!

R. C. Smith

Nemere István

Könyvei 4

R. C. Smith: Gyémántkommandó
R. C. Smith: A harcosok
R. C. Smith: Az indián éjszakája
R. C. Smith: Háttal a falnak

Népszerű idézetek

>!
Cicu

Egy pillanatra elfogott a vágy erdei házam iránt. Haza kéne menni.Az emberek ostobák.Hogyan is lehet élni másutt,mint erdőben…?Hiszen ez az igazi élet.A bőrödön érzed a tiszta levegőt és a madárdalt.Susognak a lombok.A fenyők csúcsai között a legkisebb szél is vihar hangjait kelti,tengeren vagy ilyenkor,zöldjó tengeren.Beszívod az illatot,amit városban soha nem kapsz meg,nem érezhetsz,azt sem tudod,milyen az…Itt az lehetsz, aki vagy.Aki kamasz-álmaidban voltál,akinek mindig is hitted magad.Egyedül,és mégsem egyedül.

170. oldal

>!
Cicu

Akit egyszer nagyon megijesztettek,az már sohasem távolodik ej a félelemtől.Barátja és társa lesz,elnevezi óvatosságnak,és lassan megszokja.Ahogyan telnek az évek,megutálja az oktalan bátorságot,kineveti a hősöket.Ő már tudja,hogy mindig történhet más is,mint amit ő eltervezett.De ezt sohasem fogja a sorsra vagy Istenre.Ez a bizonyosság is az övé,éppen úgy,mint a ragaszkodó félelme.

26. oldal

>!
Cicu

…felhők kergették egymást,de közömbösen haladtak el a város fölött. Mintha nem érdekelné őket,mi történik odalent.És ez kijózanított.Hiszen valahol,valamilyen gigantikus kozmikus órán valósággal száguld az idő.Felmorzsol minden életet,szándékot,semmivé teszi a legszebb célokat is.Hát nem értelmetlen minden emberi harc,kicsiny ütközet,nem törpül el minden győzelem és minden vereség…?

89. oldal