!

Philip Pullman brit

1946. október 19. (Norwich) –

Tudástár · 21 kapcsolódó alkotó · 3 kapcsolódó könyv · 4 film

NemFérfi
Honlapphilip-pullman.com
Facebook@pages

Képek 4

Könyvei 65

Philip Pullman: Északi fény
Philip Pullman: A titokzatos kés
Philip Pullman: A borostyán látcső
Philip Pullman: Rubin és füst
Philip Pullman: Az arany iránytű
Philip Pullman: Árny északon
Philip Pullman: Tigris a kútban
Philip Pullman: La Belle Sauvage
Philip Pullman: A tökéletes óramű
Philip Pullman: Karlstein gróf

Kapcsolódó sorozatok: Az Úr Sötét Anyagai · Sally Lockhart · A Por könyve · A városszéli banda kalandjai · His Dark Materials angol · Über den wilden Fluss német · Sally Lockhart angol · The New Cut Gang angol · His Dark Materials német · À la croisée des mondes francia · Összes sorozat »

Kapcsolódó kiadói sorozatok: The Myths angol

Illusztrálásai 4

Philip Pullman: A titokzatos kés
Philip Pullman: A borostyán látcső
Philip Pullman: Az arany iránytű
Philip Pullman: His Dark Materials

Antológiák 1

Jacqueline Wilson (szerk.): Paws and Whiskers

Kapcsolódó zóna

!

His Dark Materials

26 tag · 6 karc · Utolsó karc: 2020. február 20., 17:35 · Bővebben


Népszerű alkotóértékelések

>!
Judyt IP

Philip Pullman

Engem határozottan megfogott magának. Az Északi fény meghatározó olvasmány volt tizenéves koromban, de a Sally Lockhart sorozatot is nagyon szeretem. :-)
Philip Pullman fantasztikus író. Fantasztikusan elgondolkodtató történetekkel fiataloknak és érettebbeknek egyaránt, aki egyenlő partnerként bánik a gyermekekkel és nem hitegeti őket azzal, hogy az emberek csupa jóságból állnak.

>!
piciszusz

Philip Pullman

Imádom a pali írásait, talán a Sally Lockhart féle sorozat nem jött be tőle egyedül, de Az Úr sötét anyagai a mai napig kedvenc sorozatom és vagy 10szer újraolvastam már őket mióta megvanna :) És hogy hódoljak a palinak, tavaly elkészült az első tetkóm Panról, kevesebb, mint egy hónapon belül pedig meglesz hozzá Kirjava is :) <3

>!
kedaiyun

Philip Pullman

Az Úr Sötét Anyagai trilógiája azonnal megfogott, és immár 15 éve bevonult a kedvenc íróim közé. Sajnos volt olyan könyve, ami ezek után csalódást okozott (Sally Lockhart – talán aborzalmasan lapos fordítás miatt), és sokáig mást nem is mertem olvasni tőle, csak a kedvenc trilógiámat… de nemrégiben újra felfedeztem, és a rövidebb könyvei is meggyőztek. Úgy érzem, valamiért vonzódhat Északhoz, mert több könyvében is felbukkan, hol így, hol úgy.

>!
Papusz P

Philip Pullman

Eddig mindent szerettem tőle, majd vonok le, ha ez változik :)

>!
Lahara ISP

Philip Pullman

Lássuk csak! Nyolc könyvet olvastam tőle, ebben volt egy kiváló trilógia, egy klassz félelmetes történet, egy izgi clockwork-mese, egy jó tűzijátékos, egy kicsit gyenge patkányos és egy laza madárijesztős. És félig elolvastam egy nagyon jó ötletes, de szörnyű fordításos könyvét is. De a szörnyű fordításról az író nem tehet.

1 hozzászólás
>!
Eta IP

Philip Pullman

Nagy fantáziájú, roppant művelt, igényes alkotó. Amiért mégis csak négy csillagot adtam, az a legutóbb olvasott könyve (The Good Man Jesus and the Scoundrel Christ), mert abban az előbb felsorolt három jó tulajdonságból talán csak az első van meg nyomokban, a többi nem kapott elég helyet.

>!
Zizzy

Philip Pullman

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Sámomra hihetetlenül lenyűgöző világot és karaktereket teremtett meg Az Úr Sötét Anyagaival, olyan világot, ahol nagyon jó lenne élni, a daimónok a lehető legmenőbb dolgok, amik létezhetnek, én is akarok egyet. Nagyon élbeztem a filizófiai és fizikai oldalát a trilógiának, amivel még élethűbbé varázsolta a történetét. És nagyon tetsztett, ahogy beleszőtte a vallást, Isten kérdését. Lyra pedig a legeslegmenőbb 12 éves npi főszereplő, akiről valaha is olvastam. Szerintem Hermionét lepipálja. És lehet hogy furcsa, de imádtam a Willel való kapcsolatát. Basszus 12 évesek, de drukkoltam nekik, hogy összejöjjenek. XD
Ez a trilógia is megríkatott, többször is, amit nagyon szerettem. Könyvön nagyon szeretek sírni. :)


Népszerű idézetek

>!
padamak

Ami ér valamit, azért fáradozni is érdemes.

493. oldal - Homokbuckák (Alexandra Kiadó, Pécs, 2003)

>!
Lex

– (…) Arra jutottam, hogy jónak vagy rossznak az emberek tetteit lehet nevezni, őket magukat nem. Mindössze annyit jelenthetünk ki, hogy ez és ez jó cselekedet, mert segít valakin, amaz meg rossz, mert árt. Bonyolultabbak az emberek annál, hogysem fehéren-feketén fel lehessen címkézni őket.

>!
Szanik

– Ez az öregek kötelessége – bólintott a könyvtáros. – Hogy aggódjanak a fiatalokért. És a fiatalok kötelessége, hogy fittyet hányjanak az öregek aggályaira.

33. oldal, Első rész - Oxford - 2. Északon (Magyar Könyvklub, 2002)

>!
Citrompor 

Ha úriember lennél, sohasem törnél be valaki szobájába csokoládé nélkül.

234. oldal

Kapcsolódó szócikkek: csokoládé
1 hozzászólás
>!
Kata_Bogyo

Aki gyakorlott hazudozó, még nem biztos, hogy erőteljes a képzelete. Sok jó hazudozónak egyáltalán nincs képzelőereje, ettől lesz minden hazugságuk annyira meggyőző.

259. oldal

>!
Marsie

Az élet nehéz, Mr. Scoresby, mégis ragaszkodunk hozzá.

289. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lee Scoresby
>!
Citrompor 

Egy férfi, aki hidegvérrel és kegyetlenül elbánik egy cserepes növénnyel, az minden aljasságra képes!

94. oldal

3 hozzászólás
>!
padamak

De a természetünket nem változtathatjuk meg, legfeljebb a cselekedeteinket.

323. oldal - Harmadik rész, 18. Köd és jég (ÍAlexandra Kiadó, 2007)

>!
borzsakb

Sok ember szeretne oroszlán daimónt, aztán az a vége, hogy ott áll egy pudlival. És ha meg nem tanulja, hogy azzal legyen elégedett, amije van, hát nyűgösködhet mindhalálig.Szerintem tisztára fölösleges elégedetlenkedni.

178. oldal

>!
SophieOswald

– (…) Elmondta, hogy az emberiség egész története nem egyéb, mint a bölcsesség harca az ostobasággal.

476. oldal