonját.

25. oldal

Cicu>!

Noémi most először talált igazi partnerre, akivel a közösülés nem csupán egy állati, ösztönös harcnak tűnt, amelyben győzni kellett, a győzelem pedig a felesleges energiák elemésztése volt; élvezte az aktus minden percét, nem bántani akarta a fiút, hanem örömet okozni neki, és egyformán tombolt gyönyörében, amikor ő vagy a másik élvezete tört fel a kiszáradó torkokból.

91. oldal

mezei P>!

Az asztallal szemben, a hosszú falon egybefüggő könyvespolc állt, szellősen telerakva könyvekkel. A fiú próbált rendszert felfedezi benne, de összevissza talált műveket az ókori szerzőktől a kortársakig, mintha valaki úgy dobálta volna fel a könyveket, ahogyan épp a keze ügyébe kerültek.

16. oldal

1 hozzászólás
Cicu>!

Hamarosan rájöttem, hogy az érzelmek nem többek egy-egy inger válaszreakciójánál. Számomra hiányzott a kettőt összekötő csatorna, viszont egyre világosabb lett, hogy meg lehet tanulni, mire hogyan válaszoljak a beszédemmel vagy a gesztusaimmal.

93. oldal

>!

… a szocialista vívmányokat, az összes ideológiát, Sztálin ledöntött szobrát, Lenin szakállát, Kádár búzakalászos címerét legalább annyira velőmben érzem, mint a Kacsameséket vasárnap délután Antall József halálával, a gyorséttermes sajtburger illatát sült krumplival és műanyagjátékkal, a legóvárakat és kalózhajókat, a számítógépeket a tízkilós monitorokkal, a mobiltelefonokat, a betárcsázós internetet, az első szavazásomat, az útlevél nélküli külföldi utat vagy az angol nyelvet és még sorolhatnám.
A nagyszülők háborús emlékeiről, fogolytáborokról, haláltáborokról, politikai bűnözőkről, elfagyott végtagokról, hajnalban parkoló autókról pedig már ne is beszéljünk.

42-43. oldal, 7. fejezet

Nikolett0907 P>!

A Kárpát-medencében elhelyezkedő állam, (sic!) 2029 óta az Európai Környezetvédelmi Unió (röviden: EKU) tagja.

(első mondat)

13 hozzászólás