!

Peter Fehervari

Képek 2

Könyvei 13

Peter Fehervari: Requiem Infernalis
Peter Fehervari: Fire Caste
Peter Fehervari: The Reverie
Peter Fehervari: Cult of the Spiral Dawn
Peter Fehervari: Requiem Infernal (angol)
Peter Fehervari: Genestealer Cults
Peter Fehervari: The Greater Evil
Peter Fehervari: The Thirteenth Psalm
Peter Fehervari: Fire and Ice
Peter Fehervari: Nightbleed

Kapcsolódó sorozatok: Warhammer 40,000: Legends of the Dark Millennium angol · Warhammer Horror angol · Összes sorozat »

Antológiák 4

Servants of the Machine God
Christopher Ruocchio (szerk.): Sword & Planet
The Successors
Lords and Tyrants

Népszerű idézetek

girion>!

– Remind me again why we’re fighting for these bastards, Cross? – Trujilo asked.
– Because the other ones are much worse, my friend.
And that’s the whole sorry story of the Imperium. Cross decided.

175. oldal

1 hozzászólás
Psycho_Goreman P>!

Többé már semmi sem elég szent, hogy meg ne tagadhassuk, és semmi sem elég profán, hogy piedesztálra ne állíthassuk. Akár itt és most!

236. oldal

Psycho_Goreman P>!

A tudatlanok mindenben rontást látnak, amit nem értenek.

137. oldal

3 hozzászólás
girion>!

– Bölcsebben tenné, ha most szépen elsétálna – mondta az útját elálló tiszt.
– Tessék? – lépett hátra megütközve Jonah.
– Azt mondtam, hogy tűnjön innen! – vicsorított rá a tiszt, s a viselkedése egy pillanat alatt megváltozott, mintha átállítottak volna az agyában egy kapcsolót. – Ez lezárt terület!
A tisztet kísérő katonák Jonah-ra emelték csonttusájú karabélyaikat. Tízen voltak a sötét, szélfútta utcán, alig karnyújtásnyira a helytől, ahová jött. Csupa nagydarab, szakállas fickó hosszú, fehér kabátban és prémmel szegett füles sapkában.
Az egyenruha ellenére Jonah annak látta őket, akik valójában voltak: gerinctelen, erkölcstelen alakoknak, akik alig jobbak az útonállóknál. Ennek a szánalmas világnak a katonasága sokkal jobban értett a saját népe terrorizálásához, mint ahhoz, hogyan is kell olyanokkal szembeszállni, akik esetleg visszaütnek. Arról a fajtáról már nem is szólva, ami a prémsapkások őrizte épület mélyén lapult.
– Én nem ennek a világnak vagyok az állampolgára – mondta Jonah csöndesen. – A Szent Inkvizíció különleges jogkörrel felruházott megbízottjaként érkeztem, hogy kipurgáljam innen az eretnekséget!
Azzal az épületre bökött.
– Mostantól itt én parancsolok.
Még csak annyi fáradságot sem vett, hogy felmutassa a hamis inkvzítori pecsétet. Túl fáradt volt hozzá, és esze ágában sem volt feleslegesen energiát pazarolni ezeknek a bolondoknak a meggyőzésére, mikor messziről bűzlöttek a félelemtől. Mindössze annyit szerettek volna, ha valaki tesz valamit, amitől elmúlik a rettegésük. Ha valaki varázsütésre eltünteti azokat a dolgokat az épületből.

KerekesCs P>!

Az egyedüli igazság az, amit az emberek maguknak alkotnak, és ezek közül még a legjobbak és leginkább időtállóak sincsenek kőbe vésve, csupán a porba rajzolva.

120. oldal, 3. fejezet - KITARTÁS (Tuan Kiadó, 2020)

girion>!

Mind árnyak vagyunk csupán, akik a lélek hosszú rémálmában küzdünk, hogy testet ölthessünk.
Icharos Malvoisin
A Ragyogó Angyalok elbíráló-káplánja

girion>!

Perhaps the xenophobia of the gue’la is not a sickness, but a strength.

girion>!

Steel yourself, traveller, for the road you’ve chosen won’t be easy. You’ll find no joy and precious little glory along the way, let alone the hope of a better tomorrow at journey’s end. And if you crave immaculate answers you’d best turn back now, for such salves are for the innocent, the ignorant and the wilfully obtuse – those sleepwalkers who keep to the well-trodden avenues of life unto death.

1 hozzászólás
Psycho_Goreman P>!

Vagyunk, akik vagyunk, és önnön magunk leszünk.

259. oldal

girion>!

‘Please, lord,’ he begged the Great Wheel, rocking back and forth in his distress. ‘I don’t wanna go out like this!’ Like I was nothing…
+You were not,+ a voice answered, speaking inside his head. +None of you were, least of all you, Harlan Decker. You rose further than most.+
Decker stared at the Wheel. For a few precious moments he thought it had answered him, but no, this voice was different. It talked like a man.
+You made a stand. It was misguided and futile, but it was real. You were real.+
‘Who… who are you?’
‘Your executioner,’ the voice said aloud. It was right behind him.
Decker spun round. A robed giant was standing over him, its pale eyes glowing. A Shiner – far worse than he’d imagined ’em! With a moan the preacher crawled away.
‘No!’ he wailed. ‘I ain’t ready!’
‘Few ever are, Harlan Decker. Nevertheless it is your time.’