!

Richelle Mead amerikai

Райчел Мид

1976. november 12. (Michigan) –

Tudástár · 1 kapcsolódó alkotó · 1 film

Teljes névRichelle Mead
Honlaprichellemead.com
Facebook@richellemeadfanpage
Életrajz

Képek 1

Könyvei 115

Richelle Mead: Vámpírakadémia
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Richelle Mead: A halál csókja
Richelle Mead: Véreskü
Richelle Mead: Örök kötelék
Richelle Mead: A végső áldozat
Richelle Mead: A szukkubusz dala
Richelle Mead: Vérvonalak
Richelle Mead: A szukkubusz éjszakája
Richelle Mead: The Glittering Court – Ragyogó Udvar

Kapcsolódó sorozatok: Vámpírakadémia · Georgina Kincaid · Vérvonalak · Ragyogó Udvar · Bloodlines angol · Vampire Academy angol · Georgina Kincaid angol · Dark Swan angol · Age of X angol · Vampire Academy német · Összes sorozat »

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző · Official Illustrated Movie Companion angol

Antológiák 9

Pokoli csók
Kisses from Hell
Carrie Ryan (szerk.): Foretold
Immortal
Doctor Who: 12 Doctors, 12 Stories
Eternal Lover
Verdammt
Lilith
Doctor Who – 11 Doctors, 11 stories

Kapcsolódó zóna

!

Richelle Mead

19 tag · 3 karc · Utolsó karc: 2019. március 6., 22:16 · Bővebben


Kiemelt alkotóértékelések

Greylupus>!

Richelle Mead

Ő volt az az író, aki visszaadta a hitemet abban, hogy van még jó vámpíros YA sorozat abban a hatalmas masszában, ami a Twilight után kialakult ezen a fronton.
Nagyon szeretem. Hatalmas odafigyeléssel és odaadással építi fel a történeteit, a világot, amiben játszódik és legfőképpen a szereplőket!
Aki képes volt Adrian Ivashkovot megalkotni, azt csak imádni tudom:).

Anonim_Dreamer>!

Richelle Mead

Az egyik legnagyobb kedvencem. Neki köszönhetem a legjobb vámpíros sorozatot :)
Nagyon szeretem az atmoszférát, amit megteremt, a szereplők részletes kidolgozottságát és hogy mindig meg tud lepni.
Az írásmódja is megfogott, gördülékeny, élvezhető, szórakoztató, mégis bármikor feszültséget és rettegést tud szítani egyik sorról a másikra.
Még azt is meg merem kockáztatni, hogy ő a nagybetűs KEDVENC írónőm :)

2 hozzászólás
Dombi_Petra>!

Richelle Mead

Richelle-t egy kiváló írónőnek gondolom, a Vámpír akadémia c. sorozata eléggé megfogott. Nem bántam meg, hogy belekezdtem a VA-ba, hiszen egy izgalmas, eseménydús, szerelmi szállal ellátott történet, amit megéri elolvasni. :)

kittenn>!

Richelle Mead

Nagyon jót alkotott a Vámpírakadémia sorozattal, a Vérvonalakról nem is beszélve, kár, hogy utóbbiból nem jöttek ki a folytatások magyarul. Van még, amit nem olvastam tőle, de igyekszem bepótolni ezt a hiányosságot, mert nagyon szeretem az írásmódját, karaktereit és történeteiket. Csak ajánlani tudom!

sasviki95 P>!

Richelle Mead

Nagyon régóta a Vámpírakadémia a kedvenc sorozatom. Nem csak a történet miatt, hanem amiatt is, ahogyan az meg van írva. A karakterek kidolgozottsága, a cselekmény és a különböző kapcsolati szálak kibontakozása, a meglepetések, a fordulatok mind-mind olyan tényező, ami miatt az egyik kedvenc írómmá vált. Már régebb óta gondolkozok azon, hogy be kéne szerezni tőle egy olyan könyvét, ami nem kapcsolódik a Vámpírakadémiához, de eddig még nem került sor rá. Tetszik, ahogyan felépíti a fantasy világot és hogy sokszor a közepébe vág mindennek, neked pedig egy jó ideig ugyan fogalmad sincs róla, hogy mi is folyik körülötted (később persze jó sokszor elismétli ugyanazt, hogy ha a könyveit nem olvastad egy ideig, akkor is tudd, hogy mi az ábra :D), de annyira jó a története, hogy már akkor nem akarod letenni a könyveit. Richelle Mead azon kevés írók közé tartozik, akiktől bármikor elolvasnék egy könyvet, ha a kezembe nyomnák. :)

Alice17>!

Richelle Mead

Fantasztikus író! Megadta nekem a tökéletes példaképet Rose Hathaway személyében, mivel lelkileg és fizikailag is erős, de persze nem hibátlan, a többi karakter is mélyen kidolgozott és szerethető, ráadásul azoknak akik már unják az angol neveket kellemes változatosság a rengeteg orosz név.(A vámpírakadémiában)

Hanna_Retyi>!

Richelle Mead

Imadom a VA. ♥ Meg csak 3 konyvet olvastam el,de a legjobb vampirregeny sorozat.Sokkal jobb mint az Alkonyat. :D Imadom Adrian,jo lenne ha ot valasztotta volna Rose.(Bocs a Dmitrij rajongoktol.)

4 hozzászólás
Elena_Deveraux P>!

Richelle Mead

Imádom a Vámpírakadémia sorozatot,a szereplők nagyon rendben vannak meg a világ amit elénk tárt…sok ilyen íróra lenne szükségünk :)

Kaszásné_Sári_Anikó>!

Richelle Mead

Tőle csak a vámpírakadémiát olvasom,és abban is csak az 5. résznél járok,de eddig imádom. Ahogy felfest egy új világot, tejljesen át lehet érezni,mintha tényleg ott élnék.

fanta98>!

Richelle Mead

Eddig még csak a Vámpírakadémia első részét olvastam el tőle, és lehet, hogy ezért nem értem miért vannak úgy elájulva tőle. Számomra egy teljesen hétköznapi vámpíros sztori volt, ami talán kicsit jobb volt, mint a többi. Ugyan a történet többi részére kíváncsi vagyok, Richelle Mead írásmódja nem igazán fogott meg.


Népszerű idézetek

Wee IP>!

Dmitrij takarókat terített a sátor padlójára, majd végigfeküdt rajtuk. Az arcán olyan búbánat tükröződött, ami szinte komikus volt. Razziák, golyók, bűnözők… nem probléma. Egy elveszett bőrkabát? Krízis.

298. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dmitrij Belikov
inka0507>!

Azért nem lehetek Mason barátnője, mert amikor arról ábrándozom, hogy valaki a karjában tart, és mocskos dolgokat suttog a fülembe, az illetőnek orosz akcentusa van.

141-142. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rose Hathaway
1 hozzászólás
Wee IP>!

– Ah, Belikov – rázta meg Abe Dmitrij kezét. – Reménykedtem benne, hogy összefutunk. Nagyon szeretném jobban megismerni. Talán szakíthatnánk egy kis időt arra, hogy beszélgessünk, és többet megtudhassak az életéről, a kedvteléseiről s a többi. Szeret vadászni? Olyan vadásztípusnak tűnik. Egyszer elmehetnénk. Ismerek egy remek helyet az erdőben. Jó messze. Elmehetnénk oda egész napra. Nagyon sok kérdést szeretnék feltenni magának. És nagyon sok mindent szeretnék mondani.
Pánikkal teli pillantást vetettem az anyámra, némán könyörögve, hogy vessen véget ennek. […]
– Ami azt illeti – mondta az anyám fesztelenül –, én is szívesen elmennék. Nekem is rengeteg kérdésem lenne, különösen arról az időszakról, amikor még mindketten a Szent Vlagyimirban voltatok.
– Nincsen nektek most dolgotok valahol?
[…]
– Fuss! – mondtam, amikor eltűntek. – Ha most megszöksz, talán nem veszik észre. Menj vissza Szibériába!

423. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Abe Mazur · Dmitrij Belikov · Janine Hathaway · Rose Hathaway
7 hozzászólás
Ninácska P>!

A lényeg mindig az, hogy ne ragadj le a muszájoknál, hanem mindig illeszd be azokat a dolgokat is, amikhez igazán kedved van, szerintem.

100. oldal

8 hozzászólás
kellyolvas P>!

– Te… te cipeltél be engem ide?
– Miután széttörtük a padot, és kiszabadítottuk a lábadat – Istenem. És erről is lemaradtam. Csak egy vonzóbb dolgot tudok elképzelni annál, hogy Dmitrij a karjában visz valahova: hogy a karjában visz valahova, és nincs rajta ing.

180. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dmitrij Belikov · Rose Hathaway
Greylupus>!

– Mi az ördög? – kérdeztem. – A szökésemet a Honda szponzorálja?

61. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rose Hathaway
4 hozzászólás
muffinhamster>!

Dmitrij előttem sétált ki. Miközben alaposan megnéztem magamnak, felmerült bennem, hogy nem hagyhatom veszni a lehetőséget. A hátára ugrottam, pontosan abban a pózban, ahogy tanított. A meglepetés ereje is az én oldalamon állt. Minden tökéletes volt, fogalma sem lehetett arról, hogy jövök.
Mielőtt hozzáérhettem volna, Dmitrij elképesztő sebességgel megfordult. Egyetlen fürge mozdulattal elkapott, mintha nem is lenne súlyom, és a földre tepert, hogy moccanni sem bírtam.
Felnyögtem.
– Nem csináltam semmit rosszul!
Dmitrij farkasszemet nézett velem, miközben megfogta a csuklómat, de nem nézett ki olyan szigorúnak, mint edzés alatt. Olyan volt, mintha viccesnek találná a dolgot.
– A csatakiáltásod meglehetősen árulkodó volt. Legközelebb próbálj meg csendben maradni!
– Számított volna bármit, ha csendben maradok?
Dmitrij elgondolkozott.
– Nem. Valószínűleg nem.

104. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dmitrij Belikov · Rose Hathaway
4 hozzászólás
inka0507>!

– Nem is tudtam, hogy vannak lelki szükségletei.
– Miközben távol voltam, megtaláltam Jézust.
– Az anyja nem ateista? – kérdezett vissza az igazgatónő szkeptikusan.
– Az apám pedig valószínűleg muzulmán. De én a saját utamat járom. És nem lenne szabad letérítenie engem róla.

59. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Janine Hathaway · Jézus Krisztus · Rose Hathaway
inka0507>!

Azt hiszem, vannak a „szokásos" helyzetek, és van az, amikor az embert egy nagyon izmos, nagyon magas és nagyon dühös orosz pasas szorongatja.

90. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rose Hathaway
muffinhamster>!

– Történelemből vagy a leggyengébb, és valahogy mégis mindent tudsz Kelet-Európáról.
– Hát, kell az anyag a poénjaimhoz, elvtárs.

20-21. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dmitrij Belikov · Rose Hathaway