!

Orson Scott Card amerikai

1951. augusztus 24. (Richland, Washington, Amerikai Egyesült Államok) –

Tudástár · 33 kapcsolódó alkotó · 2 film

Nemférfi
Honlapwww.hatrack.com

Képek 2

Könyvei 86

Orson Scott Card: Végjáték
Orson Scott Card: A Holtak Szószólója
Orson Scott Card: Fajirtás
Orson Scott Card: A hetedik fiú
Orson Scott Card: Ender árnyéka
Orson Scott Card: A kegyelem ára
Orson Scott Card: Bűvölet
Orson Scott Card: A rézbőrű próféta
Orson Scott Card: Az Elme Gyermekei
Orson Scott Card: Kovácsinas

Kapcsolódó sorozatok: Végjáték · Teremtő Alvin · Árnyék · Végjáték-univerzum · Az első hangy háború · Ender's Game angol · Ender's Shadow angol · Enderverse: Other Stories angol · The Tales of Alvin Maker angol · Pathfinder angol · Összes sorozat »

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Galaktika Fantasztikus Könyvek · MesterMűvek Delta Vision · Valhalla Science Fiction · MesterMűvek: Fantasy Delta Vision · MesterMűvek: Science fiction Delta Vision · Elements of Fiction Writing Writer's Digest Books angol

Szerkesztései 2

Orson Scott Card (szerk.): Ender's World
Orson Scott Card (szerk.): Masterpieces

Antológiák 21

Robert Silverberg (szerk.): Legendák
Martin H. Greenberg (szerk.): Az Alapítvány barátai
Németh Attila (szerk.): GFK 300
Bryan Thomas Schmidt (szerk.): Végtelen világok
Kuczka Péter (szerk.): Galaktika 111.
Kuczka Péter (szerk.): Galaktika 157.
Szélesi Sándor (szerk.): Átjáró 6.
Kuczka Péter (szerk.): Galaktika 160.
Kuczka Péter (szerk.): Galaktika 171.
Bryan Thomas Schmidt (szerk.): Végtelen világok: Sötét határvidékek

Kiemelt alkotóértékelések

Valentine_Wiggin>!

Orson Scott Card

A nicknevemre pillantva is látszik, hogy az egyik legnagyobb kedvencemről van szó. A Végjáték sorozat hatalmas rajongója vagyok, és még tervezek olvasni tőle. A regényei rabul ejtettek, elgondolkodtattak, idegesítettek, néha nevettem rajtuk… Tökéletesen bele tudtam képzelni magam a világba. Remek író, eddig minden könyvét imádom. :)

1 hozzászólás
Boglárka_Tóth>!

Orson Scott Card

Hát nagyon ambivalensen érzek Carddal kapcsolatban. A folyamatos színvonal szempontjából nem tartom megbízható íróna.k Vannak könyvei, amiket borzasztóan szeretek, és vannak, amik dühítenek, mert íróilag annyira igénytelenül csapta össze őket. Előbbire említeném nagy kedvenceimet, a Végjátékot és a folytatását, A Holtak Szószólóját. Ezek klasszikusok a műfajban szvsz. A Fajirtás már nem jött be igazán a túlzott filozofálás, teologizálás miatt, de régen volt, nem emlékszem rá annyira. Az Árnyék-sorozat az, amit a pocsék írásra példaként felhoznék. Nem az első, az Ender árnyékában című részt, azt még elvitte az eredeti sztori erőssége, emiatt volt másodszor is élvezhető, no meg Bean miatt, aki karakter szempontjából számomra már a Végjátékban is izgalmasabb volt mint Ender. Viszont a Hegemón árnyékában és az Árnyékbábok valami pocsék volt, nehezen gyűrtem le őket. Iszonyat unalmas harcászati-politikai fejtegetések, életszerűtlen dialógusok, Peter tökéletes karakterrombolása… Még lehetne folytatni. Talán túl fontos már Cardnak a pénz, és nem szán elég időt a könyvek kidolgozására, nem tudom, de csalódás mindenképpen.

3 hozzászólás
Kiskosar>!

Orson Scott Card

egy sci-fi író, aki tényleg gondolkodik, és nem egyszerű, mint a faék. emellett nem is annyira bonyolult, hogy már ne értené meg az ember, aki csak a buszon tud olvasni.

új kedvenc született :)


Népszerű idézetek

Nita_Könyvgalaxis>!

– Félek valamitől, Poke.
– Mitől?
– Nem tudom.
– Nem tudod, mitől félsz?
– Attól lesz félelmetes.

49. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bean
5 hozzászólás
Chöpp P>!

Vannak időszakok, amikor a világ újraszervezi önmagát, és ilyen időszakokban a helyesen megválasztott szavak képesek megváltoztatni a világot.

160. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szó · világ
Shanara>!

Talán lehetetlen is eljátszani valaki mást anélkül, hogy eggyé ne váljunk az álcával.

160. oldal (Dáin, 2011.)

Blissenobiarella>!

A vak düh rossz tanácsadó. Ender hideg fejjel tudott haragudni, így vált a düh eszközzé a kezében. Bonzo ellenben felpaprikázódott, s ezért ő vált a düh eszközévé.

Hetedik fejezet, Szalamander (Móra, 1991)

Kapcsolódó szócikkek: Andrew "Ender" Wiggin
1 hozzászólás
Rika>!

– Maga egy szörnyeteg.
– Kösz. Ez azt jelenti, hogy emelést kapok?
– Csak kitüntetést. A kassza nem kimeríthetetlen.

23. oldal (Dáin, 2011)

Dominik_Blasir>!

A nyugati történetek azzal érnek véget, hogy a szereplők összeházasodnak, és boldogan élnek, míg meg nem halnak. Az orosz tündérmesék jóval túltesznek ezen: van bennük árulás, házasságtörés, gyilkosság, mindez abban a romantikus házasságban, amelybe a mese vándora belekeveredett. Csipkerózsika története az angoloknál és a franciáknál boldognak ér véget, de ez itt Oroszország. Csak egy bolond akarná átélni a tündérmesék orosz változatait.

104. oldal, 5. fejezet - Meztelenül

Kapcsolódó szócikkek: Csipkerózsika
2 hozzászólás
Chöpp P>!

Sokáig tartott, míg rájöttem, hogy gyűlöltem és gyűlölöm magam. Hidd el, hogy így van. A végén erre az eredményre jutottam: abban a pillanatban, amikor tökéletesen megértem az ellenségemet, de annyira, hogy már le tudom győzni, abban a pillanatban meg is szerettem őt. Azt hiszem, lehetetlen a másikat igazán megérteni, megérteni, hogy mit akar, hogy miben hisz, és közben nem megszeretni, de úgy, ahogy ember önmagát szereti. És akkor, abban a szent pillanatban, amikor felébred bennem iránta a szeretet…
– Megvered. – A lány e pillanatban nem félt a fiú megértésétől.
– Nem, nem érted. Elpusztítom. Lehetetlenné teszem a számára, hogy az életben még egyszer megbánthasson. Fölaprítom, szétmorzsolom, míg végül megszűnik létezni.

293. oldal

csartak P>!

Petra az ajtóban megállt és visszafordult felé: – Ender Wiggin, én viszont sem szarkasztikus, sem lekezelő nem voltam, amikor ezt mondtam neked.
– Én sem!
De a lány már nem hallotta.
– Lehet, hogy nem a megfelelő idegen fajt tanulmányozom – suttogta Ender.

2 hozzászólás
Morpheus>!

Egy dolog azonban biztos: a sci-fit olvasók táborában több komoly gondolkodó van, akik a valóság mibenlétét akarják felfedezni, mint bármely más irodalmi társaságban, amelyben volt szerencsém részt venni.

351. oldal

Shanara>!

A hatalom mindig azoké lesz, akik mohón vágynak rá […].

165. oldal (Dáin, 2011.)