!

Roald Dahl brit

Роальд Даль

1916. szeptember 13. (Llandaff, Wales, Egyesült Királyság) – 1990. november 23. (Great Missenden, Egyesült Királyság)

Tudástár · 42 kapcsolódó alkotó · 1 kapcsolódó könyv · 18 film

Nemférfi
Honlaproalddahl.com

Képek 4

Könyvei 117

Roald Dahl: Matilda
Roald Dahl: Szuperpempő
Roald Dahl: Karcsi és a csokoládégyár
Roald Dahl: Boszorkányok
Roald Dahl: Charlie és a csokigyár
Roald Dahl: Karcsi és a nagy üveglift
Roald Dahl: Danny, a szupersrác
Roald Dahl: A barátságos óriás
Roald Dahl: Fantasztikus Róka úr
Roald Dahl: Matilda három csodája

Kapcsolódó sorozatok: Charlie / Karcsi · Charlie Bucket angol · Autobiography angol · Charlie Bucket francia · Charlie német · Charlie Bucket walesi · Charlie Bucket olasz · Charlie román · Чарли orosz · Összes sorozat »

Kapcsolódó kiadói sorozatok: POKET zsebkönyvek POKET Publishing, Sztalker csoport · Európa Zsebkönyvek · Vidám Könyvek Európa · Piknik könyvek Móra · Aranytoll Könyvmolyképző · Roald Dahl-életműsorozat Kolibri · Meglepetés könyvek Szukits · Hemingway könyvek Mezőgazdasági · Puffin Classics Puffin angol · Janus Kétnyelvű könyvek Európa

Szerkesztései 2

Roald Dahl (szerk.): Roald Dahl's Book of Ghost Stories
Roald Dahl (szerk.): Roald Dahl's Buch der Schauergeschichten

Antológiák 9

Stephen King – Bev Vincent (szerk.): Rettegés a felhők felett
Kovács Nemere (szerk.): Áldozati báránycomb
Izéhordák
Az elátkozott kert
Ifj. Veress István (szerk.): Gyilkos mesék
Dornbach Mária – Szász Elizabeth (szerk.): Tavirózsa kisasszony
Sziládi János (szerk.): Galaktika 64.
Karig Sára – Osztovits Levente (szerk.): Égtájak 1967
Go for It!

Népszerű alkotóértékelések

Chöpp P>!

Roald Dahl

Nem kispályás fantáziával rendelkező (és nyugodtan dicsekedhet is vele, mert kolosszális!) író. Akár gyerekeknek ír, akár felnőtteket hökkent meg. Van benne valami huncut kegyetlenség. És őszinte, gyermeki öröm.

Blissenobiarella>!

Roald Dahl

Ez a fazon tuti nem volt százas.
.
.
.
Ennél jobban nem tudom dicsérni.
Nem lehet nem szeretni.

Sisyll>!

Roald Dahl

Az utóbbi időben azon kapom magam, hogy az ifjúsági könyvtárban mindig lesem a könyveit. Neki köszönhetem a második gyerekkorom.
Fantáziája magasan szárnyal, kedves, olykor meghökkentő történeteket mesél. Kellően elvetemült író, akinek munkásságát nem tudom nem imádni.

Lahara IP>!

Roald Dahl

Gyerekeknek írt műveit olvastam, és azt kell mondjam, nem a megszokott angol tündérmesék. Nem fél néha egy kis bizarr eseményt belecsempészni a történetbe, aztán ottfelejti, mint aki jól végezte dolgát. És nagyszerűen ért különböző embertípusok kifigurázásához.

Nagy_Atilla_Tas>!

Roald Dahl

Minden pézt megér az olvasónak.Mint Író megéri a pézét.A pézre mivel sokak szerint jó és rosszértelemben is megéri a pézét emiatt az arcképe nem kerülhetett fel.Hja kérem a fontoskodás… sivalkodás…
….ami nem mellesleg a véleménye miatt – amit nyíltan a képébe vágott a világnak- és sértő is… lehet… várható a tiltólista….dr.Seuss és többek után nagyon is várható…
E nyugalom megzavarására tökélyre élesített született Skandi CameroÁld Obscura Szálló képzelőerő Mestere!Szórakoztatva tanít, tanítva szórakoztat ahogy a nagyja is az apraja falja. „Soha nem volt lángelme egy cseppnyi őrület nélkül.” nyilatkozá ArisztotelÉSZ egykor ma is naprakészen.Ha ez az őrültség kevercs valakire vonatkozik az R.D-re hatványozottan ráhúzandó nem kényszer-dezzubbony.Ez a Faszi alaposan meg vótt húzatva, nem vótt százas, de az Észkereke tébolyítóan feszesre vótt húzva a választékos visszafogott keret csak látszat.Kétségeid vannak, ha netán nem ismernéd.Akkor olvasd (az életét is) vagy ha lusta vagy tekintsed meg a a Meghökkentő Mesék bármelyik részét és nézz a szemébe figyelj a hangjára a mozdulataira, és mosolyára, amiben ott rejtez a Lecteri Salutem bűbáj sötét lelki Üdve Galoppos Foxley és repülős alászállásai is többek közt a Poklokra!
Sokan utánozzák meg lopják is meg le is íratnák, de amit leírt azt nem véletlenül olvassák s újra és újra elő is veszik hogy a vásznon is megörökítsék ami vagy sikerül vagy besül.De R.D esetében a csattanó mindig jól sül el igaz nem mindenki számára…)))

1 hozzászólás
DDia P>!

Roald Dahl

Három könyvét olvastam eddig, természetesen mindig a filmet/mesét láttam előbb, de nem csalódtam. Tetszik a kissé morbid humora. Szórakoztató mesék felnőtt gyerekeknek ( na jó, kicsiknek is:D).


Népszerű idézetek

Futtetenne I>!

– Mézes terengette, mákos borongatta! Sose megyünk semmire, ha itt mindenki csak mivanházik!

24. oldal

3 hozzászólás
Chöpp P>!

Matilda még kicsi volt, nem érte fel a konyhapultot – hát úgy segített magán, hogy keresett a kamrában egy nagy dobozt, és arra állt fel: így már el tudta készíteni a kakaót. Ez volt a legkedvesebb elfoglaltsága – ült a néptelen, csendes házban, olvasott, olvasott, és néha belekortyolt a kakaóba. A könyvek idegen világokba röpítették, érdekes emberek izgalmas életével ismertették meg. Hajdanvolt vitorlásokon hajózott Joseph Conraddal. Eljutott Afrikába Ernest Hemingway-jel, Indiába utazott Rudyard Kiplinggel. Beutazta a nagyvilágot – holott ki sem mozdult szobácskájából, egy kis angol faluban.

13-14. oldal

10 hozzászólás
Melia>!

– Nem számít, hogy ki vagy, vagy hogy nézel ki, amíg van valaki, aki szeret.

Kapcsolódó szócikkek: szeretet
Mileva>!

ÜZENET MINDEN GYEREKNEK, AKI EZT A KÖNYVET ELOLVASTA
Mire felnősz, és neked is lesz gyereked, kérlek, ne felejts el valami fontosat.
UNALMAS SZÜLŐVEL UNALMAS AZ ÉLET!
Minden gyerek megérdemli, hogy a szüleiben legyen SPIRITUSZ!

Bea_Könyvutca P>!

– Folytasd, nagymama – biztattam. – Azt mondtad, öten voltak. Mi történt az utolsóval?
– Kérsz egy szippantást a szivarból?
– Csak hétéves vagyok, nagymama.
– Nem érdekel, hány éves vagy – legyintett. – Ha szivarozol, sose fázol meg.

25. oldal

1 hozzászólás
Bea_Könyvutca P>!

Kínába telefonálni fölöttébb nehéz, elnök úr – közli a postaügyi miniszter. – Abban az országban mindenki Cseng és Csüng. Ha a telefon cseng, a vonal végén biztosan nem a hívott személy csüng.

50. oldal

3 hozzászólás
AniTiger P>!

A könyvek idegen világokba röpítették, érdekes emberek izgalmas életével ismertették meg. Hajdanvolt vitorlásokon hajózott Joseph Conraddal. Eljutott Afrikába Ernest Hemingwayjel, Indiába Rudyard Kiplinggel. Beutazta a nagyvilágot – holott ki sem mozdult szobácskájából egy kis angol faluban.

13. oldal, 1. fejezet - A könyvek barátja

Kapcsolódó szócikkek: Ernest Hemingway · Joseph Conrad · könyv · Rudyard Kipling
1 hozzászólás
Bea_Könyvutca P>!

Csámcsászati szemszögből mindenfajta emberbab másmilyenségű. Van, amelyik fincsámcsi, és van amelyik rottyadék. Például a krétaiak tiszta rottyadékok. A krétaiakat egy óriás sem eszi meg!
– Miért nem? – kérdezte Szofi.
– Azért, mert a krétai emberbabnak krétaíze van – mondta az Óriás.

31. oldal

Bea_Könyvutca P>!

– A boszorkánynak egy teljesen tiszta gyerek a legbüdösebb – folytatta nagyanyám. – Minél koszosabb vagy, annál kevésbé érzi a szagod.

32. oldal