!

R. L. Stine amerikai

1943. október 8. (Columbus, Ohio) –

Tudástár · 3 kapcsolódó alkotó · 5 film

Teljes névRobert Lawrence Stine
Nemférfi
Honlaprlstine.com
Twitter@rl_stine

Képek 3

Könyvei 123

R. L. Stine: Válj láthatatlanná!
R. L. Stine: A bűvös maszk
R. L. Stine: Kísértet-part
R. L. Stine: A Láz-mocsár farkasa
R. L. Stine: Óvakodj a hóembertől!
R. L. Stine: Rejtély a könyvtárban
R. L. Stine: Iszapszörnyek éjszakája
R. L. Stine: A mélység titka
R. L. Stine: Vigyázz, mit kívánsz!
R. L. Stine: A színpad fantomja

Kapcsolódó sorozatok: Libabőr · Goosebumps angol · Monster Blood angol · Night of the Living Dummy angol · The Haunted Mask angol · Deep Trouble angol · Ghosts of Fear Street angol · Ulice strah szerb · Fear Street angol · Összes sorozat »

Antológiák 2

Susan Rich (szerk.): Half-Minute Horrors
Kelley Armstrong (szerk.): Life Is Short and Then You Die

Népszerű alkotóértékelések

Lahara IP>!

R. L. Stine

Érdekes ember. A róla készült fényképek alapján pedofil hajlamot vélek felfedezni. De a könyvei alapján nem az. Nem tudom, milyen gyermekkora lehetett, mi okozta, hogy száznál is több gyerekhorrort megírt, jobbakat, rosszabbakat.

Hastings>!

R. L. Stine

A Libabőr c. film tetszett, így kivettem a könyvtárból a könyveket is! Jó választás volt, kicsit talán gyerekesek, de attól még jó olvasni őket.

Otto132>!

R. L. Stine

Stine egy zseniális ember. A könyvei csodálatosak a megfelelő mértékű ijesztegetéssel és humorral. Először a 2018-as Libabőr 2 – Hullajó halloween c. filmben találkoztam vele. A film bejött és otthon megnéztem az első epizódot is (érdekes sorrend, nem?). Majd utánanéztem, hogy megtudjam ki is ő valójában, hisz azelőtt még sose hallottam róla. Meglepődtem, hogy egy ilyen nagy íróról nem is hallani Magyarországon. Ezután bementem a könyvtárba és elolvastam mind a 16 magyarra fordított Libabőr könyvet és mostanra már angol köteteibe is belekezdtem. A ’90-es évek végén készült Goosebumps sorozatot is megnéztem, bár sajnálom, hogy se szinkron, se felirat nincs hozzá. Nagyra tartom, hisz nagyjából 25 éve, máig írja a Goosebumps-ot és 3 havonta egy-egy új kötetet is kapunk tőle, arról nem is beszélve, hogy azon kívül mennyi más sorozatot írt még. Nekem Ő a kedvenc íróm és szomorú vagyok, hogy országunkban ennyire nincs igény az Ő zsenialitására.


Népszerű idézetek

Cheril>!

– Szeretem az esőt – mondta a nő, s kezeit az ég felé emelve hagyta, hogy az esőcseppek a nyitott tenyerén összegyűljenek. – Ha nem lenne eső, mi mosná el a gonoszt?

30. oldal

Ninácska P>!

– Tegnap német csokitorta, ma fahéjas süti. Talán szándékosan törsz a fogaim épségére?

31. oldal - Vigyázz, mit kívánsz (M&C Kft., 2006)

Cheril>!

– Ma este megbeszélem ezt a dolgot a papával – mondta. Szerinte ez a szörnymánia csak egy átmeneti időszak, és majd kinövöd. Én azonban nem vagyok olyan biztos ebben.
– Az egész élet csak egy átmeneti időszak, amelyet kinövök – vetettem oda halkan.

21. oldal

MóroczMárk P>!

„Let’s all try really hard not to get on each other’s nerves,” Mom suggested.
Dad laughed. “Good idea, dear.”
“Don’t make fun of me,” she snapped.

1 hozzászólás
Cheril>!

Ma reggel Mr. Melvin arról beszélt nekünk, hogy az emberek már a legkorábbi időktől kezdve hittek a szörnyek létezésében. – Az embereknek szükségük van arra, hogy szörnyeket teremtsenek maguknak – mondta. – A szörnyek segítségével ugyanis könnyebb elhinni, hogy a való világ nem is olyan félelmetes.

106-107. oldal

Caulker>!

A kívánságok soha nem úgy sülnek el, ahogy azt az ember eltervezte.

59. oldal

Lahara IP>!

_ Szerintetek vannak it fönn egerek? – kérdezte Lefty ördögi vigyorral az arcán. Láttam, ahogy April szemei kikerekednek. – Nagy, kövér egerek, akik szeretnek a lányok lábaira felszaladgálni? – folytatta kajánul.

17. oldal

Cheril>!

Mi újság a táborban? Remélem, megmart egy kígyó, és az egész tested bedagadt, és azért nem tudtál írni nekem. Mert ha nem, akkor én KI FOGLAK NYÍRNI TÉGED, Janey Pace, amint visszajöttél! És ez nem csupán fenyegetőzés!
ÍRJÁL!

Szeretettel: Hanna

60. oldal

Cheril>!

– Danny! – kiáltotta Hanna, amikor a fiú arca előtűnt a szürkeségből. – Ne felejts el engem!

146. oldal

Caulker>!

Az osztálykirándulásunk napján döntöttünk úgy, hogy megijesztjük Courtney-t.

(első mondat)