!

Olivier Föllmi

Könyvei 10

Danielle Föllmi – Olivier Föllmi: 365 gondolat Indiából az év minden napjára
Danielle Föllmi – Olivier Föllmi: Bölcsességek
Danielle Föllmi – Olivier Föllmi: Revelations: Latin American Wisdom for Every Day
Danielle Föllmi – Olivier Föllmi: The Wisdom of Asia 365 Days
Danielle Föllmi – Olivier Föllmi: Offerings
Danielle Föllmi – Olivier Föllmi: African Wisdom 365 Days
Olivier Föllmi: India
Olivier Föllmi – Danielle Föllmi: Buddhist Himalayas
Danielle Föllmi – Olivier Föllmi: Devotions
Danielle Föllmi – Olivier Föllmi: Awakenings

Népszerű idézetek

Lunemorte P>!

Hagyjátok hadd beszéljen butaságokat a fiatok! Ezek csak a ti nézőpontotokból tűnnek butaságnak. Amikor beszél, mondjátok: „igen, igen, igen. Így van, igen. Értem, mit érzel. Igen, igen, igen.” Csak miután befejezte mondandóját, akkor próbáljátok megmutatni neki, hogy a gondolatmenetében ellentmondás van.
Szvámi Pradnyánpad

326. oldal (Alexandra, 2004)

cassiesdream>!

Mindazok, akik boldogtalanok, azért boldogtalanok, mert saját boldogságukat keresték; mindazok, akik boldogok, azért lettek azok, mert mások boldogságát keresték.

könyv borító - hátlap

Danielle Föllmi – Olivier Föllmi: Bölcsességek 365 buddhista gondolat az év minden napjára

kivimango>!

A napfényen az egész emberiséggel osztozunk. A napfény nem a tiétek, és nem is az enyém. Ez az élet-energia forrása, amelyen mindannyian osztozunk. Ha kellő érzékenységgel figyelitek meg egy naplemente szépségét, akkor abban az egész emberiség osztozik.
Krishnamurti

kivimango>!

Megszabadulni az ismerttől annyi, mint meghalni, majd újra élni kezdeni.
Krishnamurti

kivimango>!

A természetben a hatások és az ellenhatások folyamata soha nem ér véget. Minden mindennel összefügg. Soha semmi sem különíthető el. Minden összekapcsolódik, szervesen összefügg. Minden egyes dolog mindenütt az összes többitől függ. Minden kérdésre megérkezik a megfelelő válasz.

kivimango>!

Ez az univerzum olyan, mint egy tökéletes egyensúlyban lévő óceán. Lehetetlen kiemelni belőle egy hullámot itt anélkül, hogy hullámvölgyet ne hoznánk létre amott. Az univerzum teljes energiájának összessége azonos az egyik és a másik végén. Ha itt megfogjuk, máshol elveszítjük.

kivimango>!

Az egység a különbözőségben az univerzum rendje. Ugyanúgy, ahogy mindannyian emberek vagyunk, mind különbözőek is vagyunk. Mint emberi lény, én egy vagyok veled, azonban mint Valaki, különbözöm tőled. Mint férfi, különbözöl a nőtől, de mint emberi lény, egyek vagytok. Mint élőlény, egy vagyok az állatokkal és mindennel, ami él, de mint ember, különbözöl tőlük.