!

Pap János

KatalógusnévPap János

Könyvei 8

Bagdy Emőke – Pap János: Ma még nem nevettem
Pap János: Hang – ember – hang
Pap János: Kis történetek tudósokról, feltalálókról
Kőszegi Imre – Pap János: Kempelen Farkas
Pap János: A nagy pillanat
Pap János: Az agyagipar
Pap János: Mezőkövesd a Millennium évében
Pap János: Puskás Tivadar

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Tudomány – Egyetem Vince


Népszerű idézetek

Marcsi061>!

A mosoly és a nevetés semmibe sem kerül. Gazdagabbá teszi azokat, akik kapják, és mégsem juttatja koldusbotra azokat, akik adják. Néhány percig él csupán, de emléke örökre megmarad. Senki sem olyan gazdag, hogy meglenne nélküle, és senki sem olyan szegény, hogy ne lenne gazdagabb tőle. Boldoggá teszi az otthont, táplálja a jóakaratot. Nyugalom a megfáradtnak, napfény a csüggedőnek, világosság a szomorkodónak, és a természet legjobb orvossága a bajok ellen. Mégsem lehet megvenni, elkérni, kölcsönadni, csak önként lehet adni. Adjuk hát önzetlen szeretettel egymásnak.

376. oldal

Molu P>!

Hogy a nevetés és a mosoly genetikailag belénk kódolt, azt számos tény bizonyítja. Az újszülöttek endogén (szervezetben keletkezett) mosolyán túl legfőképpen a süket és vak, illetve vak-süket csecsemők mosolya és nevetése bizonyítja ezt, akik soha nem is látták és nem is hallották környezetüktől ezeket a viselkedésformákat.

70. oldal

Lunemorte P>!

A mitesszernyomkodó gén a női nemben rejtőzik évmilliók óta.

62. oldal

Farkasdal>!

Egyes gletológusok (a nevetsétan kutatói) azt állítják, hogy a nevetés a legjobb orvosság, de a gyógyszerészek bizonyosan vitatkozni fognak velük, már csak megélhetési okokból is.

Molu P>!

A nevetés kizárólag szociális esemény, történés, ezt nem győzzük hangsúlyozni… A magunkban megmosolygott vagy kinevetett esemény éppúgy emberi történésekről szól, mint az eleven, frissiben megkacagtató helyzetek.

202. oldal