!

Raymond E. Feist amerikai

1945. (Los Angeles, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok) –

Teljes névSzületéskor: Raymond E. Gonzales III. Jelenleg: Raymond Elias Feist
Honlaphttp://www.crydee.com/
Wikipédiahttp://en.wikipedia.org/wiki/Raymond_E._Feist

Könyvei 59

Raymond E. Feist: Mágus – A tanítvány
Raymond E. Feist: Ezüsttövis
Raymond E. Feist: Mágus – A mester
Raymond E. Feist: Sethanon alkonya
Raymond E. Feist: A démonkirály dühe I-II.
Raymond E. Feist: Az érzőszívű mágus
Raymond E. Feist – Janny Wurts: A birodalom leánya
Raymond E. Feist: Vérbeli herceg
Raymond E. Feist – Janny Wurts: A birodalom szolgálója I-II.
Raymond E. Feist: A király kalóza I-II.

Kapcsolódó sorozatok: A Résháború, A Birodalom, A Kígyóháború legendája, A Démonháború legendája, A Résháború öröksége, A Résháború legendája, Az Árnyak Tanácsa, A Sötét Tanács, Krondor's Sons, The Serpentwar Saga, The Riftwar Legacy, Legends of the Riftwar, Conclave of Shadows, The Darkwar Saga, The Firemane Saga, The Chaoswar Saga

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Griff könyvek

Antológiák 1

Robert Silverberg (szerk.): Legendák

Népszerű alkotóértékelések

>!
Voorhees

Raymond E. Feist

Feist egyike azoknak az íróknak, akik nem a világteremtéssel szereztek maguknak népes olvasótábort. Tolkieni hagyományokra építkezik, szereplői között kevés az igazán különleges, mégis szinte mindegyik szerethető a maga módján. Nem olvastam még olyan fantasyt, amelyben ennyire túlsúlyban lettek volna a pozitív szereplők, mint a Résháború sorozatban. Csupa követendő érték jellemzi karaktereit, a kevéssé előnyös tulajdonságok, jellemhibák ritkán jelennek meg, és akkor is árnyaltan.

Robert Jordan mellett az egyik legnagyobb mesélő, akitől akkor is szívesen olvasok, ha nem csupa izgalom a cselekmény. A mágia és varázslás leírása sem tartozik kifejezetten az erősségei közé, de rendkívül szemléletes az ábrázolás módja. Szavakkal csodálatosan fest, igazi élmény olvasni. High fantasy íróhoz képest néha kissé keveset nyújt, de érződik minden során, hogy azt szeretettel nyújtja át az olvasónak. Könyveit nem jellemzi a durva beszéd és a szabad szexualitás, ellenben az érzelmek nagyon fontos szerepet játszanak. Fiatalok és idősebbek is egyaránt élvezettel fogyaszthatják írásait. Én nagyon ajánlom, mert nagy élmény olvasni tőle, elkápráztat és szórakoztat. Remek kikapcsolódást garantál.

>!
Fesskavics

Raymond E. Feist

Inkább fiataloknak ír, kicsit romantikus, de kiváló mesélő! Mindenkinek ajánlom!

>!
Lin

Raymond E. Feist

Nagyon szeretem Midkémiát, tetszik, ahogy Feist szépen, alaposan felépíti a történeteit. Nyilván az elsőket szeretem a legjobban (bár lén a Wrath of a mad goddal kezdtem, s az maradt is mindig az egyik kedvencem tőle), de mindig tud újítani, tud újabb, értelmes háborúkat kitalálni, amit szerencsére mindig a jók nyernek. Egy megnyugtató, szépen, bőven hömpölygő történetsorozata van, ahova mindig könnyű visszatérni, mindig nagy, de emberi hősöket találok ott, és a rosszak is gyakran megjavulnak.
A tsuranni trilógiát egy hölggyel írta együtt, de nagyon okos cselekményű könyvnek tartom, sok remek szereplővel

>!
Tarján_Gergely

Raymond E. Feist

Valószínűleg nem a legjobb fantay-író a földkerekségen, de nekem különösen is kedves, hiszen fantasy iránti rajongásomat neki köszönhetem. Az egész úgy kezdődött, hogy még a ’90-es években nagy rajongója voltam a „Betrayal at Krondor” nevű PC-s játéknak és rá nagyjából 10 évvel konstatáltam, hogy ezt bizony el is lehet olvasni, és érdekelt a sztori, és innentől beszippantott Midkemia világa. Néhol már kicsit ismétli önmagát, de alapvetően nagyon jó sztorijai vannak, mindenkinek ajánlom…


Népszerű idézetek

>!
Quentin SP

Apám egyszer azt mondta, a hős olyan ember, aki egyszerűen túlzottan megijed ahhoz, hogy elszaladjon, aztán a végén valahogy túléli az egészet.

192. oldal

1 hozzászólás
>!
Quentin SP

Asszony, olyan vagy, mint a dzsungelbéli puffogó vipera. Az is olyan gyönyörű, hogy az ember akár virágnak is nézheti, mikor pihen. Aztán sebesen lecsap, és a marása halálos.

268. oldal

>!
Quentin SP

Megpróbált jó képet vágni a változáshoz, de csak annyira futotta, hogy úgy nézett ki, mint egy macska, amelyik beleesik a tejszínes hordóba, és nem tudja eldönteni, hogy most kezdjen el lefetyelni, vagy inkább ússzon az életéért.

95. oldal

>!
Aloha

Gary csak hüledezett. Hosszas hallgatás után újra kinyitotta a száját, ám még mindig nem volt képes semmi értelmeset kipréselni magából. Végül megindult a konyha irányába.
– Kávé – mondta mély meggyőződéssel.

230. oldal

>!
Allanon

A múlton rágódni annyi, mint sajnálkozásban élni.

Kapcsolódó szócikkek: múlt · sajnálat
1 hozzászólás
>!
Allanon

A szenvedély a férfi végzete lehet. A szenvedéllyel együtt kell járnia a bölcsességnek, különben az ellenségeid fegyverként használhatják ellened.

Kapcsolódó szócikkek: bölcsesség · szenvedély · végzet
>!
Quentin SP

Azzal Locklear kacagva megindult, és Jimmyvel a nyomában végigszaladt a folyosókon. Egy port törölgető öreg szolga felnézett a munkájából, és egy pillanatra őt is felvillanyozta a fiatalság varázsa. Aztán beletörődve az idő múlásába visszatért feladatához.

31. oldal

>!
Allanon

Nincs értelme azon rágódni, amin úgysem változtathatunk.

>!
Quentin SP

A legtöbb férfi nem okoz bajt, ha van mit ennie, fedél alatt töltheti az éjszakáit, olykor-olykor együtt hálhat egy jó asszonnyal, és megkapja a maga szórakozásadagját. Ha viszont valamelyik hiányzik, sok gond lehet vele.

308. oldal