!

Petra Hůlová cseh

1979. július 12. (Prága) –

Nem
Wikipédiahttp://hu.wikipedia.org/wiki/Petra_Hůlová

Könyvei 3

Petra Hůlová: Nagyanyám emlékezete
Petra Hůlová: Homályos üvegen át
Petra Hůlová: Endstation Taiga

Népszerű idézetek

>!
Valcsa

Álmaim azóta is vannak. Nem veszítettem el őket az első ősz hajszálaimmal.

75. oldal

Kapcsolódó szócikkek: öregség
>!
Valcsa

Nem tudom, hogy mindebből mennyit mondtam el neki, próbálom súlyozni a mondatokat. Inkább valamit későbbre hagyok, mint hogy aztán kacskaringózzak a szavak között, melyeket már nem lehet visszaszívni. Merthogy a szavak már csak ilyenek. Ha valamelyik belecsimpaszkodik a karmával az ember fejébe, kimagyarázni a dolgokat olyan, mint az elsózott ételt megcukrozni.

98. oldal

>!
Valcsa

Nem arra vártam, hogy megint remegni kezdjen miatta a kezem. Ezt nem is nagyon szeretném. Martával sem fog a párja örök időkön át kirándulgatni. Nekem ennél kevesebb is elég lenne. Nem kellene más, mint tudni, hogy nem csak az köt bennünket össze, ami már rég elmúlt.

104. oldal

>!
Edit_Zsuzsa_Nagy

A szerelmes történetek mind egy kaptafára készülnek. Elkezdődnek, majd véget érnek. Mégis, csak kevesen hagynak maguk mögött mindent e miatt a vég miatt, hogy aztán valahol máshol a kezdetektől megint újrakezdjék.

>!
Edit_Zsuzsa_Nagy

Tündérként úsztam hattyú vontatta fogatomban, valahol magasan, a felhők közt.

>!
damaru

Néha hatalmába kerít az érzés, hogy az egész élet nem más, mint egyetlen hosszú várakozás néhány fontos dologra.

>!
Olympia_Chavez P

Amikor látta, hogy a férfiak pénzt csúsztatnak a dekoltázsomba, megkérdezte, nem akarom-e, hogy a többiekhez hasonlóan nekem is saját szobám legyen.

A Vörös-hegyekről gyorsan megfeledkeztem. Ez a munka nyomot hagy az ember arcán. Ahogy múltak a napok, ezt egyre jobban láttam magamon. Elhatároztam, hogy elmegyek. Minden újévkor őszintén megígértem magamnak. Így van ez. Így ígérgetnek maguknak fűt-fát a tehetetlen nők.

318. oldal (Európa Könyvkiadó, 2004.)

>!
Valcsa

Az állandó újrakezdés hiábavaló. Éppoly hiábavaló, mint húzni, halasztani valamit, aminek már vége.

19. oldal

>!
Valcsa

Mindazonáltal néha elképzelem, hogy itt van velem. Nem tart sokáig, épp csak egy kép, hogy itt ül mellettem. A nyugalomra, amit az ismert test jelenléte ad az embernek, arra gondolok.

25. oldal

>!
Valcsa

Gyermekkorom és fiatalkorom hosszú évei során ugyan egyszer sem mondtam, de tulajdonképpen soha nem értettem, miért is vannak ők együtt. Már amikor általános iskolába jártam, külön szobájuk volt. Anyámhoz tévézni, apámhoz rádiót hallgatni jártam. Lefekvés előtt pedig mindkettejükhöz külön-külön elbúcsúzni (…)

54. oldal