!

R. Kelényi Angelika magyar

1970. december 2. (Kazincbarcika) –

R_Kelényi_Angelika I
337 figyelő · 105 figyelt · 15 értékelés · 0 polc · 44 karc · 0 észlelés
Nem
Honlaprkelenyiangelika.hu
Facebook@Angelika.R.Kelenyi

Képek 9

Könyvei 34

R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona
R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában
R. Kelényi Angelika: Róma, Róma
R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök
R. Kelényi Angelika: Halálos Hollywood
R. Kelényi Angelika: A párizsi nő
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök 2.
R. Kelényi Angelika: Rejtélyes Rio
R. Kelényi Angelika: Szédítő Balaton

Kapcsolódó sorozatok: Az ártatlan · Caroline Wood · Riva nővérek · Szulejmán és a magyar udvarhölgy · Összes sorozat »

Szerkesztései 1

R. Kelényi Angelika – Jencsel Éva (szerk.): Szulejmán

Kapcsolódó zóna

!

R. Kelényi Angelika csodálatos világa

76 tag · 65 karc · Utolsó karc: 2022. április 28., 08:33 · Bővebben


Kiemelt alkotóértékelések

vikcs>!

R. Kelényi Angelika

Angelika az egyik legjobb magyar írónő a történelmi romantikus könyvek világában. Az Ártatlan sorozattal megmutatta, milyen egy igazán jó történelmi regény, hogy milyen jól bánik a szavakkal, a történet felépítésével és a szerethető, élethű karakterek megalkotásával.
Írásai visszarepítenek minket olyan időkbe, ahol szívesen töltjük el azt a rövidke időt szereplőinkkel, amíg olvasunk.
Lorenzo Mariani karaktere sok női szívet megdobogtatott és ellopott, mindenki epekedve várja az okos és pimasz velencei fattyúnk újabb kalandjait.
Köszönjük Angelika, remélem, hogy még nagyon sok fantasztikus és lehengerlő könyvet juttatsz el hozzánk! ♥

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!

R. Kelényi Angelika

Csak gratulálni tudok az szerzőnek, hatalmas tehetségnek tartom.
Igaz egyenlőre csak Az ártatlan trilógiát olvastam, de az egyértelműen kedvenc lett és megvett engem kilóra.
Azt is megkockáztatom, hogy a történelmi krimi hazai koronázatlan királynője címet érdemli meg az írónő.
Igen, így kell megírni egy történelmi krimit, pörgősen, kalandosan, mégis remek betekintéssel a történelmi korokba és eseményekbe, amik körülveszik a történeteket.
Biztos vagyok benne, hogy nem egy lesz az egyetlen sorozat, amit el fogok olvasni.
Köszönöm az élményt kedves R. Kelényi Angelika

Mrs_Curran_Lennart P>!

R. Kelényi Angelika

Nagyon szerettem az Àrtatlan trilógiát, első olvasásom volt az írónőtől. A stílus, a témaválasztás, a szereplők, mind elvarázsoltak. Biztosan olvasok még tőle.

BarbyMalik0112 P>!

R. Kelényi Angelika

Egyik legfantáziadúsabb írónő akitől valaha olvastam. Angelikával mintha saját időgépünk lenne, úgy repít minket vissza a kijelölt évszázadba. Teljesen felveszi az akkori stílust, ami egyáltalán nem erőltetett, hanem zseniális. Közben humoros, kalandos és megunhatatlan. Mohón várom a többi könyvét!

Bree_olvas>!

R. Kelényi Angelika

Angelika olyan szinten képes pillanatok alatt egy másik világba csöppenteni, hogy észre se veszed. Imádom a stílusát, a karaktereit, a könyveit és őt is ♡

konyvolvaso >!

R. Kelényi Angelika

Caroline Wood sorozat által ismertem meg az irónőt, nekem tetszik ez a romantikus krimi műfaj. Tetszett, hogy mindig más országgal ismertetett meg, más országban játszódik a történet. Most kezdek ismerkedni más témába vágó írásokkal is mint a történelmi romantikus, az is magával ragadott.
Örülök, hogy mindig jelennek meg újabb könyvei, más is kedveli, van folytatása a megkezdett Caroline Wood sorozatnak. Szeretnék még sok országba eljutni a könyvei által.

Dorina_S>!

R. Kelényi Angelika

Angelikától az első könyv, amit olvastam az a Szulejmán és a magyar udvarhölgy volt. Majd jött a folytatás – Szulejmán és a kolostor rabja-, és most Az ártatlan.
Imádom a történelmi regényeket, különösen a magyar vonatkozásúakat, ezért nem is volt akkor kérdés, hogy megszerzem magamnak őket. Milyen jól is tettem. Hihetetlenül tehetséges írónővel van dolguk az olvasóknak. Akik a kezükbe veszik Angelika könyveit olyan cselekményekbe cseppennek, amelyek pontosan kidolgozottak jól megírt szereplőkkel és olyan fordulatokkal, szerelmi szálakkal, hogy befalják egyszerre a köteteket. A karakterek sehol nem túlzóak, nem irritálóak, mégis valóságosak, nem idealizáltak. Van közöttük jó és rossz, de nem minden fekete vagy fehér. Könnyen lehet velük azonosulni. A kötetek mögött meghúzódó alapos kutatómunka pedig egyértelműen mutatkozik a történetek hangulatán, és azon, hogy szinte beszippant a korszak, ahol a játszódnak.
Angelika három történelmi témájú regénye olyan témákkal foglalkozik, amely Magyarország történetét tekintve különösen fontos, és kiemelkedő. Akármihez nyúl az írónő a témákat tekintve, azt mindig tökéletesen teszi, és a végeredmény pedig egy újabb csoda a magyar könyvek között.

ap358 P>!

R. Kelényi Angelika

Az írónő stílusa magával ragadott. Gördülékenyen ír, és érzékletesen mutatja be az adott kort. A karakterei élőek és szerethetőek, nem tökéletesek, hanem emberiek. A cselekményt egy percig sem lehet megunni. Sose gondoltam volna, hogy történelmi krimik terén hazai íróban találom meg a kedvencem. Eddig csak a Riva nővérek köteteket olvastam tőle, de már itt sorakozik a polcon a többi történelmi regénye is.

Rebbencs>!

R. Kelényi Angelika

R. Kelényi Angelika nem hiába egy a kedvenc szerzőim közül!
Szememben valami óriási tehetség ő, aki kötetről kötetre egyre színvonalasabb, izgalmasabb, kiforrottabb könyvekkel lepi meg olvasóit. Mindezt ráadásul nem csak egy zsánerben. Számomra a történelmi regényei az abszolút kedvencek, de a nőcis és a Caroline Wood kötetek olvasása is hatalmas élményt nyújt.
A stílusa igazán lendületes, olvasmányos, a könyvhöz tapaszt. A humora pedig csillagos ötös, nagyon jókat szoktam szórakozni a könyvein, mindez együtt pedig valami olyan elegyet alkot, ami nem engedi egy percre sem, hogy letegyem a könyveit.
Angelika nagyon cseles, ravasz írónő, aki nem fél a fordulatoktól, regényei hemzsegnek az izgalmasabbnál izgalmasabb csavaroktól, mindig meg tud lepni. A karakterei is élő, lélegző, szépen megalkotott, ügyesen kidolgozott szereplők.
Eddig még egyetlen regényében sem csalódtam, mindegyik a szívemhez nőtt, tudom, ha valami igazán letehetetlen, izgalmas olvasmányt szeretnék olvasni, akkor Angelika könyveihez kell nyúlnom. ♥

Anita_Simon>!

R. Kelényi Angelika

Angelika megszerettette velem a történelmi regényeket, ezért örökké hálás leszek neki. ❤❤❤ Kimozdított a komfortzónámból, páratlanul ötvözi a romantika, a krimi és a történelmi szálakat. Mint embert is nagyon szeretem, volt szerencsém többször is találkozni vele személyesen, imádom az embert is a regények mögött. Legyen az történelmi, vagy Caro története napjainkban, vagy a kezdő könyvei, mind humorosak is, a mondanivalójukkal lebilincselnek. Számomra garancia a neve egy remek olvasmányhoz❤❤❤


Népszerű idézetek

BarbyMalik0112 P>!

– Sose harcoljon az ember egy nővel, mert mindig alul marad.
– Látja, kegyelmed, ez egy nagyon bölcs gondolat – mosolyodtam el, és felnéztem rá.

188. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lorenzo Mariani
Málnika >!

Az ember ritkán értékeli azt, amibe beleszületik. Azt tartja értékesnek, amiért megdolgozott…

46. oldal (Álomgyár, 2021)

Málnika >!

Az elkeseredett embereknek sokszor elég, ha valaki kimondja helyettük azt, amit amúgy is tudnak. Másnak jobban hisznek, mint saját maguknak. Ezért élnek olyan jól a közhelygyárosok, akik “bölcsességekkel” traktálják a bizonytalanokat.

57. oldal (Álomgyár, 2021)

1 hozzászólás
vikcs>!

– A szépség nem érdem, hölgyem, csupán állapot. Idővel elmúlik, s akkor nem marad más vonzerő, mint a jellem és a lélek. Önmagában a szépség semmit sem ér.

42. oldal

vikcs>!

Mert a szerelem megváltoztatja az embereket, jobbá teszi őket, a szerelmes ember nem lehet önző, törődik azzal is, akit szeret, nem csak magával.

48. oldal

Dorina_S>!

Azt mondják, a dühöt, bánatot hagyni kell kiáradni, különben elégeti a szívet, a lelket, észrevétlen pusztítja el az embert.

17. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fabricius Flóra
Dorina_S>!

Azt mondják, ha az ember folyton a holnapot várja, nem tesz mást, mint sietteti a halála érkezését.

(első mondat)

Málnika >!

És arra is rájöttem, hogy a fejemben élő elképzelés a jövőmről teljesen elhibázott, mert valójában csak egy elvárást követek, amit a társadalom állított fel, amit minden kislányba belekódolnak a tündérmesék, aztán minden nagylányba a romantikus történetek, és nem azt, amit igazából szeretnék.

48. oldal (Álomgyár, 2020)

Málnika >!

El sem tudom képzelni, hogyan képes bárki is kiüríteni az agyát… Én bármit teszek, nekem jönnek a gondolatok, minél jobban erőlködök azon, hogy ne agyaljak, annál inkább.

126. oldal (Álomgyár, 2021)