!

Pachmann Péter magyar

1971. március 17. (Budapest) –

NemFérfi
Wikipédiahttps://hu.wikipedia.org/wiki/Pachmann_Péter

Képek 2

Könyvei 4

Pachmann Péter: Misu háborúja
Pachmann Péter: Pilátust játszani
Pachmann Péter: Mozgóképkultúra és médiaismeret 8.
Illésné Mezei Magdolna – Pachmann Péter: Mozgóképkultúra és médiaismeret 8. – munkafüzet

Népszerű idézetek

>!
_natalie_ I

Ha a szemébe néztem – folytatta –, különös folyosót éreztem közte, magam és a Jóisten között.

27. oldal

1 hozzászólás
>!
M_Annie_99

– Hisz a bizonyosságban, asszonyom?
– Ha hinnék, nem lennék itt.

>!
M_Annie_99

Az asszony váratlanul szólalt meg.
– Csak a szemét kell nézni – mondta. – Abban le van írva minden. A szeme a középpont. Ha a szívéről vagy a lelkéről akar megtudni valamit… Minden ott mutatkozik meg.

>!
M_Annie_99

Van-e elszámolnivaló magunk vagy mások felé? Mások felé, akik ölelnek, felemelnek, langyos ringatással elvarázsolnak bennünket? Mit mondjunk, ha megint nem? Kit okoljunk, ha százszor sem?

>!
M_Annie_99

Csak az képes erre, aki menekül. Biztos megijedt szegény, félhetett, reszkethetett ő is. Az elmúlt hónapok puha fészkébe idegenek tuszkolják be a külvilágot.

>!
M_Annie_99

Érdekesek vagyunk mi, asszonyok. Létrehozunk életeket, hogy aztán létrehozzuk vele a magunk fájdalmát, aggódását. (…) Van, akinél az ösztön győzi le az észt, nálam az erő és a kiszolgáltatottság tette ugyanezt.

>!
M_Annie_99

Szikrát szórt a szeme. Felállt, és az ablakhoz lépett. A keret kiálló végéből lepattintott egy fadarabot, és kettétörte.
– Ha ezt visszaszögelik, keret lesz újra? És vajon ugyanaz a keret lesz-e, mint fél perccel azelőtt volt? – Ráztam a fejem. – Na látja! – mondta. Aztán elsétált a folyosón.

>!
M_Annie_99

Van-e olyan mesterséges állapot, amely átsegíthet a halálba? El tudom-e hitetni magammal, ha ott állok előtte, hogy ez így van rendjén? Képes vagyok- e a fejemmel vagy a szívemmel parancsot adni, hogy könnyebben viseljem? Vagy talán mindegy, hiszen az életösztön úgyis mindvégig dolgozik bennünk?

>!
_natalie_ I

Büntesd meg! – kiabáltam, büntesd meg Isten nevében!

132. oldal