!

Richard Haack

Nemere István

Könyvei 1

Richard Haack: Kémek könyve

Népszerű idézetek

>!
CaptainV P

Személyzeti osztály. Itt veszik fel az új jelentkezőket. Ezek régebben természetesen nem maguktól jelentkeztek, hanem az idegen nyelveket tudó, ilyen fakultáson végzett akkori szovjet fiatalembereknek a KGB „felajánlotta" ezt a munkát. Az ajánlatot értelemszerűen nem volt tanácsos visszautasítani. Ma már más a helyzet, nem „kötelező" a KGB-nek dolgozni. De személyzet hiányára az intézmény nem panaszkodhat.

A TZ-4

Richard Haack: Kémek könyve Igaz történetek a kémek világából…

>!
CaptainV P

Az Igor által feltalált, és akkor még ismeretlen összetételű szagtalan, színtelen folyadékból az illetőknek kentek egy kicsit a kezére, és várták a hatást. Ami hamarosan be is következett. A „próbababák" kivétel nélkül öngyilkosságot kíséreltek meg!
Akadt olyan is, akinek sikerült. A kísérleteket folytatták, mert akkor már az érdekelte a feletteseket, meddig „él" a szer hatása. Az esetek többségében csak néhány napig tartott, de a cél érdekében ez is teljesen kielégítő volt. Hiszen, aki kapcsolatba került a folyadékkal, az hamarosan – általában nyolc-húsz óra leforgása alatt – elkövette, vagy legalábbis megkísérelte az öngyilkosságot.

A TZ-4

Richard Haack: Kémek könyve Igaz történetek a kémek világából…

>!
CaptainV P

Amikor tehát szabaddá váltak az akták, nemcsak nyugati politikusok és egész mozgalmak buktak meg, de rengeteg egyéni tragédia történt. A keleten sínylődő ellenállók innen tudták meg, hogy férjük, feleségük, olykor gyermekük volt „rájuk állítva" már régtől fogva. Barátságok bomlottak fel egyetlen óra alatt, mert bár az aktákban sokszor olvashatatlanná tették a többi nevet, az összefüggésekből gyakorlatilag mindenki megtudhatta, kik tették pokollá az életét. Ott olvashatták a besúgók jelentéseit mindennapjaikról, tevékenységükről, még magánéletük titkairól is.

Archívumok

Richard Haack: Kémek könyve Igaz történetek a kémek világából…