!

Palotás Petra magyar

1975. augusztus 9. (Budapest) –

Nem

Könyvei 17

Palotás Petra: Vénasszonyok nyara
Palotás Petra: Szárnyaszegett pillangók
Palotás Petra: Recepciós kisasszonyok
Palotás Petra: Igazgyöngyök
Palotás Petra: Szárnyaszegett pillangók 2.
Palotás Petra: Előbb-utóbb szerelem
Palotás Petra: Kötéltánc
Palotás Petra: Bécsi kávé, pesti lány
Palotás Petra: Recepciós kisasszonyok 2.
Palotás Petra: Túl az Óperencián

Kapcsolódó sorozatok: Circus Monte-Carlo · Szárnyaszegett pillangók · Recepciós kisasszonyok · Összes sorozat »

Felolvasásai 1

Palotás Petra: Igazgyöngyök

Kiemelt alkotóértékelések

Kovács_Ági_3>!

Palotás Petra

Vénasszonyok nyara c.könyvvel berobbant a kedvenc szerzőim listájára. Többi kötetére is nagyon kíváncsi vagyok. Nem csak gyönyörű,de tehetséges szerző is. :)
Köszönöm,hogy elolvashattam.

Stau_olvas>!

Palotás Petra

Mindenkinek ajánlom Palotás Petra könyveit, hiszen a eseményeken keresztül elbűvöli az olvasót.
Az írónő minden mondata egy kis varázslat, amit gondosan felépítve átad az olvasónak, hogy ő, az írásain keresztül átélje úgy, mint saját csodáját.
Palotás Petra úgy fogalmaz, hogy nem csak az egyedülálló és különleges könyvborítói gyönyörködtetik az ember szemét, hanem mondatai is. Bármelyik könyvét olvastam is, a igényes és esztétikus szóhasználatától tátva maradt a szám. Minden története a szívemig hatolt és mai napig kedvenc Íróim egyike! Hogyan lehet ennyire káprázatosan használni a magyar nyelv adta szépséges szavakat? Megtudod, ha elolvasod az Írónő könyveit. ♥️

Berike>!

Palotás Petra

Palotás Petrával ebben az évben ismerkedtem meg. Örülök, hogy megtettem. Több könyvét is olvastam, és igazán nagyra tartom a műveit.
Igényesen megírt regények, magával ragadó, könnyed stílus, fordulatos cselekmény és humor – ezek jutnak eszembe a műveiről.

ElisabethJane>!

Palotás Petra

Palotás Petrától idén kezdtem el komolyabban olvasni. Már az első könyve olvasásánál rájöttem arra, hogy lenyűgözően bánik a szavakkal és csodásan fogalmaz, amire csak kevesen képesek. Egzotikus tájakra és a történelem különböző szakaszaiba repíti az olvasókat. Eddig még egyetlen kötetében sem csalódtam és hiszem, hogy ez a jvőben sem fog változni.

Muciolvas>!

Palotás Petra

Nagyra tartom az írásait, mert egyrészt magával ragadó, könnyed stílusúak, de mégsem felszínesek. A szövegeinek van mélysége, mindig kapunk bölcsességeket útravalóul. A szereplői is jól kidolgozottak, emellett a cselekmény is mindig érdekes és a csavarok sem hiányoznak a történetekből. Idáig a Szárnyaszegett pillangók 1-2.-t, a Túl az óperencián-t, és a Circus Monte Carlo 1-2.-t olvastam tőle és egyik sem volt csalódás! Megkedveltem az írónőt és a jövőben is szívesen fogom a könyveit megvásárolni. :)

Kmariann75>!

Palotás Petra

Sokoldalú kortárs írónő. Remek könyvek szerzője.

molylepke78>!

Palotás Petra

Valahol azt olvastam az írónőről, hogy a hangulatkeltés királynője. Egyetértek.

Zsófi1998>!

Palotás Petra

Nagyon szeretem a könyveit. Egy egyedi „hang” a kortárs irodalomban.

Oszimoni>!

Palotás Petra

Ha „álnéven” írna Palotás Petra, akkor is felismerném utánozhatatlan stílusáról! :)
Minden mondatát áthatja a szeretet, a béke; megnyugszom, akármit is olvasok tőle.
Könyveiben bemutatja a szereplőkben rejlő finom szépséget, felkészülten ír, az adott témát szemléletesen körülírva hiteti el, hogy én is ott vagyok, abban a korban, azokon a helyszíneken…
Nekem Palotás Petra a legszebben író magyar szerzőm!


Népszerű idézetek

vikcs>!

Számtalan tökéletes pillanat van körülöttünk, csak nem vesszük észre őket.

169. oldal

3 hozzászólás
vikcs>!

A szerelem olyan, mint a tűz: elvarázsol, elvakít, majd eléget… A szeretet az, amely óvó melegével vigyáz rád, a szeretet az, amely tiszta szívvel, lágyan átölel…

vikcs>!

Szeretem az őszt, ahogy méltóságteljesen átveszi a hatalmat az elhervadt nyár után…

(első mondat)

1 hozzászólás
vikcs>!

Miért van úgy, hogy csak akkor kezdünk igazán értékelni valamit, amikor váratlanul belénk csap a felismerés, hogy mennyire nem magától értetődő ennek a valaminek a birtoklása, hogy bármikor, bármelyik pillanatban elveszíthetjük…?

123. oldal

vikcs>!

Minden nőnek vannak olyan napjai az életben, amikor szépnek látja magát, máskor meg elbújna a világ elől.

1 hozzászólás
dgdalma>!

Ha minden pillanatban rá gondol, az azért van, mert nemrég lépett be az életébe, mert újdonságából adódóan minden mást háttérbe szorít. Ha szenvedélyesen egymás ruháit letépve szeretkeznek, vagy éjjel álmából ébresztve önti el a vágy, az még nem elég, az még csak a szerelem. Azt rá is vetítheti valakire. De el tudja-e képzelni, hogy hosszú évek múlva is, amikor szerelmüket felváltják az ismétlődő hétköznapok, amikor a másiknak már felfedezte olykor bosszantó, de megbocsátható hibáit, amikor a kitörő vulkánból már csak a langyos láva marad… El tudja-e képzelni, hogy akkor is ott van vele, jóban-rosszban, gyengéden, gondoskodva? Mert ez a szeretet. A szerelem elmúlik, ha ügyesek, olykor persze visszacsempészhetik a szenvedélyt, a romantikát, de ami megmarad, az sokkal értékesebb, azért érdemes küzdeni.

Réka_Kósa>!

Búcsúzom, múlt, köszönöm az általad tanított leckéket. Isten hozott, jövő, mától rád építek.

210. oldal

vikcs>!

– Szavak, szavak… Milyen felesleges ócskaságok. A pillantás, az ölelés, a sokatmondó csend. Tudod, az mindennél többet ér. Az mindent elárul.

vikcs>!

A történelem olykor bizarr módon ismétli önmagát.

133. oldal

vikcs>!

Miért van az, hogy annyit kesergünk a múlton és annyit aggódunk a jövőn, számtalan szorongó percet és álmatlan éjszakát áldozunk fel, megfeledkezve a jelen és a most fontosságáról?

171. oldal