!

Rainbow Rowell amerikai

Rainbow Rowellová, レインボー・ローウェル

1973 (Omaha, Nebraska) –

Tudástár · 3 kapcsolódó alkotó

Nem
Honlaprainbowrowell.com
Facebook@rainbow.rowell.author
Instagram@rainbowrowell
Twitter@rainbowrowell

Képek 3

Könyvei 43

Rainbow Rowell: Eleanor és Park
Rainbow Rowell: Fangirl
Rainbow Rowell: Fangirl (angol)
Rainbow Rowell: Eleanor & Park
Rainbow Rowell: Szív küldi
Rainbow Rowell: Carry On
Rainbow Rowell: Attachments
Rainbow Rowell: Wayward Son
Rainbow Rowell: Landline
Rainbow Rowell: Kindred Spirits

Kapcsolódó sorozatok: Simon Snow angol · Runaways angol · Fangirl: The Manga angol · Simon Snow lengyel · Összes sorozat »

Antológiák 2

Stephanie Perkins (szerk.): Ajándékba adlak
Stephanie Perkins (szerk.): My True Love Gave to Me

Népszerű alkotóértékelések

zsebibaba007>!

Rainbow Rowell

Rainbow Rowell abban a pillanatban a kedvenc íróim közé került, hogy elkezdtem olvasni az Eleanor&Parkot. Van valami igazán különleges az írásmódjában. Magával ragad, nem akarom letenni, még akkor sem, ha maga a történet nem tetszik. Olvastatja magát minden műve és hiába, hogy idő kell neki, de a kellő idő elteltével kibontakozik minden története.
Továbbra is el fogom olvasni minden könyvét, és be is fogom fejezni őket, még, ha nagyon nyögvenyelősek is, mert Rowell annyira jól ír, hogy olvasni akarom. Nem tudom félbehagyni.

tthbrg_>!

Rainbow Rowell

Rainbow Rowell az az írónő, aki már az első regénye után megnyert magának (J. K. Rowling mellett természetesen). Nagyon megszerettem az írói stílusát már az első általam olvasott regényével, az Eleanor és Parkkal. Fantasztikusan ír.
Ha nem is tökéletesek a regényei – hiszen semmi sem tökéletes –, akkor is képes lennék végigszenvedni bármelyik történetet, amit ő adott ki a kezei közül. Mind olyan nagyon olvasmányos és annyira különleges.
Örülök, hogy rátaláltam Eleanor és Park történetére, majd tovább mertem olvasni a Fangirl-t. Egyáltalán nem bántam meg. Mind a két könyv nagyon közel áll a szívemhez még mindig.
Úgy gondolom ő az, akinek a könyveit tényleg nem szabad lefordítani a mi nyelvünkre. Persze biztos sok ilyen szerző van, de nálam mindenképp Rainbow Rowell az első. Olyan szépen ír; nem szabadna engedni, hogy rákényszerítsenek egy másik nyelvet a történeteire. Nem veszítik ettől a varázsukat, semmiképpen sem, de mindig minden jobb, ha meghagyjuk azt az eredeti formájában. Rowell és az általa írt regények az élő példák erre.

Viktoria_0014>!

Rainbow Rowell

Eddig csak az Eleanor és Parkot olvastam tőle, de az nagyon tetszett. :) Bekerült a kedvenc könyveim közé. :) Az írónőről csak annyit tudok mondani, hogy eddig kedvelem. :D Remélem tudok még olvasni tőle. :)

Jenci_néni>!

Rainbow Rowell

Az Eleanor és Park nagyon (NAGYON) tetszett, szerintem zseniális könyv. Ès ami ilyenkor történni szokott, elkezdtem begyüjteni és elolvasni a többi könyvét – eddig a Fangirl-t és a Carry On-t.

Ezek közel sem voltak olyan jók, bár a stílus ugyanaz, de a sztori kompaktsága a tervezettség vagy összeszedettség nekem hiányzott – ami mestermüvé tette az Eleanor&Park-ot, az pont nincs meg a másik kettöben, azok inkább ilyen limonádé chicklit-ek abbol sem kiemelkedö. Valahogy szétesettnek éreztem öket.

Még várok, addig is elolvasom a többi könyvét, aztán hátha megint ír valami nagyon jót. Igy is head over heels az Eleanor&Park miatt, azt semmi limonádézsúr könyve nem fogja lerontani.

Lahara IP>!

Rainbow Rowell

Három könyve elolvasása után azt kell mondjam, olyan közepesen semmilyen. Minden könvye ugyanabban a – vélt valós – univerzumban játszódik. (Majdnem. Igen, tudom, melyik nem, odáig még nem jutottam el.) Meg Ohamában. És mindenki mindig forgatja a szemét. A karakterei kidolgozatlanok, és mindig van legalább egy geek nála.


Népszerű idézetek

DarknessAngel>!

Eleanornak igaza volt: sosem nézett ki szépen. Művészien nézett ki, és a művészetnek nem muszáj szépnek lennie; azt kell elérnie, hogy érezz valamit.

173. oldal, 28 (Scolar, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Eleanor Douglas · művészet · Park Sheridan
DarknessAngel>!

Úristen. Lehetséges valakinek a kezét megerőszakolni?

81. oldal, 15 (Scolar, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Park Sheridan
3 hozzászólás
mrsp>!

    – Azt hiszem, nem is veszek levegőt, amikor nem vagyunk együtt – suttogta Eleanor. – Ami azt jelenti, hogy amikor hétfőn reggel találkozom veled, már hatvan órája nem lélegzem. Valószínűleg azért vagyok olyan mogorva, és azért mordulok rád. Amikor külön vagyunk, csak rád gondolok, és amikor együtt vagyunk, csak pánikba esem. Mert minden másodperc nagyon fontosnak tűnik. És mert annyira elveszítem a kontrollt, nem tudom visszafogni magam. Már nem is a sajátom vagyok. A tiéd vagyok, és mi lesz, ha úgy döntesz, hogy nem akarsz engem? Mert hogyan is akarhatnál úgy, ahogyan én akarlak téged?

118-119. oldal, 19 (Scolar, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Eleanor Douglas · Park Sheridan
2 hozzászólás
Err>!

Megpróbált visszaemlékezni, hogyan is történt meg ez – hogyan lett egy ismeretlenből az egyetlen személy, aki számít.

307. oldal, 52 (Scolar, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Park Sheridan
mrsp>!

– Nem tetszel nekem – felelte –, hanem szükségem van rád.

117. oldal, 19 (Scolar, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Eleanor Douglas · Park Sheridan
mrsp>!

Eleanor kezét fogni olyan volt, mint egy pillangót tartani. Vagy mint egy szívdobbanás. Mint valami teljeset, valami teljesen élőt fogni.

Amint megérintette, azon tűnődött, hogyan élhetett ilyen sokáig e nélkül a mozdulat nélkül.

78. oldal, 15 (Scolar, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Eleanor Douglas · Park Sheridan
dottya P>!

„Sweetheart, get the door. I've got this.”
Cath pressed her fingertips into her temples.
„Did you just call me 'sweetheart'?”
He grinned. „It just came out. It felt good.”
„Sweetheart?”
„Would you prefer 'honey'? That reminds me of my mom… What about 'baby'? No. 'Loveboat'? 'Kitten'? 'Rubber duck'?” He paused. „You know what? I'm sticking with 'sweetheart.'”

Kapcsolódó szócikkek: Cather Avery · Levi
2 hozzászólás
mrsp>!

Az élet egy szemétláda.

312. oldal, 53 (Scolar, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Eleanor Douglas · élet
DarknessAngel>!

    A lány közelebb lépett hozzá. – Úgy nézek ki, mint egy hobó?
    – Rosszabb. Mint egy szomorú hobó bohóc.
    – És ez neked tetszik?
    – Imádom.
    Amint ezt kimondta, Eleanor arcán mosoly terült szét. És amikor Eleanor mosolygott, benne eltört valami.
    Valami mindig eltört.

171. oldal, 28 (Scolar, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Eleanor Douglas · Park Sheridan
fanta98>!

Az apja aggódva, hirtelen megfordult.
– Terhes vagy? Leszbikus vagy? Jobb lenne, ha inkább leszbikus lennél, mint terhes. Feltéve, ha terhes vagy. Akkor megoldjuk. Bármi legyen is, megoldjuk. Terhes vagy?

253. oldal

1 hozzászólás