!

Péterfy-Novák Éva magyar

1961 (Diósgyőr) –

Tudástár · 1 kapcsolódó alkotó

Nem
Facebook@peterfynovakeva
Instagram@peterfyneva

Képek 3

Könyvei 4

Péterfy-Novák Éva: Egyasszony
Péterfy-Novák Éva: Apád előtt ne vetkőzz
Péterfy-Novák Éva: A rózsaszín ruha
Péterfy Gergely – Péterfy-Novák Éva: A panda ölelése

Antológiák 2

Szentesi Éva: Kardos Margit disszidál
Szeretlek, anya!

Népszerű alkotóértékelések

>!
emma07 P

Péterfy-Novák Éva

Szeretem a stílusát. Nem köntörfalaz, kimondja azokat a dolgokat is, amikről nehéz beszélni. Nagy kedvencem lett ő az utóbbi időben.

>!
Kinga0

Péterfy-Novák Éva

Imádom ahogyan ír, és imádom maga az írónő személyiségét is. Hallottam már sok interjút Péterfy-Novák Évával, és minden egyes szavával csak azonusulni lehet. Példaértékű az az erő és kitartás, ami benne van!
A könyvei pedig olyanok, hogy egy este alatt el tudod olvasni, és elég nehéz a könnyeket visszatartani.


Népszerű idézetek

>!
Kek P

Jön a nővérke, mondom neki, hogy szülni fogok, kedvesen mondja, hogy épp itt az ideje, mindjárt műszakváltás, kapjam össze magam. Persze, a műszakváltás, majdnem kiment a fejemből. Olyankor a fű se nő fél órán át.

80. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szülés
>!
tmezo P

Néha az agyonidézett mondatokban is lehet igazság. Mert „az élet ízét csak a bolondok ismerik”.

112. oldal

>!
Nikita88

Valami elemi erővel keresem mindig tovább a boldogságot, és futok valami után, amiről csak nagyon halványan sejtem, hogy létezik

126. oldal

Kapcsolódó szócikkek: boldogság
>!
OctoberRain

(…) annyit mindenesetre megtanultam, jobb, ha nem adod oda a szívedet teljesen.

52. oldal

1 hozzászólás
>!
girlnexttothebookshelf I

Hogy elmondom, hogy egy szörnyeteg vagyok, hogy az ilyennek nem való gyerek, hogy ettől féltett engem nagyapám, ezért tanított mindig is arra, hogy ne akarjak gyereket. Hogy szakítsam meg a láncot. Hogy ne váljak olyanná, mint ő.

8. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eszter
>!
robinson P

A szokásos vasárnapi ebéd. Húsleves, rántott hús, lapított krumpli. Meg fejes saláta, cukor nélkül. Mert az elrontja. A saláta friss illata keveredik a húsleves és a sülő hús szagával. Vasárnapi szag. Jó érzés szag. Minden a legjobb a világon szag. Nagymama, miután mindent odakészített, az ebéd befejezését anyura hagyja, felbont egy sört, és leül a konyhaasztalhoz pasziánszozni.

>!
ap358 P

… ritka ajándék az, amikor megbízhatsz valakiben.

126. oldal

>!
robinson P

Úgyhogy szerintem butaság az, hogy a férfiak furcsák. Meg az is butaság, hogy az apák nem olyan közeli rokonok. Nagyapa nem furcsa, és szerintem közelebbi rokonom, mint anyu. Mert jobban szeret.

87. oldal

>!
Kek P

Rudi lekuporodik a kisszékre. Türelmesen várja, míg kipakolunk, és Zsuzsi a helyére kerül. Majd fog egy meséskönyvet, és elhelyezkedik a kiságy mellé. Most mesélni fogok neked. Ezt mondja állítólag, de számomra nehezen érthető a beszéde. Észreveszem, hogy fejjel lefelé fogja a meséskönyvet, de nem fordítom meg. Lehet, hogy így szebb lesz az a mese.

97-98. oldal

>!
BeetheBlessed

Tudom, hogy én nagyon szeretném azt az anyukát, akiről nagyapa mesélt. Aki azelőtt volt, mielőtt boldogtalanná házasodott.

19. oldal