!

Pierce Brown amerikai

1988. január 28. (Denver, Colorado) –

NemFérfi
Honlaphttp://piercebrownbooks.com/
Wikipédiahttps://en.wikipedia.org/wiki/Pierce_Brown
Facebookhttps://www.facebook.com/PierceBrownAuthor
Twitterhttps://twitter.com/Pierce_Brown

Képek 13

Könyvei 17

Pierce Brown: Vörös lázadás
Pierce Brown: Arany háború
Pierce Brown: Hajnalcsillag
Pierce Brown: A káosz évei
Pierce Brown: Red Rising
Pierce Brown: Golden Son
Pierce Brown: Morning Star
Pierce Brown: Iron Gold
Pierce Brown – Rik Hoskin: Red Rising: Sons of Ares
Pierce Brown – Rik Hoskin: Red Rising: Sons of Ares 1.

Kapcsolódó sorozatok: Vörös lázadás, Red Rising, Red Rising: Sons of Ares, Amanecer rojo

Antológiák 2

Star Wars: Bizonyos szemszögből
Star Wars – From a Certain Point of View

Népszerű alkotóértékelések

>!
Szilvi00 P

Pierce Brown

Pierce Brown Vörös Lázadás című trilógiájával rögtön kedvenc íróim közé verekedte be magát. Amikor kézbe vettem az első részt, még fogalmam sem volt arról, hogy elsőregényes íróként, külföldön mekkora sikereknek örvend. De már értem, miért szeretik és dicsérik lépten-nyomon! Az egyik legjobb sci-fi/disztópia sorozat, amit valaha olvastam. Kidolgozott világgal rendelkező, zseniális sci-fi, de szerencsére nincs tele érthetetlen tudományos zagyvalékkel. A karakterei részről-részre fejlődnek, változnak. Brown energikusan és lendületesen ír, akciójelenetei követhetők, pedig ilyen gigászi űrcsatáknál könnyű elveszíteni a fonalat. Örülök, hogy az írói karriert választotta hivatásnak, mert tehetsége van a meggyőzéshez, lelkesítő beszédeivel bárkit az ujjai köré tudna csavarni és simán elmehetett volna toborzónak vagy szektafőnöknek! :D

>!
Mrs_Curran_Lennart P

Pierce Brown

Ha akartok igazán jó disztópiát olvasni, ami simán lekörözi a Hunger Gamest, akkor olvassátok a Vörös lázadást Browntól. Nincs nyafogás, ellenben konkrét célok nagy áldozatokkal, hímnemű főhős, aki meglépi a lehetetlent. Az író stílusa is kiváló, élvezhető és érthető, annak ellenére, hogy ez a történet valamennyire sci-fi is.

3 hozzászólás
>!
mézesmogyifelhő P

Pierce Brown

Ha lehetne 10 csillagot adnék neki!!! Nem gondoltam hogy a Harry Potter után más sorozat is hasonló érzelmeket tud kiváltani belőlem, annak ellenére hogy nagyon sok szuper könyvet olvastam mostanában. El sem tudom hinni, hogyan lehet valaki fejében ilyen hihetetlenül jó történet!


Népszerű idézetek

>!
Razor SMP

– Te! Idebagózz, te troll – ordítja [Sevro]. – Terrorista hadúr vagyok! Nem hajigálhatsz, vágod! Még a csokimat is elejtettem! – teszi hozzá, miközben a kőpadlót pásztázza. – Várjál már! Hol van? A fene egye meg, Ragnar! Hol van a mogyorós csokim? Tudod, hány embert kellett lemészárolnom érte? Hatot! Vágod? Hatot!

82. oldal, 9. Arész városa

Kapcsolódó szócikkek: Ragnar Volarus · Sevro au Barca
1 hozzászólás
>!
Rodwin

– Úgy hallottam, a pékekből lesz a legjobb császár.

179. oldal

13 hozzászólás
>!
Agave_Könyvek KU

Élhettem volna békében. De ellenségeim harcba kényszerítettek.
Előttem ezerkétszáz ifjú és leány a legkiválóbbak közül. Hallgatják a hatalmas márványoszlopok közt szónokoló, könyörtelen Arany férfit. Hallgatják a szörnyet, aki szívemre ezt az emésztő lángot hozta.
Nem minden ember teremtetett egyenlőnek – zengi. Magas, uralkodói termet, akár egy sas. – A gyengék megcsalnak benneteket. Azt mondják, a szelídek öröklik a Földet. Hogy az erősnek óvnia kell a gyengét. Íme hát a Demokrácia Nemes Hazugsága. A kórság, ami felfalja az emberiséget.
Tekintete átdöfi az összegyűlt diákokat.
– Ti és én Aranyak vagyunk. Az evolúció csúcsa. Magasan az emberiség húshalmai fölé emelkedünk, nyájként terelgetjük az alacsonyabb rendű Színkasztokat. Ez mind a ti örökségetek – mondja, majd szünetet tart, szeme a gyülekezetet fürkészi. – De ingyen nem kaphatjátok meg. A hatalmat meg kell szerezni. A javakat el kell nyerni. Az uralmat, a birodalmat, az irányítást vérrel kell kiérdemelni. Nektek, megsebzetlen gyermekeknek nem jár semmi, ti nem ismeritek a fájdalmat. Ti nem tudjátok, ősapáitok milyen áldozatot hoztak, hogy ti ezekre a magaslatokra feljuthassatok. Most még nem tudjátok. De hamarosan megtudjátok. Hamarosan megtanuljátok, miért az Aranyak vezetik az emberiséget. És megígérhetem, hogy csakis az igazán a hatalomra termettek élik túl közületek a leckét.
Csakhogy én nem vagyok Arany. Én Vörös vagyok.
Ez az ember a magamfajtát gyengének hiszi. Azt gondolja, ostoba, puha, alsóbbrendű vagyok. Én nem palotákban cseperedtem. Nem lovagoltam tágas réteken, és nem csipegettem kolibrinyelvragut. Ennek a durva és kemény világnak a gyomrában edződtem. A gyűlölet kovácsolt. A szerelem erősített.
Ez az ember téved.
Egyikük sem éli túl.

előhang

Kapcsolódó szócikkek: Darrow au Andromedus
>!
No_Exist

Talán ilyen az emberi természet: mindig azután sír, ami elmúlt, ahelyett, hogy azt várná, ami még bekövetkezhet.
Nehezebb reménykedni, mint emlékezni.

339. oldal

>!
Rodwin

– (…). A büszkeség és gőg vakká tesz.
– Ahogy a kés is.

398. oldal

>!
Agave_Könyvek KU

Van egy virág, a Marson is megél. Vörös, harsány, és még a mi földünk is megfelel neki. Hemantusznak hívják. Vérvirág.

Első rész - A rabszolga

Kapcsolódó szócikkek: Mars
>!
Madama_Butterfly

Csatát taktikával lehet nyerni. Háborút pedig stratégiával…

317. oldal