!

On Sai magyar

Varga Bea

1975. november 14. (Budapest) –

onsai I

526 figyelő · 146 figyelt · 43 értékelés · 0 polc · 132 karc · 4 észlelés

Teljes névVarga Beáta
Nem
Honlaphttp://onsairegenyek.blogspot.hu/
Facebookhttps://www.facebook.com/on.sai.regenyek/
Életrajz

Képek 3

Könyvei 10

On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?
On Sai: Calderon, avagy hullajelölt kerestetik
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
On Sai: Scar
On Sai: Esővágy
On Sai: Lucy
On Sai: Szürke szobák
On Sai: Miogin bázis
Varga Bea: A siker tintája
On Sai: Sose szólj be varázslónak!

Kapcsolódó sorozatok: Calderon, Szivárgó sötétség

Antológiák 11

Járdán Csaba – Kleinheincz Csilla (szerk.): Erato
Érints meg!
Burger István (szerk.): Galaktika 258.
Burger István (szerk.): Galaktika 218.
Burger István (szerk.): Galaktika 275.
Burger István (szerk.): Galaktika 240.
Burger István (szerk.): Galaktika 251.
Burger István (szerk.): Galaktika 235.
Pintér Bence (szerk.): A magyar fantasztikum helyzete
Nemes István (szerk.): Ellenérdek

Kapcsolódó zóna

!

Kérdezz bármit – On Saitól

45 tag · 17 karc · Utolsó karc: 2015. március 18., 23:32 · Bővebben

!

On Sai

107 tag · 53 karc · Utolsó karc: 2017. december 21., 17:11 · Bővebben


Népszerű alkotóértékelések

>!
Gothic01 P

On Sai

Most rövid leszek: Innentől kezdve, ha magyar írótól veszek a kezembe egy könyvet, On Sai-nál van az a mérce, amit meg kell ugrani. :))

1 hozzászólás
>!
K_A_Hikari P

On Sai

On Sai nekem minden téren áttörés. Ő volt az, aki megszerette velem a sci-fi műfajt, lerombolta a magyar szerzők iránt érzett ellenállásomat.
Kalandozzunk az űrben, utazzunk különböző bolygókra, vagy csak egy álomvilágba, ha On Sai tollából származnak a sorok, tuti, hogy egy pörgős cselekményű, letehetetlen történetet rejtőzik a mindig gyönyörű borítók mögött.
On Sai azon ritka szerzők egyike, akinek már elég, hogy ott legyen a neve egy könyvön és tuti elolvasom, anélkül, hogy túlságosan utánanéznék a történetnek.
Imádom. Remélem még sok történetet olvashatok tőle.

>!
snowwolf

On Sai

Zen.
És a Játék.
Talán még Rejtő Jenőnek volt hasonló humora, de On Sai humorérzéke sokkal jobb, érettebb, fergetegesebb!

>!
Röfipingvin MP

On Sai

Az egyik kedvenc írónőm reklámozta nagyon Beát, és hát az ember általában hallgat az ízlésőreire. Szóval így ismertem meg Calderont – akiből jó lenne egy otthonra –, és várom epekedve immáron a harmadik kötetet a Szivárgó sötétség sorozatból.
Ismerkedem a rövidebb írásokkal is, műfajtól függetlenül. A fantasyk közül volt szerencsém a Jóvágású vérfarkas nősülnéhez (5/4 – nem volt rossz, de igazán nem érdekelne, ha lenne folytatása), a Sose szólj be varázslónakhoz (5/5 – Fajok közti erotika! Jó ez persze túlzás, de a történet zseniális, nagyon tetszett!! :)(:), és a Ki a kicsit nem becsülihez… (5/3 – erős kezdés, de számomra gyenge befejezés). A sci-fik közül olvastam a Dajkamesét (5/4 – Föld, mint dajkabolygó… creepy), a Bioüzemmódot (5/5 – ezt akár King is írhatta volna! kellően bizarr és érdekes egyszerre), A fajellenőr – avagy mentsd meg Krisztust! (5/4 – érdekes volt, de nem tudom, hogy én vissza szeretnék e utazni), és a Szemünk fényét (5/4 – nem tudom, hogy én meg tudnám e tenni, amit a történet szereplői…, de tény, hogy még nincs gyerekem). Illetve a Galaktika 275. számában van a Termékvisszahívás, amit szintén magamévá tettem (bár robot Edward – de az igazi sem – nem kéne!!).

3 hozzászólás
>!
Molymacska P

On Sai

Nagyon ötletes könyvei és novellái vannak. Néhány ötlet olyan egyszerű, mégis egy On Sai-os csavarral teljesen eredetivé válik, és olvasható, szerethető. Néha humoros, néha komolyabb, de mindig megmarad az a stílus, amitől egy egyszerű olvasó csak néz, hogy mit olvas.

>!
devilslulu

On Sai

Nagyon megragadó a stílusa, a humora zseniális, a történetei fondorlatosak, a bennük lévő információk a való életben is hasznosíthatóak, érdekesek és fontosak. Ha On Sai könyvet olvasok, semmiképp se unatkozok, vagy ezerrel robog az agyam, vagy épp valamelyik fergeteges poénja miatt állok a fulladásos halál határán. Röviden, de mégis tömören: Magával ragad.

>!
RavenS 

On Sai

Egyetlen könyvet olvastam tőle, a Calderont, de az meggyőzött. Nagyon. Annyira, hogy kedvenc lett. :)

>!
AnitaZoé P

On Sai

Úgy kezdődött, hogy valaki megosztotta, hogy az FB oldalán játék van, és lehet nyerni. CSOKIT! Akkor engem ez az írónő máris érdekel… :D
A játékhoz kedvenc idézetet kellett vinni a még akkor talán meg sem jelent Calderonból. Az oldalon fent lévő részletet elkezdtem olvasni, és már az első oldalon találtam olyan mondatot, ami megfogott. Hosszú kívánságlistám miatt még nem kerítettem sort a beszerzésre sem, amikor megjelent Scar. Újabb nyereményjáték, most viccet kellett írni. Hétvégére elutaztam, hazaérve a hír fogadott, hogy én nyertem! Én, és nem egy névrokonom! (Mert egy másik írónő játékában jártam már úgy, hogy egy teljesen azonos nevű lány nyert.)
Megkaptam a könyvet, elolvastam, és onnan nem volt, és most sincs megállás. Új kedvencet avattam. Azóta elolvastam minden megjelent könyvét. És folyamatosan várom az újakat. Tetszik, ahogy bátran hozzányúl olyan kényesebb témákhoz, mint a vallás. illetve ott van az a fajta intelligens humor is, amit kedvelek. alapjáraton azt vallom, hogy a sci-fi nem az én világom, de vannak kivételek. Hajrá továbbra is! :)

>!
petamas +P

On Sai

Számomra On Sai az idei év nagy felfedezettje. A Calderon levett a lábamról a pörgős, vicces stílusával, a Scar pedig az összetett világgal és az általa felvetett mély kérdésekkel. A három regény bekebelezése után nekiálltam elolvasni a szerző Galaktikákban ill. a honlapján elérhető novelláit. Mivel a regényekről írtam (vagy legalábbis fogok írni) külön értékeléseket, itt inkább a novellákról értekezem.

A regényektől eltérően a novellák között nem csak sci-fi történeteket találhatunk, jó pár fantasy témájú novellát, egy mesét, és néhány való világban játszódó történetet is írt a szerző. Amikor nekikezdtem a szisztematikus olvasásnak, kiderült, hogy voltak olyan novellák, amiket korábban már olvastam a Galaktika hasábjain – ha nem is mindig tetszettek, de mindig elég maradandóak voltak ahhoz, hogy a cím vagy az első mondat után fel tudjam idézni őket. (Ez elég ritka nálam – a legtöbb Galaktikás novellára már másnap nem emlékszem, nemhogy hónapok múlva.)

A sci-fi novellák közül a kedvencem egyértelműen Az emlékkufár volt, a fantasy történetek közül az Ébredés ragadott meg a leginkább, az egyéb történetek közül pedig a Csak mi, lélekharcosok érintett meg a legmélyebben.

A novellák között nem egy magyar vonatkozásút találunk, és a Scarhoz hasonlóan sok novellában is felbukkan az emberek Istenhez való viszonya, mint téma. Összességében érdekes olvasmányt nyújtottak, bár személy szerint nekem a regények jobban tetszettek.

[Tervezek minden novelláról külön, rövid ismertetők/értékelést írni a közeljövőben.]


Népszerű idézetek

>!
csemiandi

– Apa, randizhatok egy lovaggal?
Az apja reflexből közölte, hogy tizenkilenc és fél éves kor az ideális a szexuális kapcsolat elkezdésére, és erre még pontosan negyvenegy és fél hónapot kell várnia.
– Bocs, apa rosszul tettem fel a kérdést. Szeretnéd, ha egy osztálytársammal mennék moziba, aki már túl van az első pár berúgáson, óvszer nélkül szexel, és tudja, hol lehet drogot kapni? Vagy inkább elengedsz egy lovaggal, aki elpirul, ha meglátja a bokámat?

369. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Amon Dollond professzor · Kósza · Mia Anne Dollond
>!
Allegra

Scar néha megjegyezte, hogy Isten nem egy automata, hogy az ember felül bedobja az imát, és alul kipotyog a süti.

22. oldal

2 hozzászólás
>!
adrii01 P

– Őrvarázslók? De fura álom!
– Azt hiszed, hogy alszol? – döbbent meg a férfi. – Nem alszol.
– De.
– Nem.
– Majd pont a saját álmommal fogok erről vitatkozni! Az előbb még az ágyamban feküdtem.
– A dólényekre! – kiáltott fel döbbenten a másik. – Csak nem csillagfattyú vagy?!
– Fattyú az anyád!

28-29. oldal

Kapcsolódó szócikkek: álom · hullabűvölő · Mia Anne Dollond
>!
Böngyör6

    Az élet gyönyörű, az életet élni kell!

198. oldal

Kapcsolódó szócikkek: élet
24 hozzászólás
>!
Fummie P

A hullabűvölő egy perc múlva felnézett, arcáról sütött a kimerültség:
– Kell a véred!
– Micsoda?! Hé, elég ronda vagy Edwardnak!

30. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Edward Cullen · hullabűvölő · Mia Anne Dollond
>!
_Enii_ P

– Letértem az útról! – nyögte dühödten.
– Piroska is így kezdte.

22. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kósza · Mia Anne Dollond
>!
Fainthoar 

Nincs jobb álca, mint a pontos adófizetés.

13. oldal, 1. rész

2 hozzászólás
>!
Laura_Arkanian IP

Anyád, gondolta Taina összeszorított szájjal, és emlékeztette magát, hogy ő most szélben susogó nád. Még négy napig legalább.

27. oldal

>!
_Enii_ P

– Ej, tizenhét éves vagy, és még csak egyszer mentetted meg a világot? Pocsék életed van, testvér.

152. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Táncos
>!
Sheila_7

Egy nő sosem a létével csábít, hanem a férfiban keltett hiánnyal, azzal az őrületes testi és lelki szomjúsággal, amely a másikban támad.

269. oldal, 2. rész

Kapcsolódó szócikkek: csábítás · nők