!

Orczy Emma magyar brit

Emmuska Orczy

1865. szeptember 23. (Tarnaörs) – 1947. november 12. (London)

Teljes névBáró Orczy Emma
Nem
Wikipédiahttp://hu.wikipedia.org/wiki/Orczy_Emma
Életrajz

Könyvei 19

Orczy Emma: A Vörös Pimpernel
Orczy Emma: Pimpernel Erdélyben
Emmuska Orczy: The Scarlet Pimpernel
Orczy Emma: Isten és a császár
Orczy Emma: Ferenc József gyertyatartói
Orczy Emma: Az okos Pimpernel
Orczy Emma: Revans Párizsban
Orczy Emma: Adjátok meg…
Emmuska Orczy: The Nest of the Sparrowhawk
Emmuska Orczy: The Old Man in the Corner

Kapcsolódó sorozatok: A Vörös Pimpernel

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Macmillan Collector's Library, Egyetemes Regénytár


Népszerű idézetek

>!
varadiera

Pedig hát ez a valóság! Az Úr 1792. esztendejében járunk, tündérek, manók pedig nincsenek!

310. oldal

>!
varadiera

Az egész napi esőzést csodálatos, csillagfényes éjszaka követte; balzsamos-hűvös nyár végi éjszaka, jellegzetesen angol, amely a nedves föld és ázott levelek illatának üzenetét hordozza.

91. oldal

>!
Ardnazil P

Bonyolult szerkezet az asszonyi szív – maga a tulajdonosa sem mindig igazodik el rajta.

149. oldal (Rakéta, 1990)

>!
Szilvi_F

– Ez hát Anglia – szólalt meg a fiatal hölgy, amint gyermeki kíváncsisággal jártatta körül tekintetét a nyitott kandallón, a tölgygerendákon, a kávézószoba egyszerű, zubbonyos vendégeinek kedélyes, kerek brit ábrázatán.
– Egy darabkája, mademoiselle – felelte mosolyogva Sir Andrew –, de mindenestül a kegyed szolgálatára.

30-31. oldal

>!
Ardnazil P

Brogard néhány percig fontolgatta a kérdést. Szabad polgár nem teljesíti hanyatt-homlok azoknak a kérését, akik történetesen akarnak tőle valamit.

190. oldal (Rakéta, 1990)

>!
PandaSára P

A sarokban ült egy öregember. Olyan volt, mint egy madárijesztő. Most félretolta a poharát és rákönyökölt az asztalra. – Rejtélyek … – dünnyögte – nincsenek is rejtélyek; ha kellő ügyességgel és szakértelemmel fognak hozzá egy bűncselekmény kinyomozásához, képtelenség rejtélyről beszélni. Polly Burton meglepődve pillantott fel az újságjából és fagyos gőggel meresztette rá kutató, beszédes barna szemeit. Nem tetszett neki az öreg magatartása akkor sem, amikor keresztültámolygott az éttermen és annál az asztalnál telepedett le, ahol ő szokta fogyasztani fejedelminek éppen nem nevezhető reggelijét, a 3 pennys nagy csésze kávét, a 2 pennys vajaszsemlét és a szélesen kiteregetett 6 pennys marhanyelvet. Ez a márványasztal – mely szerényen húzódott meg az Aerated Bread Company Norfolk streeti fiókjának egyik sarkában, pompás kilátással a márványutánzatú előcsarnok felé, – valóságos kis külön birodalma volt Pollynak, s e tulajdonjogát tiszteletben tartották az A. B. C. étterem törzsvendégei is.

A Fenchurch-street rejtélye

>!
Niki

…amazt a konok szívet ismét rabul akarja ejteni. Visszahódítja – és soha többé el nem veszíti. Megtartja őt, megtartja a szerelmét, kiérdemli és megbecsüli – mert annyi bizonyos, hogy az ő számára már nincs boldogság e férfi szerelme nélkül.

177. oldal

>!
Ardnazil P

A sors, ha csapásra készül, nem késlekedik.

111. oldal (Rakéta, 1990)

>!
varadiera

Álmodik! Avagy ott, amaz égbe nyúló sziklaszirtek a Paradicsom kapui? Az édes illatú szellőt angyalszárnyak rebbenése kelti, földöntúli gyönyöröket suttogva fülébe tengernyi szenvedése után – avagy végóráit éli, és ez már az elmúlás képzelgése volna?

323. oldal

>!
cinke 

Történt pedig mindez Rómában september kalendája után, mikoron Caius Julius Caesar Caligula uralkodott a római birodalomban.

(első mondat)

Orczy Emma: Adjátok meg… Regény Caligula Császár idejéből

1 hozzászólás