!

Para-Kovács Imre magyar

1965. április 5. (Miskolc) –

Könyvei 8

Para-Kovács Imre: A mamut dala
Para-Kovács Imre: A horror vakui
Para-Kovács Imre: Én-teriőr
Para-Kovács Imre: Amerika Kiadó
Para-Kovács Imre: Lassú fény
Para-Kovács Imre – Farkasházy Tivadar – Váncsa István: Az Orbánság aranya
Para-Kovács Imre: 2017
Para-Kovács Imre: 2018

Antológiák 1

Alexander Brody (szerk.): Alibi 20

Népszerű alkotóértékelések

Zabothegyező I>!

Para-Kovács Imre

eszement ember! szeretlek!
ennyit rég nem röhögtem, mint könyveiden!


Népszerű idézetek

Zero>!

– Nem tudtam aludni.
– Senki sem tud. Már nem divat.

214. oldal

Zero>!

Csörgött a telefonom – hogy rohadna meg, gondoltam –, és kövér izzadságcseppek indultak el a tarkómon lefelé. Csörög a rohadék. Izgatott ismerős volt, csivitelve üvöltött a kagylóba – kapcsoljam be azonnal a tévét, mert háború van, New York lángokban áll, repülőgépek csapódtak a World Trade Centerbe, teljes őrület.
– Ja – mondtam – érdekes.
Ki nem szarja le, hogy megtámadták Amerikát, amikor éppen egy hete nem iszom. Különben is, nem engem kell ilyenkor hívni, hanem Bruce Willist, ő közelebb van, és ez a szakmája. Még szerencse, hogy nem Kassát bombázták, mert akkor is hasonló hangulatban reagáltam volna. Állítólag a háborúkat sohasem időzítik megfelelően, de ennél rosszabbkor nem jöhetett volna.

24-25. oldal

1 hozzászólás
Zero>!

Kétezer idegen köszön rám mindennap, kétezer tök ismeretlen, kedélyes tahó.

17. oldal

2 hozzászólás
Zero>!

Mindenkivel előfordult már, hogy nagyon meg akart őrülni, és nem látta be: idegbetegsége nem továbbfejleszthető változat, ebből soha nem lesz rendes paranoid skizofrénia, de még a borderline-hoz is erősen izmozni kell.

97. oldal

egyszerű_teremtés>!

Aki nyugodt és egyszerű problémákat akar, annak nyugodtan és egyszerűen kell élnie, ha ez számára lehetséges. Az izgága démonokban az a jó, hogy sok helyre elviszik az embert, hazajutni viszont egyáltalán nem egyszerű, ha ők navigálnak.

Para-Kovács Imre: Amerika Kiadó Beszélgetések Menyhárt Jenővel

2 hozzászólás
Carmilla >!

(…) A legelső, és valljuk be, legegyszerűbb megoldás az, amikor nálunk kevésbé bibliofil lakótársunk, aki momentán kinőtte lakóterét, úgy biztosít helyet az agyag Antall József-szobornak, hogy könyvtára egy jelentős részét lehelyezi a közös kuka mellé, amiből örömmel és felelőtlenül lehet szemezgetni.

22. oldal, Könyvelés - Az olvasnivaló beszerzésének az ő kacskaringós útjáról (Alexandra, 2003)

Kapcsolódó szócikkek: Antall József
egyszerű_teremtés>!

Megcsináltam én a horoszkópomat egy villamosutazás alkalmával. Nekem az jött ki, hogy a pitbull jegyében születtem, az aszcendensem pedig a katicabogár. Ilyen hozzáállású bolygókkal az ember persze nincs könnyű helyzetben, mint az évekkel később Amerikában megtapasztaltam. Találkoztam egy nagyon csinos lánnyal, akivel az első randevúnkon nagyon jól kezdtek alakulni a dolgok és már szinte teljesen nyeregben éreztem magamat, amikor egyszer csak váratlanul megkérdezte, milyen jegyben születtem. Mondtam neki, hogy pitbulléban, az aszcendensem pedig a katicabogár. Döbbenten nézett. Olyan nincs, mondta. Sokan gondoljátok ezt így, feleltem, de hát én vagyok rá az élő példa, hogy ilyesmi, ha nem is túl gyakran, de előfordul. Nem, olyan nincs, mondta, majd szó nélkül felállt és elment. Sosem láttam többé.

Para-Kovács Imre: Amerika Kiadó Beszélgetések Menyhárt Jenővel

Kapcsolódó szócikkek: aszcendens · horoszkóp · katicabogár · pitbull
egyszerű_teremtés>!

..a történet ilyen formán arról szól, hogy az ember döntéseinek és cselekedeteinek folyamatukban és hosszú távon lényegében megjósolhatatlanok a következményei, és hogy ezeket nem lehet egyszerűen kiokoskodni, mivel menet közben annyiféleképpen alakulhat annyi minden, hogy ez az egésznek a kiszámíthatóságát és megjósolhatóságát gyakorlatilag teljesen lehetetlenné teszi. A jó dolgok ráadásul előbb-utóbb rosszakba torkollnak és megfordítva ezért végül is a szó valódi értelmében nem lehet jó és rossz döntéseket hozni.

Para-Kovács Imre: Amerika Kiadó Beszélgetések Menyhárt Jenővel

tasiorsi>!

Gondolom, önök mellett is laknak hülyék, ha nem is pont szemben, de az utca túloldalán biztosan, meg a másodikon, és nem csak laknak, de aktívan be is kapcsolódnak az életükbe. Becsöngetnek, aztán elfutnak, rendőrt hívnak egy szimpla közszeméremsértés miatt vagy egyszerűen pillanatragasztót nyomnak a kulcslyukba. […]
Egyszóval midőn meghallották, hogy távozunk, kilopakodtak elhanyagolt odújukból, panyókára vetett atlétában az ajtóhoz osontak, aztán spricc, bele a lyukba az anyagot. Eztán bezárkóznak, leoltják a lámpát és a sötétben kuncogva megisszák a harmadik üveg halálfejes kadarkát, majdnan félájulatban várják, hogy érkezzünk, de belealszanak, így már nem tapasztalhatják, amikor hazaérve Mészöly Kálmánt megszégyenítő nyelvi leleményekkel próbáljuk az evolúció szabályaival mereven ellenkező cselekedetekre rábírni őket, és természetesen rokonaikat is, amennyiben lehet.

13-14. oldal

3 hozzászólás