!

R. Kelényi Angelika magyar

1970. december 2. (Kazincbarcika) – 2023. október 13. (Budapest)

R_Kelényi_Angelika I
359 figyelő · 105 figyelt · 15 értékelés · 0 polc · 44 karc · 0 észlelés
KatalógusnévKelényi Angelika, R.
Nem
Honlaprkelenyiangelika.hu
Facebook@Angelika.R.Kelenyi

Képek 9

Könyvei 37

R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona
R. Kelényi Angelika: Róma, Róma
R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában
R. Kelényi Angelika: Halálos Hollywood
R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök
R. Kelényi Angelika: Rejtélyes Rio
R. Kelényi Angelika: Szédítő Balaton
R. Kelényi Angelika: A párizsi nő
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök 2.

Kapcsolódó sorozatok: Caroline Wood · Az ártatlan · Riva nővérek · Szulejmán és a magyar udvarhölgy · Összes sorozat »

Szerkesztései 1

R. Kelényi Angelika – Jencsel Éva (szerk.): Szulejmán

Kapcsolódó zóna

!

R. Kelényi Angelika csodálatos világa

87 tag · 73 karc · Utolsó karc: 2023. december 1., 22:19 · Bővebben


Kiemelt alkotóértékelések

Elena96 I>!

R. Kelényi Angelika

Nagyon nehéz szívvel írom ezt az értékelést. Egyrészt mert egy ideje éreztem, hogy az El nem mondott történeteken kívül, kell olvasnom valamit az írónőtől. Az ő novellájánál éreztem, hogy rengeteg tudás és háttérmunka van mögötte. Pozitivitása, öröme, mosolya kitartása nekem is erőt adott a mindennapokban. Lejárt az idő, hogy köszönetet mondjak. Hát így teszem most meg. Csak az hal meg, akit elfelejtenek. Pont ezért lesz ő halhatatlan. Egy csillaggal több ragyog mától az égen.

vikcs>!

R. Kelényi Angelika

Angelika az egyik legjobb magyar írónő a történelmi romantikus könyvek világában. Az Ártatlan sorozattal megmutatta, milyen egy igazán jó történelmi regény, hogy milyen jól bánik a szavakkal, a történet felépítésével és a szerethető, élethű karakterek megalkotásával.
Írásai visszarepítenek minket olyan időkbe, ahol szívesen töltjük el azt a rövidke időt szereplőinkkel, amíg olvasunk.
Lorenzo Mariani karaktere sok női szívet megdobogtatott és ellopott, mindenki epekedve várja az okos és pimasz velencei fattyúnk újabb kalandjait.
Köszönjük Angelika, remélem, hogy még nagyon sok fantasztikus és lehengerlő könyvet juttatsz el hozzánk! ♥

Szösszenet P>!

R. Kelényi Angelika

Kellemes meglepetés volt az írónő könyveinek olvasása. Nagyon tetszik az írásmódja, nagy hangsúlyt fektet a karakterek kidolgozására és ettől nagyon együtt lehet érezni 1-1 szereplővel. A kor és helyszínt is élethűen idézi, hogy szinte ott érzi magát az olvasó és érzékeli a leírtakat. Eddig nem találkoztam hatásvadász jelenettel, ami számomra fontos. Igyekszem minden könyvét elolvasni, mert nagy élmény.

2 hozzászólás
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!

R. Kelényi Angelika

Csak gratulálni tudok az szerzőnek, hatalmas tehetségnek tartom.
Igaz egyenlőre csak Az ártatlan trilógiát olvastam, de az egyértelműen kedvenc lett és megvett engem kilóra.
Azt is megkockáztatom, hogy a történelmi krimi hazai koronázatlan királynője címet érdemli meg az írónő.
Igen, így kell megírni egy történelmi krimit, pörgősen, kalandosan, mégis remek betekintéssel a történelmi korokba és eseményekbe, amik körülveszik a történeteket.
Biztos vagyok benne, hogy nem egy lesz az egyetlen sorozat, amit el fogok olvasni.
Köszönöm az élményt kedves R. Kelényi Angelika

Mrs_Curran_Lennart P>!

R. Kelényi Angelika

Nagyon szerettem az Àrtatlan trilógiát, első olvasásom volt az írónőtől. A stílus, a témaválasztás, a szereplők, mind elvarázsoltak. Biztosan olvasok még tőle.

BarbyMalik0112 P>!

R. Kelényi Angelika

Egyik legfantáziadúsabb írónő akitől valaha olvastam. Angelikával mintha saját időgépünk lenne, úgy repít minket vissza a kijelölt évszázadba. Teljesen felveszi az akkori stílust, ami egyáltalán nem erőltetett, hanem zseniális. Közben humoros, kalandos és megunhatatlan. Mohón várom a többi könyvét!

konyvolvaso>!

R. Kelényi Angelika

Caroline Wood sorozat által ismertem meg az irónőt, nekem tetszik ez a romantikus krimi műfaj. Tetszett, hogy mindig más országgal ismertetett meg, más országban játszódik a történet. Most kezdek ismerkedni más témába vágó írásokkal is mint a történelmi romantikus, az is magával ragadott.
Örülök, hogy mindig jelennek meg újabb könyvei, más is kedveli, van folytatása a megkezdett Caroline Wood sorozatnak. Szeretnék még sok országba eljutni a könyvei által.

Bree_olvas >!

R. Kelényi Angelika

Angelika olyan szinten képes pillanatok alatt egy másik világba csöppenteni, hogy észre se veszed. Imádom a stílusát, a karaktereit, a könyveit és őt is ♡

Dorina_S>!

R. Kelényi Angelika

Angelikától az első könyv, amit olvastam az a Szulejmán és a magyar udvarhölgy volt. Majd jött a folytatás – Szulejmán és a kolostor rabja-, és most Az ártatlan.
Imádom a történelmi regényeket, különösen a magyar vonatkozásúakat, ezért nem is volt akkor kérdés, hogy megszerzem magamnak őket. Milyen jól is tettem. Hihetetlenül tehetséges írónővel van dolguk az olvasóknak. Akik a kezükbe veszik Angelika könyveit olyan cselekményekbe cseppennek, amelyek pontosan kidolgozottak jól megírt szereplőkkel és olyan fordulatokkal, szerelmi szálakkal, hogy befalják egyszerre a köteteket. A karakterek sehol nem túlzóak, nem irritálóak, mégis valóságosak, nem idealizáltak. Van közöttük jó és rossz, de nem minden fekete vagy fehér. Könnyen lehet velük azonosulni. A kötetek mögött meghúzódó alapos kutatómunka pedig egyértelműen mutatkozik a történetek hangulatán, és azon, hogy szinte beszippant a korszak, ahol a játszódnak.
Angelika három történelmi témájú regénye olyan témákkal foglalkozik, amely Magyarország történetét tekintve különösen fontos, és kiemelkedő. Akármihez nyúl az írónő a témákat tekintve, azt mindig tökéletesen teszi, és a végeredmény pedig egy újabb csoda a magyar könyvek között.

ap358 P>!

R. Kelényi Angelika

Az írónő stílusa magával ragadott. Gördülékenyen ír, és érzékletesen mutatja be az adott kort. A karakterei élőek és szerethetőek, nem tökéletesek, hanem emberiek. A cselekményt egy percig sem lehet megunni. Sose gondoltam volna, hogy történelmi krimik terén hazai íróban találom meg a kedvencem. Eddig csak a Riva nővérek köteteket olvastam tőle, de már itt sorakozik a polcon a többi történelmi regénye is.


Népszerű idézetek

BarbyMalik0112 P>!

– Sose harcoljon az ember egy nővel, mert mindig alul marad.
– Látja, kegyelmed, ez egy nagyon bölcs gondolat – mosolyodtam el, és felnéztem rá.

188. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lorenzo Mariani
Málnika P>!

Az ember ritkán értékeli azt, amibe beleszületik. Azt tartja értékesnek, amiért megdolgozott…

46. oldal (Álomgyár, 2021)

vikcs>!

– A szépség nem érdem, hölgyem, csupán állapot. Idővel elmúlik, s akkor nem marad más vonzerő, mint a jellem és a lélek. Önmagában a szépség semmit sem ér.

42. oldal

vikcs>!

Mert a szerelem megváltoztatja az embereket, jobbá teszi őket, a szerelmes ember nem lehet önző, törődik azzal is, akit szeret, nem csak magával.

48. oldal

Málnika P>!

És arra is rájöttem, hogy a fejemben élő elképzelés a jövőmről teljesen elhibázott, mert valójában csak egy elvárást követek, amit a társadalom állított fel, amit minden kislányba belekódolnak a tündérmesék, aztán minden nagylányba a romantikus történetek, és nem azt, amit igazából szeretnék.

48. oldal (Álomgyár, 2020)

Dorina_S>!

Azt mondják, a dühöt, bánatot hagyni kell kiáradni, különben elégeti a szívet, a lelket, észrevétlen pusztítja el az embert.

17. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fabricius Flóra
Málnika P>!

Mert ugye a boldogság nem konstans állapot, hanem örömteli pillanatok összessége, illetve teljes elégedettség, ami nálam, a természetemből fakadóan, egyszerűen lehetetlen elvárás. Mindig akad valami, amin javítanék, amit megváltoztatnék, ami hiányzik.

132. oldal (Álomgyár, 2022)

Kapcsolódó szócikkek: boldogság
2 hozzászólás
Dorina_S>!

Azt mondják, ha az ember folyton a holnapot várja, nem tesz mást, mint sietteti a halála érkezését.

(első mondat)