!

Rácz-Stefán Tibor magyar

1988. január 24. (Balassagyarmat) –

Teljes névRácz Tibor
Nemférfi
Honlapmedia-addict.hu
Facebook@racz.stefan.tibor

Könyvei 7

Rácz-Stefán Tibor: Fogadj el!
Rácz-Stefán Tibor: Túl szép
Rácz-Stefán Tibor: Élni akarok!
Rácz-Stefán Tibor: Mikrofonpróba
Rácz-Stefán Tibor: Pokolba a jópasikkal!
Rácz-Stefán Tibor: Kapcsolatpróba
Rácz-Stefán Tibor: Éld át a pillanatot!

Kapcsolódó sorozatok: Szállj a dallal! · Összes sorozat »

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző · Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző · Szivárvány kör Könyvmolyképző

Antológiák 4

Kozma Réka (szerk.): Érints meg!
Róbert Katalin (szerk.): Meghitt pillanatok
Vágyom rád
Gyöngyfüzér

Népszerű alkotóértékelések

LoveRosie>!

Rácz-Stefán Tibor

Bár Tibinek még csak a novelláit olvastam, tudom, hogy nagyot fog ütni a Fogadj el!. Sokaknak nem fog tetszeni a történet, mert nincsenek benne szuperhősök, akik megmentik a földet. Nincsenek benne alakváltók, mágusok, angyalok vagy démonok.
Tibi novellái/könyve az elfogadásról szól(nak). A drasztikus igazságról. Hogy milyen lehet egy szegény gyermeknek, vagy hogy mennyire nehéz megbirkóznia egy fiatalnak azzal, hogy ő LMBT. És ezt imádom az író munkáiban. Hogy a valóságról ír. Nem talál ki egy új világot. Arról ír, amit az utcán is láthat az ember… (Persze csak akkor, hogyha tudomást vesz a körülötte lévőkről.)

FeketeAlex P>!

Rácz-Stefán Tibor

Úgy vettem észre, hogy ő egy elég megosztó szerző. Sokan imádják, sokan kedvelik, de ugyanakkor sokan egyáltalán nem. Én így 7 elolvasott könyv után szerintem kijelenthetem, hogy az előbbi társasághoz tartozom. (Bár igazából ezt már az első után tudtam. De jobbnak láttam meggyőződni róla, hogy a többi könyve is tetszik. :D)
Azt viszont megjegyezném, hogy ami leginkább szemet szúrt, hogy meleg karakterek kicsit sztereotipikusak (kivéve a Pokolba a jópasikkal! szereplőit, náluk ez nincs, vagy nem annyira van jelen). Van a férfias, macsó csábító, és a femininebb fiú, aki Britney Spearst és Lady Gagát hallgat, az arcvonásai is nőiesek, így folyton piszkálják őket. Illetve az Élni akarok!ban ott volt Gabi, a rövid kék hajú, Martens bakancsos leszbikus csaj.
De akkor visszatérve a könyvekhez. Először a Túl szépet olvastam tőle, @Zsofia__Molnar a tanúm, mennyire tetszett, off. Utána a Fogadj el!-t, és a Szállj a dallal! sorozatot, ahonnan azonnal megszerettem Dávidot és Áront (persze a többieket is, de legfőképp őket). Aztán jött a Pokolba a jópasikkal!, és az lett az abszolút kedvencem tőle. Az Élni akarok! elég más kategória volt témáját és hangulatát tekintve, de ugyanúgy nagyon szép történet. Az Éld át a pillanatot! pedig majd nemsokára következik. :D off

Adrirawia>!

Rácz-Stefán Tibor

Idén ismertem meg az írásait, és lenyűgözött.
Mindkét kötete olvastatta magát, mindkét kötete csodálatos volt.
Köszönöm, hogy a 2016 második felét megszépítette nekem a könyveivel. :)
Most már a kedvenc íróim közé tudhatom be.

sx_o_clock_dinner I>!

Rácz-Stefán Tibor

Életemben nem éreztem még, hogy egy könyv ilyen nagy hatással lett volna rám. Rácz-Stefán Tibor könyvét, a Fogadj el!-t több okból is meg akartam venni:
1. kíváncsi voltam, mit alkotott egy magyar író
2. tetszett a borítója
3. szimpatikus volt a fülszöveg és a cím is
Jó döntés volt megvenni. Olyan dolgokról mesél ez a könyv, ami nem csak kitaláció. A rideg valóság tökéletes képmása, melyet nem színez ki vagy turbóz fel. Pontosan olyannak adja el, amilyen, kertelés és mellébeszélés nélkül. A legőszintébb író, akivel eddig találkoztam.

Last_unicorn>!

Rácz-Stefán Tibor

Eddig az írónak négy könyvét olvastam, mindegyik négy hatalmas csalódás volt a számomra. Nem láttam semmi egyedit benne, klisé klisé hátán a legklisésebb módon. A történetekben meglátszik más írók könyveinek nyoma, a karakterekben néha a történetben. Olyan mintha minden helyről lecsípett volna valamit és egybe rakta vele. Amikor lmbtq szálról ír, azt valahogy nem érzem annyira realisztikusnak legalább is valóságban nem nagyon így megy. (Saját magam tapasztalata párkapcsolataimaban és az ismerőseimében)

Ettől függetlenül, viszont az író felettébb kedves el lehet vele beszélgetni, legalább is könyvfesztiválon tökéletesen jó beszélgetést ejtettünk meg.

Paulina_Sándorné P>!

Rácz-Stefán Tibor

Idén került a kezembe a második könyve. Az első is megfogott, de a második is, amit nem gondoltam volna. Kortárs magyar írót nehezen veszek a kezembe, mert jó párszor már csalódtam. Első könyve Tibornak a „Fogadj el!” volt, amit este kezdtem el, de hajnalig olvastam. A stílusa megfogott. Számomra úgy ír, ami magával ragad, nem enged és elvarázsol. A történeteit jól választja meg, bőven talál benne az ember olyat, amin elgondolkodhat.

BBetti86>!

Rácz-Stefán Tibor

Egyike azon magyar ifjúsági szerzőknek, aki tartalmas tud lenni, miközben szórakoztató regényeket ír. A regényeiben a hősöknek komoly problémákkal kell szembenézni, mint a halál közelsége, életet megváltoztató betegség, stb. Természetesen a szerelem is központi téma, de az ő hőseinek komolyabb problémái is vannak.
Nagyon érzékeny, átélhetően nyúl ezekhez a témákhoz. A könyveiben ötvözi a cselekmény pörgetését és a karakterek fejlesztését, a lelki oldalt, így az is élvezi, akinek kell az események haladása, az is, akinek fontosabb, hogy mi zajlik a hősök fejében.
Jellemző, hogy egy-egy meleg szereplő és az ő önelfogadása, a környezetével való kapcsolata is téma. Nem erőszakosan és szájbarágósan mutatja be ezt, hanem elfogadással és nyitottsággal. Talán ő az a szerző, akitől a legtermészetesebben elővezetve találtam ilyen tematikát. Az ő hősei nem melegek elsősorban, hanem többrétegű szereplők, akik egyéb más dolgok mellett homoszexuálisak is.
Szeretem a könyveiben, hogy sok az utalás a YA kultúra sikerregényeire és filmjeire. Minden utalás megértéséhez ehhez képben kell lenni, de akár arra is jó, hogy az ember begyűjtsön pár tippet, ilyen zsánerben mit érdemes nézni/olvasni. (Azért nálam nem 100% a sikeresség, mert a Rubinvörös sorozatot képtelen vagyok megszeretni, de ahhoz pl. adott jó tippet, az Árnyvadászokban milyen egyéb szempontok érvényesülnek.)
Határozottan érdemes tőle olvasni, és nem csak kamaszoknak.

szbcsilla_>!

Rácz-Stefán Tibor

Eddig még csak egy könyvet olvastam tőle. De nem ez volt az utolsó. Az Élni akarok című könyve ríkatott meg a legjobban a könyvmolyságom eddigi időszaka alatt.

2020.06.14.
Most fejeztem be a Kapcsolatpróbát. Ezáltal az összes megjelent könyvét is olvastam. Mind az összes könyve belopta magát a szívembe. Kedvenc íróm lett.

Maggie>!

Rácz-Stefán Tibor

Egyelőre csak a Fogadj el! című művét tudtam kézbe venni, de ez, ha szabad ezt a szót használni, fantasztikus volt. :)) Bátran mondhatom, az ilyen alkotók népszerűsítik egyre jobban a magyar irodalmat!!! Csak így tovább Tibi! :)


Népszerű idézetek

PaiPai P>!

Azt mondják, nem születhetnek az interneten mély barátságok, de ők nem ismerik a mi történetünket.

12. oldal

Kapcsolódó szócikkek: internet · Szalai Márk
17 hozzászólás
AniTiger P>!

A remény egy olyan luxus, amit nem mindenki engedhet meg magának.

14. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lilla · remény
Könyvmolyképző KU>!

Aki kitalálta, hogy egy pár szakítás után is barátságban tud maradni, az nagyon
hülye. Vagy nem volt még szerelmes.

8 hozzászólás
DoreenShitQ>!

Nem a külső számít. Rohadtul nem.

300. oldal, Olivér

Arkhamei_Cassye>!

– Tudod, ha egy barátságot hazugságok alapjaira építesz fel, akkor ne csodálkozz, ha összedől az építmény.

114. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Németh Áron
Könyvmolyképző KU>!

– Megmutatom, hogy hol lakom.
– El akarsz csábítani? – kérdem hetykén.
– Azt szeretnéd? – Szerintem fogalma sincs arról, hogy éppen flörtöl velem.

138. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fenyvesi Olivér · Szalai Márk
AniTiger P>!

Olyan volt az a csók, mint amikor csekkolod egy könyv fülszövegét, és tudod, hogy imádni fogod, de minden képzeleted felülmúlja az, amikor végre olvashatod. Egyszerűen szavakat is nehéz találni rá!

Kapcsolódó szócikkek: csók · Edina · könyv
Doreen>!

– Menj a pokolba!
– Onnan jöttem – mondta nevetve Áron, majd levette a trikóját, és a kezébe vette a törülközőjét.

27. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Engel Dávid · Németh Áron
Szelén>!

Helyes volt, az tény, a szemei pedig legalább olyan zölden izzottak, akárcsak Daemoné az Obszidiánból. Most már kezdem kapiskálni, Katy miért lett megszállott – gondolt itt a regényre, aztán már minden másra, csak hogy ne a fiún pörögjön az agya.

21. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Engel Dávid · Németh Áron