!

Pierce Brown amerikai

1988. január 28. (Denver, Colorado) –

Tudástár · 1 kapcsolódó alkotó

Nemférfi
Honlappiercebrownbooks.com
Facebook@PierceBrownAuthor
Instagram@piercebrownofficial
Twitter@Pierce_Brown

Képek 13

Könyvei 15

Pierce Brown: Vörös lázadás
Pierce Brown: Arany háború
Pierce Brown: Hajnalcsillag
Pierce Brown: A káosz évei
Pierce Brown: A sötétség kora I-II.
Pierce Brown: Red Rising
Pierce Brown: Morning Star
Pierce Brown: Golden Son
Pierce Brown – Rik Hoskin: Red Rising: Sons of Ares
Pierce Brown: Iron Gold

Kapcsolódó sorozatok: Vörös lázadás · Red Rising angol · Red Rising: Sons of Ares angol · Amanecer rojo spanyol · Összes sorozat »

Antológiák 2

Star Wars: Bizonyos szemszögből
Star Wars: From a Certain Point of View

Kiemelt alkotóértékelések

Szilvi00 P>!

Pierce Brown

Pierce Brown Vörös Lázadás című trilógiájával rögtön kedvenc íróim közé verekedte be magát. Amikor kézbe vettem az első részt, még fogalmam sem volt arról, hogy elsőregényes íróként, külföldön mekkora sikereknek örvend. De már értem, miért szeretik és dicsérik lépten-nyomon! Az egyik legjobb sci-fi/disztópia sorozat, amit valaha olvastam. Kidolgozott világgal rendelkező, zseniális sci-fi, de szerencsére nincs tele érthetetlen tudományos zagyvalékkel. A karakterei részről-részre fejlődnek, változnak. Brown energikusan és lendületesen ír, akciójelenetei követhetők, pedig ilyen gigászi űrcsatáknál könnyű elveszíteni a fonalat. Örülök, hogy az írói karriert választotta hivatásnak, mert tehetsége van a meggyőzéshez, lelkesítő beszédeivel bárkit az ujjai köré tudna csavarni és simán elmehetett volna toborzónak #vagy szektafőnöknek#! :D

Mrs_Curran_Lennart P>!

Pierce Brown

Ha akartok igazán jó disztópiát olvasni, ami simán lekörözi a Hunger Gamest, akkor olvassátok a Vörös lázadást Browntól. Nincs nyafogás, ellenben konkrét célok nagy áldozatokkal, hímnemű főhős, aki meglépi a lehetetlent. Az író stílusa is kiváló, élvezhető és érthető, annak ellenére, hogy ez a történet valamennyire sci-fi is.

3 hozzászólás
mézesmogyifelhő>!

Pierce Brown

Ha lehetne 10 csillagot adnék neki!!! Nem gondoltam hogy a Harry Potter után más sorozat is hasonló érzelmeket tud kiváltani belőlem, annak ellenére hogy nagyon sok szuper könyvet olvastam mostanában. El sem tudom hinni, hogyan lehet valaki fejében ilyen hihetetlenül jó történet!

klaudia_kozak P>!

Pierce Brown

Imádom a könyveit és nem csak azért, mert rohadt cuki az író. ;)


Népszerű idézetek

Razor P>!

– Te! Idebagózz, te troll – ordítja [Sevro]. – Terrorista hadúr vagyok! Nem hajigálhatsz, vágod! Még a csokimat is elejtettem! – teszi hozzá, miközben a kőpadlót pásztázza. – Várjál már! Hol van? A fene egye meg, Ragnar! Hol van a mogyorós csokim? Tudod, hány embert kellett lemészárolnom érte? Hatot! Vágod? Hatot!

82. oldal, 9. Arész városa

Kapcsolódó szócikkek: Kobold, Sevro au Barca · Ragnar Volarus
1 hozzászólás
efenera>!

– Az ember valós mércéje az, amit hatalomra jutva tesz – mondom ki hangosan.

1 hozzászólás
Rodwin>!

– Úgy hallottam, a pékekből lesz a legjobb császár.

179. oldal

13 hozzászólás
Rodwin>!

– […]. A büszkeség és gőg vakká tesz.

398. oldal

No_Exist>!

Talán ilyen az emberi természet: mindig azután sír, ami elmúlt, ahelyett, hogy azt várná, ami még bekövetkezhet.
Nehezebb reménykedni, mint emlékezni.

339. oldal

Agave_Könyvek KU>!

Élhettem volna békében. De ellenségeim harcba kényszerítettek.
Előttem ezerkétszáz ifjú és leány a legkiválóbbak közül. Hallgatják a hatalmas márványoszlopok közt szónokoló, könyörtelen Arany férfit. Hallgatják a szörnyet, aki szívemre ezt az emésztő lángot hozta.
Nem minden ember teremtetett egyenlőnek – zengi. Magas, uralkodói termet, akár egy sas. – A gyengék megcsalnak benneteket. Azt mondják, a szelídek öröklik a Földet. Hogy az erősnek óvnia kell a gyengét. Íme hát a Demokrácia Nemes Hazugsága. A kórság, ami felfalja az emberiséget.
Tekintete átdöfi az összegyűlt diákokat.
– Ti és én Aranyak vagyunk. Az evolúció csúcsa. Magasan az emberiség húshalmai fölé emelkedünk, nyájként terelgetjük az alacsonyabb rendű Színkasztokat. Ez mind a ti örökségetek – mondja, majd szünetet tart, szeme a gyülekezetet fürkészi. – De ingyen nem kaphatjátok meg. A hatalmat meg kell szerezni. A javakat el kell nyerni. Az uralmat, a birodalmat, az irányítást vérrel kell kiérdemelni. Nektek, megsebzetlen gyermekeknek nem jár semmi, ti nem ismeritek a fájdalmat. Ti nem tudjátok, ősapáitok milyen áldozatot hoztak, hogy ti ezekre a magaslatokra feljuthassatok. Most még nem tudjátok. De hamarosan megtudjátok. Hamarosan megtanuljátok, miért az Aranyak vezetik az emberiséget. És megígérhetem, hogy csakis az igazán a hatalomra termettek élik túl közületek a leckét.
Csakhogy én nem vagyok Arany. Én Vörös vagyok.
Ez az ember a magamfajtát gyengének hiszi. Azt gondolja, ostoba, puha, alsóbbrendű vagyok. Én nem palotákban cseperedtem. Nem lovagoltam tágas réteken, és nem csipegettem kolibrinyelvragut. Ennek a durva és kemény világnak a gyomrában edződtem. A gyűlölet kovácsolt. A szerelem erősített.
Ez az ember téved.
Egyikük sem éli túl.

előhang