!

Rácz-Stefán Tibor magyar

1988. január 24. (Balassagyarmat) –

Teljes névRácz Tibor
Nemférfi
Honlapracz-stefan-tibor.hu, media-addict.hu
Facebook@racz.stefan.tibor

Könyvei 7

Rácz-Stefán Tibor: Fogadj el!
Rácz-Stefán Tibor: Túl szép
Rácz-Stefán Tibor: Élni akarok!
Rácz-Stefán Tibor: Mikrofonpróba
Rácz-Stefán Tibor: Pokolba a jópasikkal!
Rácz-Stefán Tibor: Kapcsolatpróba
Rácz-Stefán Tibor: Éld át a pillanatot!

Kapcsolódó sorozatok: Szállj a dallal! · Összes sorozat »

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző · Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző · Szivárvány kör Könyvmolyképző

Antológiák 4

Kozma Réka (szerk.): Érints meg!
Róbert Katalin (szerk.): Meghitt pillanatok
Vágyom rád
Gyöngyfüzér

Népszerű alkotóértékelések

LoveRosie>!

Rácz-Stefán Tibor

Bár Tibinek még csak a novelláit olvastam, tudom, hogy nagyot fog ütni a Fogadj el!. Sokaknak nem fog tetszeni a történet, mert nincsenek benne szuperhősök, akik megmentik a földet. Nincsenek benne alakváltók, mágusok, angyalok vagy démonok.
Tibi novellái/könyve az elfogadásról szól(nak). A drasztikus igazságról. Hogy milyen lehet egy szegény gyermeknek, vagy hogy mennyire nehéz megbirkóznia egy fiatalnak azzal, hogy ő LMBT. És ezt imádom az író munkáiban. Hogy a valóságról ír. Nem talál ki egy új világot. Arról ír, amit az utcán is láthat az ember… (Persze csak akkor, hogyha tudomást vesz a körülötte lévőkről.)

Adrirawia>!

Rácz-Stefán Tibor

Idén ismertem meg az írásait, és lenyűgözött.
Mindkét kötete olvastatta magát, mindkét kötete csodálatos volt.
Köszönöm, hogy a 2016 második felét megszépítette nekem a könyveivel. :)
Most már a kedvenc íróim közé tudhatom be.

sx_o_clock_dinner I>!

Rácz-Stefán Tibor

Életemben nem éreztem még, hogy egy könyv ilyen nagy hatással lett volna rám. Rácz-Stefán Tibor könyvét, a Fogadj el!-t több okból is meg akartam venni:
1. kíváncsi voltam, mit alkotott egy magyar író
2. tetszett a borítója
3. szimpatikus volt a fülszöveg és a cím is
Jó döntés volt megvenni. Olyan dolgokról mesél ez a könyv, ami nem csak kitaláció. A rideg valóság tökéletes képmása, melyet nem színez ki vagy turbóz fel. Pontosan olyannak adja el, amilyen, kertelés és mellébeszélés nélkül. A legőszintébb író, akivel eddig találkoztam.

Paulina_Sándorné P>!

Rácz-Stefán Tibor

Idén került a kezembe a második könyve. Az első is megfogott, de a második is, amit nem gondoltam volna. Kortárs magyar írót nehezen veszek a kezembe, mert jó párszor már csalódtam. Első könyve Tibornak a „Fogadj el!” volt, amit este kezdtem el, de hajnalig olvastam. A stílusa megfogott. Számomra úgy ír, ami magával ragad, nem enged és elvarázsol. A történeteit jól választja meg, bőven talál benne az ember olyat, amin elgondolkodhat.

BBetti86 >!

Rácz-Stefán Tibor

Egyike azon magyar ifjúsági szerzőknek, aki tartalmas tud lenni, miközben szórakoztató regényeket ír. A regényeiben a hősöknek komoly problémákkal kell szembenézni, mint a halál közelsége, életet megváltoztató betegség, stb. Természetesen a szerelem is központi téma, de az ő hőseinek komolyabb problémái is vannak.
Nagyon érzékeny, átélhetően nyúl ezekhez a témákhoz. A könyveiben ötvözi a cselekmény pörgetését és a karakterek fejlesztését, a lelki oldalt, így az is élvezi, akinek kell az események haladása, az is, akinek fontosabb, hogy mi zajlik a hősök fejében.
Jellemző, hogy egy-egy meleg szereplő és az ő önelfogadása, a környezetével való kapcsolata is téma. Nem erőszakosan és szájbarágósan mutatja be ezt, hanem elfogadással és nyitottsággal. Talán ő az a szerző, akitől a legtermészetesebben elővezetve találtam ilyen tematikát. Az ő hősei nem melegek elsősorban, hanem többrétegű szereplők, akik egyéb más dolgok mellett homoszexuálisak is.
Szeretem a könyveiben, hogy sok az utalás a YA kultúra sikerregényeire és filmjeire. Minden utalás megértéséhez ehhez képben kell lenni, de akár arra is jó, hogy az ember begyűjtsön pár tippet, ilyen zsánerben mit érdemes nézni/olvasni. (Azért nálam nem 100% a sikeresség, mert a Rubinvörös sorozatot képtelen vagyok megszeretni, de ahhoz pl. adott jó tippet, az Árnyvadászokban milyen egyéb szempontok érvényesülnek.)
Határozottan érdemes tőle olvasni, és nem csak kamaszoknak.

Ana_blogger >!

Rácz-Stefán Tibor

Eddig mind két könyvét imádtam, viszont a Túl szépet jobban magaménak tudom valamiből kifolyólag, viszont a Fogadj el!-t olvastam el először és már akkor könyörögtem, hogy vegyük meg a Túl szépet is. Nem csalódtam. És várom már a Spinin-off kötetet is. ❤

szbcsilla_>!

Rácz-Stefán Tibor

Eddig még csak egy könyvet olvastam tőle. De nem ez volt az utolsó. Az Élni akarok című könyve ríkatott meg a legjobban a könyvmolyságom eddigi időszaka alatt.

2020.06.14.
Most fejeztem be a Kapcsolatpróbát. Ezáltal az összes megjelent könyvét is olvastam. Mind az összes könyve belopta magát a szívembe. Kedvenc íróm lett.

Amaryll87 P>!

Rácz-Stefán Tibor

Nem igazán szerettem eddig a magyar írókat. Tegnapig. Vaciláltam, hogy bele kezdjek e, bele kezdtem, és nem bántam meg. A Mikrofonpróbát egy nap alatt kiolvastam, úgy magával ragadott a történet. Ma meg a Kapcsolatpróbát is kivégzem. Alig várom már, hogy a most 9éves lányomnak pár év múlva a kezébe tudjam adni ezeket a könyveket, mert sajnos nem sajnos, teljesen jól leírják a mai tizenévesek mindennapos problémáit. A könyvek felnyitják az ember szemét a barátság, a szerelem és az elfogadás terén. Középiskolában kötelező olvasmánnyá tenném ezeket a könyveket. Talán így kevesebb lenne a depressziós kamasz, és a fiatal kori öngyilkosság. Az emberek és a fiatalok talán megtanulnák elfogadni a másság minden féle formáját! Köszönöm ezt az élményt!

Maggie>!

Rácz-Stefán Tibor

Egyelőre csak a Fogadj el! című művét tudtam kézbe venni, de ez, ha szabad ezt a szót használni, fantasztikus volt. :)) Bátran mondhatom, az ilyen alkotók népszerűsítik egyre jobban a magyar irodalmat!!! Csak így tovább Tibi! :)


Népszerű idézetek

PaiPai>!

Azt mondják, nem születhetnek az interneten mély barátságok, de ők nem ismerik a mi történetünket.

12. oldal

Kapcsolódó szócikkek: internet · Szalai Márk
17 hozzászólás
DoreenShitQ>!

Nem a külső számít. Rohadtul nem.

300. oldal, Olivér

Könyvmolyképző KU>!

Aki kitalálta, hogy egy pár szakítás után is barátságban tud maradni, az nagyon
hülye. Vagy nem volt még szerelmes.

8 hozzászólás
AniTiger P>!

A remény egy olyan luxus, amit nem mindenki engedhet meg magának.

14. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lilla · remény
Arkhamei_Cassye>!

– Tudod, ha egy barátságot hazugságok alapjaira építesz fel, akkor ne csodálkozz, ha összedől az építmény.

114. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Németh Áron
Könyvmolyképző KU>!

– Megmutatom, hogy hol lakom.
– El akarsz csábítani? – kérdem hetykén.
– Azt szeretnéd? – Szerintem fogalma sincs arról, hogy éppen flörtöl velem.

138. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fenyvesi Olivér · Szalai Márk
Doreen>!

– Menj a pokolba!
– Onnan jöttem – mondta nevetve Áron, majd levette a trikóját, és a kezébe vette a törülközőjét.

27. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Engel Dávid · Németh Áron
Szelén>!

Helyes volt, az tény, a szemei pedig legalább olyan zölden izzottak, akárcsak Daemoné az Obszidiánból. Most már kezdem kapiskálni, Katy miért lett megszállott – gondolt itt a regényre, aztán már minden másra, csak hogy ne a fiún pörögjön az agya.

21. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Engel Dávid · Németh Áron
AniTiger P>!

Olyan volt az a csók, mint amikor csekkolod egy könyv fülszövegét, és tudod, hogy imádni fogod, de minden képzeleted felülmúlja az, amikor végre olvashatod. Egyszerűen szavakat is nehéz találni rá!

Kapcsolódó szócikkek: csók · Edina · könyv