!

Olivia Goldsmith amerikai

1949. január 1. (Dumont, USA) – 2004. január 15. (New York)

Tudástár · 3 kapcsolódó alkotó · 1 film

Könyvei 6

Olivia Goldsmith: Elvált nők klubja
Olivia Goldsmith: Krapekfelderítő hadművelet
Olivia Goldsmith: Wish Upon a Star
Olivia Goldsmith: Die Rachegöttinnen
Olivia Goldsmith: The First Wives Club
Olivia Goldsmith: Uptown girl

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Interpress regénytár Interpress


Népszerű idézetek

Szédültnapraforgó>!

A szerelem nem olyan, mint a csapvíz, amit egyszerűen el lehet zárni. Annie megtanulta, hogy nélküle éljen, de arra, hogy ne szeresse, nem volt képes. Még mindig reménykedett.

23. oldal

Szédültnapraforgó>!

A férfi természeti adottsága, hogy megcsalja a nőket. Emiatt igazán fölösleges feladni a kényelmes, nyugodt életedet. Nézetem szerint te még mindig jobban jársz, mint a legtöbb asszony. Ha jól sejtem, Bill változatlanul lefekszik veled, nem igaz?
– Hát persze! Hiszen épp ezért voltam ennyire gyanútlan!
– Na lám, akkor ezt már meg is beszéltük. Menj vissza New Yorkba, vidd el egy finom steak-vacsorára Christ Cellához, és aztán bújjatok szépen ágyba. Holnap pedig menj el Harry Winstonhoz, és vásárolj magadnak valami egészen fantasztikus ékszert. Megesik az ilyesmi, Elise. Örülj, hogy nem nagyobb a baj. És becsüld meg, amid van. Az is éppen elég.
És így kezdődött el az új, hazug élet.

54. oldal

Szédültnapraforgó>!

– Talán menstruáció előtt van? – érdeklődött Roy, szemügyre véve az alatta elterülő hájas, izzadt női testet.
– Eltalálta, és ilyenkor törni-zúzni szoktam. – vakkantotta Brenda. – Havonta két napon át olyan hisztérikus és kiszámíthatatlan vagyok, mint a férfiak a hónap minden napján. Nincs kedvük egy kis sumo-meccshez?

65. oldal

Szédültnapraforgó>!

Nem az a lényeg, hogy az embernek milyen a külseje, mennyit keres, mire viszi, kikkel barátkozik, mennyi a vagyona. Még csak az sem számít, mennyi esze van.

70. oldal

Szédültnapraforgó>!

Cynthia igaz barát volt ebben a nagyvárosban, ahol a barátság azon múlik, kit ismersz, ki a házastársad, mennyi a vagyonod, mit adhatsz és mit tudsz megkapni.

14. oldal

Kapcsolódó szócikkek: barátság
Szédültnapraforgó>!

– Tudja, nekem nem olyan fontos a pénz – jegyezte meg, mintha önmagát is meg akarná győzni.
– Hát persze, ha mindig volt mit ennie. Csakhogy megöregedni nem valami mulatságos, és szegényen megöregedni egyenesen undorító.

78. oldal

Szédültnapraforgó>!

– Te mindenkit ejtettél, aki nem felelt meg az elvárásaidnak. Pedig az embereket szeretni kell, úgy, ahogy vannak, a hibáikkal együtt.

361. oldal

Szabóné_Erdős_Gyöngyi>!

Valahol kell lennie egy fél kilós csomag francia pörkölésű brazil kávénak, és ő igenis megiszik egy csészével. Végtére is egyedül van; senki nem kapja rajta bűnözésen. Kevés haszna van annak, ha az ember elhagyott feleség; hát legalább azzal a kevéssel éljen.

17. oldal

Szabóné_Erdős_Gyöngyi>!

A mai napra azt tervezte, hogy megnyírja a boszaj fákat; kettő közülük elég rossz állapotban volt, és Annie-t furdalta a bűntudat. A legtöbb barátnője nem szeretett virágokkal vagy növényekkel bíbelődni; Elise például azt mesélte, hogy van valamilyen vállalkozás, amelyik virágzás után elszállítja az orchideát, és csak közvetlenül az újabb virágzás előtt hozza vissza. Annie azonban ezt valamiképpen méltatlannak érezte, és feltétlenül természetellenesnek. Az embernek a hálátlan időszakokban is ápolnia kell a növényeit, ezzel fizet azért a gyönyörűségért, amelyet virágzásukkal szereznek.

61. oldal

Szabóné_Erdős_Gyöngyi>!

Brenda látta, micsoda riadalom költözött a szemébe.
– Hidd el, Brenda, jelentkezni fog. Érzem.
– Hát persze. A tisztességükre, arra mindig számíthatunk. Micsoda röhej. Ahogy Morty is elbánt velem. Váljunk el, mint jó barátok. Hülyeség! Jó barátok nem szoktak elválni!

67. oldal