!

R. J. Hendon magyar

Juhász Roland

1984. november 26. (Székesfehérvár) –

R_J_Hendon IP
242 figyelő · 738 figyelt · 92 értékelés · 1 polc · 44 karc · 0 észlelés
Teljes névJuhász Roland
NemFérfi
Honlaprjhendon.hu
Facebook@rjhendon
Életrajz

Képek 3

Könyvei 4

R. J. Hendon: Korcsok
R. J. Hendon: Nightingale
R. J. Hendon: Gyomláló
Juhász Roland: A Virgil Newman Show

Kapcsolódó sorozatok: Overtoun-trilógia · Összes sorozat »

Antológiák 11

Jobbágy Tibor (szerk.): SF.Galaxis No.1
Mund Katalin (szerk.): Galaktika 348.
Burger István (szerk.): Galaktika 339.
Jobbágy Tibor (szerk.): Új Galaxis 19.
Jobbágy Tibor (szerk.): Új Galaxis 17.
Mund Katalin (szerk.): Galaktika 348 XL
Burger István (szerk.): Galaktika 336.
Jobbágy Tibor (szerk.): Új Galaxis 25.
Jobbágy Tibor (szerk.): Új Galaxis 23.
Burger István (szerk.): Galaktika 336 XL

Népszerű idézetek

Molymacska P>!

Voltatok már úgy, hogy legszívesebben kidobtátok volna a tévét az ablakon?

(első mondat)

11 hozzászólás
ViraMors P>!

– Én vegán vagyok – szólt közbe Helen.
– Részvétem.

R_J_Hendon IP>!

– Amikor idősebb leszel – súgta egészen közelről –, rájössz majd, hogy ha felelősöket akarsz keresni a rossz dolgok miatt, amelyek a világban történnek, a listát addig bővítheted, amíg minden élő és valaha élt ember nem szerepel rajta.

361. oldal, III. rész, 25. fejezet (Főnix Astra, 2018)

R_J_Hendon IP>!

– Őszintén mondom neked, Rany, nem hiszem, hogy dr. Lorens erre vetemedne. Jó embernek ismertem meg. Kevés az ilyen, de azért akad még, aki becsületes.
– Törvényszegő.
– Hogy mondod, kicsim?
– Törvényszegő ember – ismételte meg Rany. – Ha becsületes lenne, akkor feljelentene, hiszen ezt írják elő a törvények, nem? Ha titokban tartja, akkor megszegi a törvényt, tehát nem becsületes.
Mama vagy fél percig csak bámult a kislányra, aztán zavartan megköszörülte a torkát.
– Tudod, a becsületest és a törvényest nagyon sok választja el egymástól, csillagom. Lehet, hogy a törvényhozók helyesnek tartják, ha beárul két ilyen gyönyörű leányzót, de az messze állna a becsületességtől.

47. oldal, I. rész, 7. fejezet (Főnix Astra, 2018)

1 hozzászólás
R_J_Hendon IP>!

– Sajnos a nyomtatott könyv ritkaság. A gyűjtögetők már évek óta nem is nagyon mennek a lerombolt városokba. Szinte mindent elhoztak, ami értékes, csak a vidéket járják, a falvakat, de hát az ottani könyvtárak… Na, de itt is van az összes új könyvünk, amit a múlt héten hoztak – mutatott az egyik polcra, amelyen számos ütött-kopott, hámló borítójú nyomdatermék sorakozott. – Ha jól tudom, Edinbarh közelében találták ezeket, de hogy említi-e közülük bármelyik a korcsokat, azt sajnos nem tudom. Még nem jutott időm átnézni őket.
A fejét csóválta, ahogy körbenézett az antik holmikkal teli tágas helyiségben, amely úgy festett, mint egy kisebb múzeum.

38. oldal, I. rész, 6. fejezet (Főnix Astra, 2018)

R_J_Hendon IP>!

Mire delet ütött az óra, a reggeli szép időt felváltották a szürke fellegek, és eleredt az eső. A legforgalmasabb utcák fölé ekkor hosszú, áttetsző fólia feszült ki, így a járókelők szárazon közlekedhettek. Lorens háromszor váltott útirányt, mert folyton házköltöztetésbe botlott. Az esti ünnepség miatt néhány épületet arrébb toltak pár utcányival; Lorens érezte az úttest alatt működő óriási Ghibli-motorok morajlását, amelyek lassan, fokozatosan arrébb csúsztatták a piramis formájú Szépművészeti Galériát.

36. oldal, I. rész, 6. fejezet (Főnix Astra, 2018)

Molymacska P>!

A dohányos sem bátor, amiért szembenéz a tüdőrákkal.

25. oldal

Dorka50 P>!

A civilizációk sorsa az óhatatlan pusztulás.

SchizoVampire P>!

    – Ezért akartál találkozni velem? Hogy a saját szemeddel bizonyosodhass meg róla, „jó ember” vagyok? Elárulok neked egy titkot, Soya! Egy titkot, ami egyáltalán nem fog tetszeni, de bölcsen teszed, ha mielőbb belevered a fejecskédbe, mielőtt olyasvalakire bízod a sorsod, akire nem kéne. Nincsenek jó emberek. Önzők és visszataszítóak vagyunk, átgázolunk másokon a saját szerencsénk kovácsolása közben. Ilyen faj az ember. Hogy barbár vagy overtouni, az édes mindegy…

64. oldal

chhaya P>!

Próbáltam elképzelni, de nem tudtam másra gondolni, mint hogy ezt a fajta mérnöki munkát csak egy szóval lehet leírni: űrgányolás.
Az űrgányolás az asztronauták közt elterjedt kifejezés. Arra használtuk, ha a mérnökeink valamit úgy alakítottak át, mintha a munkát kiadták volna egy csapat alvállalkozó texasi rednecknek.

4. fejezet, Búcsúzás