!

R. Kelényi Angelika magyar

1970. december 2. (Kazincbarcika) –

R_Kelényi_Angelika I
267 figyelő · 105 figyelt · 15 értékelés · 0 polc · 44 karc · 0 észlelés
Nem
Honlaprkelenyiangelika.hu
Facebook@Angelika.R.Kelenyi

Képek 3

Könyvei 23

R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona
R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában
R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök
R. Kelényi Angelika: A párizsi nő
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök 2.
R. Kelényi Angelika: Róma, Róma
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 1.
R. Kelényi Angelika: A porfészek
R. Kelényi Angelika: Az agyam eldobom

Kapcsolódó sorozatok: Az ártatlan · Riva nővérek · Caroline Wood · Szulejmán és a magyar udvarhölgy · Összes sorozat »

Szerkesztései 1

R. Kelényi Angelika – Jencsel Éva (szerk.): Szulejmán

Kapcsolódó zóna

!

R. Kelényi Angelika csodálatos világa

61 tag · 56 karc · Utolsó karc: 2021. január 5., 22:21 · Bővebben


Népszerű alkotóértékelések

vikcs >!

R. Kelényi Angelika

Angelika az egyik legjobb magyar írónő a történelmi romantikus könyvek világában. Az Ártatlan sorozattal megmutatta, milyen egy igazán jó történelmi regény, hogy milyen jól bánik a szavakkal, a történet felépítésével és a szerethető, élethű karakterek megalkotásával.
Írásai visszarepítenek minket olyan időkbe, ahol szívesen töltjük el azt a rövidke időt szereplőinkkel, amíg olvasunk.
Lorenzo Mariani karaktere sok női szívet megdobogtatott és ellopott, mindenki epekedve várja az okos és pimasz velencei fattyúnk újabb kalandjait.
Köszönjük Angelika, remélem, hogy még nagyon sok fantasztikus és lehengerlő könyvet juttatsz el hozzánk! ♥

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!

R. Kelényi Angelika

Csak gratulálni tudok az szerzőnek, hatalmas tehetségnek tartom.
Igaz egyenlőre csak Az ártatlan trilógiát olvastam, de az egyértelműen kedvenc lett és megvett engem kilóra.
Azt is megkockáztatom, hogy a történelmi krimi hazai koronázatlan királynője címet érdemli meg az írónő.
Igen, így kell megírni egy történelmi krimit, pörgősen, kalandosan, mégis remek betekintéssel a történelmi korokba és eseményekbe, amik körülveszik a történeteket.
Biztos vagyok benne, hogy nem egy lesz az egyetlen sorozat, amit el fogok olvasni.
Köszönöm az élményt kedves R. Kelényi Angelika

Mrs_Curran_Lennart P>!

R. Kelényi Angelika

Nagyon szerettem az Àrtatlan trilógiát, első olvasásom volt az írónőtől. A stílus, a témaválasztás, a szereplők, mind elvarázsoltak. Biztosan olvasok még tőle.

BarbyMalik0112 P>!

R. Kelényi Angelika

Egyik legfantáziadúsabb írónő akitől valaha olvastam. Angelikával mintha saját időgépünk lenne, úgy repít minket vissza a kijelölt évszázadba. Teljesen felveszi az akkori stílust, ami egyáltalán nem erőltetett, hanem zseniális. Közben humoros, kalandos és megunhatatlan. Mohón várom a többi könyvét!

Bree_olvas>!

R. Kelényi Angelika

Angelika olyan szinten képes pillanatok alatt egy másik világba csöppenteni, hogy észre se veszed. Imádom a stílusát, a karaktereit, a könyveit és őt is ♡

Dorina_S>!

R. Kelényi Angelika

Angelikától az első könyv, amit olvastam az a Szulejmán és a magyar udvarhölgy volt. Majd jött a folytatás – Szulejmán és a kolostor rabja-, és most Az ártatlan.
Imádom a történelmi regényeket, különösen a magyar vonatkozásúakat, ezért nem is volt akkor kérdés, hogy megszerzem magamnak őket. Milyen jól is tettem. Hihetetlenül tehetséges írónővel van dolguk az olvasóknak. Akik a kezükbe veszik Angelika könyveit olyan cselekményekbe cseppennek, amelyek pontosan kidolgozottak jól megírt szereplőkkel és olyan fordulatokkal, szerelmi szálakkal, hogy befalják egyszerre a köteteket. A karakterek sehol nem túlzóak, nem irritálóak, mégis valóságosak, nem idealizáltak. Van közöttük jó és rossz, de nem minden fekete vagy fehér. Könnyen lehet velük azonosulni. A kötetek mögött meghúzódó alapos kutatómunka pedig egyértelműen mutatkozik a történetek hangulatán, és azon, hogy szinte beszippant a korszak, ahol a játszódnak.
Angelika három történelmi témájú regénye olyan témákkal foglalkozik, amely Magyarország történetét tekintve különösen fontos, és kiemelkedő. Akármihez nyúl az írónő a témákat tekintve, azt mindig tökéletesen teszi, és a végeredmény pedig egy újabb csoda a magyar könyvek között.

ap358 P>!

R. Kelényi Angelika

Az írónő stílusa magával ragadott. Gördülékenyen ír, és érzékletesen mutatja be az adott kort. A karakterei élőek és szerethetőek, nem tökéletesek, hanem emberiek. A cselekményt egy percig sem lehet megunni. Sose gondoltam volna, hogy történelmi krimik terén hazai íróban találom meg a kedvencem. Eddig csak a Riva nővérek köteteket olvastam tőle, de már itt sorakozik a polcon a többi történelmi regénye is.

adrykacska>!

R. Kelényi Angelika

Angelikáról elmondható, hogy könyvről-könyvre egyre nívósabb alkotásokat tesz le az asztalra. Egyik könyvét sem lehet a másikhoz hasonlítani, mindegyik külön életet él, és sokkal jobb az előzőnél. A sorokat átszövi a hivatástudat, szívét-lelkét beleadja minden könyvébe. Kalandosabbnál kalandosabb szituációkba repíti az olvasóit.

Könyvmolyok_Világa>!

R. Kelényi Angelika

Angelika könyvei mindig megtudnak nevettetni!♥

Köszönöm

Edina_Varga>!

R. Kelényi Angelika

Eddig csak két könyvét olvastam, de teljesen levett a lábamról. Szulejmán sorozata egyszerűen fantasztikus. Korhű a történelemben, a művészetbén, s nem utolsó sorban nyelvezetében is. Nem kevés munkával alkothatta meg ezeket a műveket. Mint olvasó csak csodálattal és köszönettel adózom felé!


Népszerű idézetek

BarbyMalik0112 P>!

– Sose harcoljon az ember egy nővel, mert mindig alul marad.
– Látja, kegyelmed, ez egy nagyon bölcs gondolat – mosolyodtam el, és felnéztem rá.

188. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lorenzo Mariani
vikcs>!

– A szépség nem érdem, hölgyem, csupán állapot. Idővel elmúlik, s akkor nem marad más vonzerő, mint a jellem és a lélek. Önmagában a szépség semmit sem ér.

42. oldal

vikcs>!

Mert a szerelem megváltoztatja az embereket, jobbá teszi őket, a szerelmes ember nem lehet önző, törődik azzal is, akit szeret, nem csak magával.

48. oldal

Dorina_S>!

Azt mondják, a dühöt, bánatot hagyni kell kiáradni, különben elégeti a szívet, a lelket, észrevétlen pusztítja el az embert.

17. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fabricius Flóra
Málnika>!

És arra is rájöttem, hogy a fejemben élő elképzelés a jövőmről teljesen elhibázott, mert valójában csak egy elvárást követek, amit a társadalom állított fel, amit minden kislányba belekódolnak a tündérmesék, aztán minden nagylányba a romantikus történetek, és nem azt, amit igazából szeretnék.

48. oldal (Álomgyár, 2020)

Niitaa P>!

Minden nő főszerepre vágyik, minden nőnek kell az egyeduralom, hiába próbálja bebeszélni magának, hogy a kevés több a semminél. Egy idő után a kevés kevés lesz, és még a semmi is jobb, mint a mellőzöttség vagy másodhegedűs szerep, a folytonos forrongás, várakozás, reménykedés, aztán pofára esés.

86. oldal

Niitaa P>!

Korosodom, ez kétségtelen. Ebből lehet a legjobban megállapítani, hogy az ember öregszik. Nem bírja a másnapokat.

310. oldal

Niitaa P>!

Vannak orbitálisan rossz dolgok az életben, amelyeknek a hosszú távú hatásuk kifejezetten pozitív. Ilyen a hidegzuhany is.

310. oldal

Dorina_S>!

Azt mondják, ha az ember folyton a holnapot várja, nem tesz mást, mint sietteti a halála érkezését.

(első mondat)