!

Rain Arlender

Könyvei 2

Rain Arlender: Az élet esszenciája
Rain Arlender: Y I-II.

Népszerű alkotóértékelések


Népszerű idézetek

Szelén P>!

Aki azt hiszi, hogy a falusi kakas hajnalban kukorékol, azt ezen a ponton felvilágosítanám, hogy téved. A falusi kakas, az egész nap kukorékol, némelyek még éjjel is, és szarnak a népmesékre, mert sose olvastak egyet se.

122. oldal

Kapcsolódó szócikkek: kakas
Levandra>!

Volt munkája, saját lakása, egy kevés megtakarított pénze – túl szép volt ez együtt. Valahol muszáj volt elrontania.

1 hozzászólás
Szelén P>!

Poppy az év nagy részében egyedül volt, és akadt elég gondja, az anyja nélkül is, a hajóskapitány fiával – súlyos magatartásbeli gondok, amik miatt ma sajátos nevelési igényűnek (ezoterikuséknál indigókéknek) neveznénk egy gyereket, de akkoriban még csak istenverte büdös kölöknek hívták.

88. oldal

[névtelen]>!

Estére Marion megelégelte, hogy egész nap a búbánatos fejét kellett néznie, és bevitte egy kocsmába, ahol azt mondta Patricknek, hogy ha búsulni akar, ám tegye, de akkor már fejlessze tökélyre, mert a búsulás az nem egy szomorú arc, egy lebiggyesztett száj – nem. A búsulás, az sokkal több ennél. És ha Patrick meg akar tanulni úgy istenigazából nekibúsulni, és a világot szar helynek érezni (önmagát meg egy darab szarnak benne), akkor a legjobb helyre jött, mert itt, Magyarországon ennek évszázados hagyományai vannak.

1 hozzászólás
[névtelen]>!

Mary négy dolgot utált nagyon a világból: az alkoholt, a sportot, a politikát, és a háborút. Poppy egy őrnagyhoz ment, Daisy egy államtitkárhoz, Faye egy futballedzőhöz. Ezek után Mary mama már csak Leonában reménykedhetett.
– Bárkihez mehetsz, édes lányom – mondogatta –, ha már a nővéreid így eltolták az életüket, csak csaposhoz, kocsmatulajdonoshoz, italboltoshoz ne menj.
A whisky lepárlók egyetlen örökösei érthetetlen módon maradtak ki a felsorolásból.

[névtelen]>!

A fogyókúra lényege, hogy egy gazdagon megpakolt tányérról nagyjából mindent megehetsz, amit a szakács eredetileg díszítésnek szánt.

Zádorka>!

Otthon Patrick gyanakodva nézegette a paksamétát.
– Mi ez a rengeteg papír? – kérdezte Mariontól.
– Kaptuk – vont vállat Marion. – Azt mondták, Stella nagyon okos. De hát azt is mondták, hogy beszélgessek vele tehenekről.
Patrick beleolvasott a papírokba, aztán elindult, hogy megkeresse a lányát. Nem volt nehéz dolga: Estella a nappali kanapéján ugrált. …
– Azonnal lejössz onnan – mennydörögte Patrick, amikor meglátta, hogy Estella koponyája és a kristálycsillár vészes közelségbe kerülnek egymással (ritmikus ismétlődéssel). – Lejössz onnan, és elmeséled nekem, mi van azokkal a tehenekkel. …
– Mozgalmat alapítunk Rosie-val a jogaikért – közölte Estella lihegve, miután abbahagyta az ugrálást, és leszállt a kanapéról.
Patricnek csak a mozgalom, az alapítás, és a jog szó jelentése nem volt határozottan kristálytiszta, úgyhogy belekapaszkodott az egyetlen értelmes szóba a mondatban:
– Ki az öregisten az a Rosie?

[névtelen]>!

Adam ötéves volt, amikor a nagyapja először befogta árpát forgatni a lepárlóban, és közben elmagyarázta neki, hogy ez azért kell, hogy az árpa szépen ki tudjon csírázni, és a benne lévő keményítő szépen cukorrá tudjon alakulni. Adam lelkesen forgatta az árpaszemeket, és várta, hogy színes cukordrazsévá alakuljanak, (amit nagyon szeretett), de az árpaszemek csak kis kukacokat növesztettek, és a színük se változott. (Adam megkóstolt egyet, hátha… de nem.)

[névtelen]>!

Marion apja konstruktív elme volt – idő hiányában erre kényszerült. A problémákat három nagy csoportba osztotta. Volt egy, amit sürgősen meg kellett oldani. Ez volt a vodka abszolút hiánya a lakásban. Aztán volt egy, amiről mihamar úgy kellett dönteni, hogy nem is számít valódi problémának. Ez volt Marion anyjának tartós hiánya a lakásban. A harmadikat egyáltalán nem kellett megoldani, azzal meg kellett tanulni együtt élni. Ez volt Marion jelenléte a lakásban.

Könyveskuckó_reblog>!

Ha jót adsz, az a jó előbb-utóbb visszakerül hozzád – mástól kapod vissza, nincs értelme ugyanattól várni az ellenszolgáltatást, akinek adtad – ő majd továbbadja – a jó cselekedetek körbejárnak a világban, és előbb-utóbb elérnek téged újra – attól kapod vissza, akitől sose várnád – és olyan helyzetben, amikor nagy szükséged van rá. A jó – nem cserekereskedelem tárgya.